Sparta – Riga 6:1 (kon.) | Třinec – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Vítkovice – Minsk 4:2 (kon.)
K. Vary – Blues 4:3 (1:0 po s.n.) | Sparta – Vítkovice 7:3 (kon.) | Třinec – K. Vary 8:6 (kon.)
Riga – Minsk 2:7 (kon.) | CSKA Moskva – Blues 9:1 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:7 (1:3, 0:3, 1:1)
HC Dinamo Minsk
Pátek 07.08.2015, 17:45 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup
Partner:
     
    Pro dnešek už je to ode mě ze staré WERK ARENY opravdu úplně všechno. Doufám, že jste byli s přenosy spokojeni a zůstanete nám věrni po zbytek turnaje! Děkuji za pozornost a těším se u dalších přenosů. Na počtenou! (20:09:10)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Tabulka skupiny B

    1. HC Sparta Praha – 6 bodů, skóre 13:4
    2. HC Vítkovice Steel – 3 body, skóre 7:9

    3. HC Dinamo Minsk – 3 body, skóre 9:6
    4. Dinamo Riga – 0 bodů, skóre 3:13

    Po prvním dni je ve vedení ve skupině B pražská Sparta a je na nejlepší cestě za postupem. Je zcela jisté, že o druhé postupové místo se poperou Vítkovice s Minskem, ale už jen na dálku. V lepší pozici jsou Ostravané, kteří budou hrát s papírově slabší Rigou, zato na Minsk čeká Sparta. Od 8:00 nastoupí proti sobě Minsk se Spartou, v 10:45 se střetnou Vítkovice s Rigou.
     
    Třetí dvacetiminutovka už toho tolik nenabídla a dohrávalo se především z povinnosti. Po sedmi minutách snížila Riga na 2:6, když se jí podařilo využít přesilovou hru. Polcs přihrál do jízdy P. Marcinkevičsovi, ten střelou z mezikruží překonal Bylinského a vstřelil svou třetí branku na turnaji.

    Pak už si slovo vzali zase zubři, Pyškajla střílel nad Šilovsovu branku a lotyšský brankář také několik dalších závarů. Na opačné straně neprostřelil Bylinského ve velké šanci Konstantins a Minsk se tak smál jako poslední. Druhý gól v zápase vstřelil Pyškajla, když si vybruslil zcela nepozorován zpoza Šilovse a zamířil do horního rohu brány. Minsk si spravil chuť po prohře s Vítkovicemi a rozstřílel mladý tým Rigy 7:2.
     
    Poslední utkání dnešního programu skupiny B je u konce, Minsk porazil Rigu 7:2. Nejlepším hráčem Minsku je vyhlášen Mikita Pyškajla (2+2). Na straně Rigy je to Patriks Marcinkevičs (2+0), jenž je se třemi zásahy zatím jediným střelcem svého mužstva na turnaji. Ceny předá Jan Peterek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ještě jednu branku mohl po akci Kuriloviče přidat Pyškajla, ale hattricku se nedočkal. Srazil se totiž se svým spoluhráčem.
     
    59:19
    Zubři zůstávají nadále v útočné třetině. Jeramejčyk se uvolnil a přihrál mezi kruhy Krylovičovi, jehož taháček vyrazil Šilovs vyrážečkou do sítě.
     
    58:54
    Minsk ještě zatlačil na svého soupeře a chce přidat další gól. Kasinského ránu od modré čáry vyrazil Šilovs do ochranné sítě.
     
    58:21
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minský kapitán přidává sedmý zásah do rižského sebevědomí! MIKITA PYŠKAJLA zcela bez pozornosti rižských beků vyjel zpoza Šilovse a z pravého kruhu vystřelil přesně do horního rohu – 2:7! Bez asistence.
     
    57:43
    Šilovs ani jeho spoluhráči teď vůbec netušili, kde je kotouč. Najednou vylétl z hole Kryloviče a zaduněl na zadním mantinelu.
     
    56:30
    Riga předvedla další pěknou kombinaci na jeden dotek! Raivis Kristians z mezikruží přihrál doleva na Konstantinse, který však ve vyložené šanci střílel jen do betonu Bylinského!
     
    56:08
    Riga je zatím v útočném pásmu a už vystřelila po Bylinského brance. Byl to Jelenskis, jehož střelu gólman zubrů musel vyrážet.
     
    55:14
    Právě Alexej Sevastsenkevič (MIN) je teď vyloučen na dvě minuty za hákování. Tímto faulem se provinil v souboji s Polcsem.
     
    54:48
    Sevastsenkevič se hezky prodral po pravé straně kluziště, ale na zádech mu stále viselo několik hráčů Rigy. Přesila nakonec zvítězila.
     
    54:07
    D. Marcinkevičs zablokoval Krylovičovu střelu z mezikruží a kotouč skončil na zadním mantinelu. Riga posouvá do středního pásma.
     
    53:50
    Kanavalov těžil z toho, že Krylovičovi střela vůbec nesedla. Díky tomu se totiž dostal k puku a obkroužil branku. Potom ovšem narazil na pozorného Šilovse.
     
    53:16
    Kasinskij v obraně zaváhal a ztratil kotouč. Získal jej Prohorenkovs, ale hned při prvním doteku mu odskočil.
     
    52:40
    Kalbasin si pak znovu řekl o kotouč, dostal jej pod kontrolu a z mezikruží vypálil vedle.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 12. P. Marcinkevičs, 47. P. Marcinkevičs (Polcs) – 4. Fjadosov (Bakunovič), 4. Paznjakov (Pyškajla, Kalbasin), 5. Kalbasin (Pyškajla, Paznjakov), 25. Palchovskij, 32. Pyškajla (Stěpanov, Kanavalov), 40. Falba (Paznjakov), 59. Pyškajla


    Dinamo Riga: Bruveris (od 5. Šilovs) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.
    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (od 32. Bylinskij) – Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.

    Rozhodčí: Pavel Mikula – René Trombik, Lukáš Puczok
    thejrc.org