Sparta – Riga 6:1 (kon.) | Třinec – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Vítkovice – Minsk 4:2 (kon.)
K. Vary – Blues 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Vítkovice 7:3 (kon.) | Třinec – K. Vary 8:6 (kon.)
Riga – Minsk 2:7 (kon.) | CSKA Moskva – Blues 9:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:3 (3:1, 3:0, 1:2)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 07.08.2015, 15:00 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to ode mě ze staré WERK ARENY vše, ale ne na dlouho. Už za necelou půlhodinu by mělo totiž odstartovat poslední utkání dnešního programu skupiny B mezi Dinamem Riga a Dinamem Minsk. Buďte u toho! Na počtenou! (17:24:10)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ve třetí části se Vítkovice ještě snažily zdramatizovat jednoznačný průběh utkání, ale už bylo příliš pozdě. Kylnar v osmačtyřicáté minutě střelou zprava snížil na 2:6 a hned za čtrnáct sekund přidal další gól Vacula, když dorazil do branky právě Kylnarovu střelu z mezikruží. Sparta si raději vzala oddechový čas, protože to rázem bylo o tři branky.

    V dalších minutách už ale Pražané znovu diktovali tempo zápasu. Flídr jel po levém křídle sám na Pitáka, který si však jeho bekhendové zakončení pohlídal. Na rozdíl dvou branek mohl minutu před koncem snížit Fridrich, to by však musel trefit odkrytou branku Škorpíka. Nedal a Sparta přidala vzápětí sedmý gól. Na konci kombinace v útočném pásmu stála přesná střela Čížka. Sparťané jednoznačně ovládli oba své zápasy a ve skupině B se ujali vedení.
     
    Ceny předá nejlepším hráčům pan Alfons Mucha, trenér loňského mistrovského staršího dorostu Třince a nový asistent trenéra reprezentace do 16 let.

    Nejlepším hráčem Sparty byl vyhlášen střelec dvou gólů Jevgenij Pika (2+0), na straně druhé je to Jan Vojtovič (1+0).
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta ještě v závěru utkání přidává sedmou branku a definitivně pečetí své vítězství! Po kombinaci Prymuly s Pšeničkou zakončoval přesně MARCEL ČÍŽEK – 7:3! Asistence: Ondřej Pšenička, Patrik Prymula.
     
    58:46
    Běží poslední dvě minuty zápasu a hraje se před brankou Sparty. Žemba se ještě ke střele nedostal, ale po nahození z druhé strany dorážel Fridrich těsně nad odkrytou branku!
     
    58:16
    Kylnarovu střelu z pravého křídla vykopl Škorpík betonem před přijíždějícího Vojtoviče, kterému však ukradl gól z hole Čermák. Na druhé straně zastavil Spartu ofsajd.
     
    57:42
    Arnošt se vydal do rychlého protiútoku, ale v závěrečné fázi si puk ke střele nesrovnal. Piták musel zasahovat až o něco později.
     
    57:25
    Fridrich se v útočném pásmu snažil umotat sparťanské obránce. Nakonec se kotouč odrazil ke střele Bílému, ten však trefil jen Arnošta.
     
    56:57
    Na opačné straně zasáhl Škorpík proti nájezdu Konečného. Ten prostě nahodil puk na branku a šel za ním. Jeden z obránců ho svalil na led, hra je přerušena.
     
    56:10
    Flídr se zjevil za zády vítkovických obránců a zleva jel sám na Pitáka! Snažil se zakončit bekhendem, Piták si však první tyčku pohlídal, puk proskákal boční sítí.
     
    55:47
    Šulák s Vaculou se štěstím dostali puk z obranné třetiny Vítkovic. Druhý jmenovaný pak ujel po levém křídle, avšak nastřelil do noh jen Haše.
     
    55:12
    Po delší době bez práce musel být ve střehu také Škorpík. Kylnarovo skákavé nahození před branku zkrotil a kotouč zalehl.
     
    54:55
    Piták si připisuje zákrok z kategorie lehčích po nahození od Čecha. Kvůli rychle napadajícím sparťanům však rozehrát nemohl.
     
    54:20
    Po zakázaném uvolnění Vítkovic se hra drží v útočném pásmu Sparty. Ta tak zatím nedopouští žádné komplikace v podobě dalšího gólu Ostravanů.
     
    53:32
    Bílý chyboval za Pitákovou brankou a přišel o puk. Gluzman přihrál před branku Rubešovi, jehož zakončení zablokoval pozorný obránce Šulák.
     
    52:56
    Divákům by se drama líbilo, a tak podporují občasnými výkřiky spíše ostravský celek. Bekhendové nahození Rubeše plachtí mimo branku.
     
    52:12
    Piták lapačkou vyrazil další Flídrovu střelu a je teď pod palbou Pražanů. Ti nechtějí v závěru dopustit žádné drama.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 1. Prymula, 2. Rubeš, 15. Gluzman (Rubeš), 29. Haš (Kumpošt, Čížek), 32. Pika (Tůma), 36. Pika (Havlín), 60. Čížek (Pšenička, Prymula) – 13. Vojtovič (Beránek), 48. Kylnar, 48. Vacula (Kylnar, Mrva)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Černý) – Bureš, Imlauf, Haš, Havlín, Kumpošt, Mysliveček, Tůma, Vorobjev – Arnošt (C), Čížek, Čech, Čermák, Flídr, Gluzman, Pika, Prymula, Pšenička, Rubeš, Vitouch. Trenér: Jaroslav Nedvěd.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dobeš) – Raška, Bílý, Kuboš, Z. Malík (A), Šulák, Vacula, Vícha, Zapletal – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Mrva, Lednický, Plánka, Vavřík, Vjačka, Vojtovič, Žemba (A), Paroulek. Trenéři: Mojmír Trličík a Roman Ryšánek.

    Rozhodčí: Vojtěch Fiala – Lukáš Puczok, Vladan Bojda
    bahis siteleri