Blues – K. Vary 2:4 (kon.) | Vítkovice – Sparta 6:3 (kon.) | Minsk – Riga 7:1 (kon.)
CSKA Moskva – Třinec 9:2 (kon.) | All-stars – CSKA Moskva 2:8 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Dinamo Riga
Neděle 09.08.2015, 11:00 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup • O 7. - 8. místo
Partner:
     
    Riga na turnaji nevyhrála ani jedno utkání, Minsk zase dvakrát porazil právě jen ji. S tímto konstatováním se s vámi loučím. Ze staré WERK ARENY je to, co se týče, President Cupu vše. Zůstaňte s námi a sledujte na našem serveru právě probíhající finále, nebo následný zápas All Stars.

    Pro tuto chvíli je to ode mě vše. Přeji příjemný zbytek neděle. Na počtenou! (13:09:28)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ve třetí třetině pokračoval brankostroj Minsku, který vstřelil další gól už po půlminutě. Stěpanovovu střelu vyrazil Bruveris před sebe a Jeramejčyk bekhendem dorazil do prázdné branky. Snížení ze strany Rigy přišlo o tři minuty později, když Lotyši využili přesilovku. Konstantins střelou z první zužitkoval přesnou nahrávku P. Marcinkevičse. Stav 5:1 pak platil docela dlouho. Stěpanov přestřelil bekhendem odkrytou bránu, Čaplin zase ve vyložené šanci střílel jen do Bruverise.

    V přesilovce měla Riga šanci na další korekci, ale Bylinského nepřekonal ani Konstantins, ani bekhendem P. Marcinkevičs. A tak padaly góly na druhé straně. Čaplin si z rohu vybruslil až před branku a zasunul puk za Bruverise. Hattricku pak o minutu později dosáhl Kalbasin, jemuž přihrával mezi kruhy Jeramejčyk. Minsk hrál v závěru ještě přesilovku, kterou už nevyužil. Přesto se může radovat, končí na turnaji na 7. místě, poslední příčku obsadí Riga.
     
    Je dobojováno, je čas vyhlásit nejlepší hráče. Nejlepším hráčem Rigy je vyhlášen brankář Bruno Bruveris. Přestože sedmkrát inkasoval, předvedl několik skvělých zákroků. Z týmu Minsku padá volba na obránce Genadzyje Kasinského (0+0).
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Poslední utkání turnaje ve staré WERK ARENĚ se chýlí ke konci a Minsk už se gólu asi nedočká. Krylovič operuje s pukem u mantinelu.
     
    59:19
    Minsk tak má šanci přidat ještě jednu branku. Sevastsenkevičovu střelu od modré čáry Bruveris vyrazil, Paznjakov se k dorážce neprotlačil.
     
    58:49
    Na závěr se ještě bude vylučovat. Za katr odjíždí Toms Lininš (RIG), aby si odseděl dvě minuty za krosček.
     
    57:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Střelecký koncert Minsku pokračuje a máme tady hattrick! Jeramejčyk nakonec vydoloval za brankou puk, přihrál mezi kruhy ARSENIJOVI KALBASINOVI, a ten dnes už potřetí pokořil Bruverise – 7:1! Asistence: Raman Jeramejčyk.
     
    57:49
    Hraje se v obranné třetině Rigy. Milbergs u mantinelu poskládal na led o hlavu většího Jeramejčyka.
     
    57:14
    Po nájezdu Jeramejčyka po pravém křídle je hra přerušena. Jeramejčyk totiž i s obránce vlétli do brány a vychýlili ji ze správného postavení.
     
    56:56
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Zubři přečkali oslabení a hned po návratu Kryloviče na led udeřili pošesté! JAROSLAV ČAPLIN vybojoval puk v rohu kluziště, vyjel před Bruverise a i přes jeho vystrčenou hokejku dokázal puk zasunout do branky! Čaplinův druhý gól v zápase – 6:1! Asistence: Daniil Stěpanov.
     
    55:43
    Z úhlu střílel jen do betonu Bylinského Konstantins. O poznání větší šanci měl o chvilku později P. Marcinkevičs, jenže bekhendem branku netrefil!
     
    55:28
    Minsk se jedno dokázal osvobodit, ale nyní je rižské Dinamo opět v útočném pásmu. Zatím předvádí jen kombinaci bez střel.
     
    54:49
    Riga je v útočném pásmu a Rusenka ztratil jednu rukavici. To je další mírná výhoda pro Lotyše, s kotoučem manévruje P. Marcinkevičs.
     
    54:26
    Ilja Krylovič (MIN) při napadání sekl přes nohy Jelenskise a po zásluze je vyloučen na dvě minuty za podražení. Běloruský útočník ani neprotestoval, byl si prohřešku vědom.
     
    53:30
    Paznjakov se společně s Krylovičem řítil do šance, v přečíslení dvou proti jednomu mu však puk utekl a pak jej ztratil na úkor Rudzajse.
     
    52:54
    Minsk znovu v útoku. Čaplin zpoza brány přihrál Jeramejčykovi. Ten se otočil, ale z otočky vypálil jen těsně vedle rižské svatyně.
     
    52:34
    Prohorenkovs zastavil průnik Falby už ve středním pásmu. Ale nerozehrál na spoluhráče, pouze nahodil zpět za Bylinského.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 7. Paznjakov (Sevastsenkevič), 25. Čaplin (Fjadosov), 32. Kalbasin (Rusenka, Jeramejčyk), 32. Kalbasin (Jeramejčyk), 41. Jeramejčyk (Stěpanov), 57. Čaplin (Stěpanov), 58. Kalbasin (Jeramejčyk) – 44. Konstantins (Marcinkevičs, Polcs)


    HC Dinamo Minsk: Konjuchov (od 31. Bylinskij) – Kleščyk (A), Maskaljov, Kasinskij, Rusenka, Platonov, Sevastsenkevič, Listopadov, Bakunovič – Kalbasin, Pyškajla (C), Paznjakov, Stěpanov, Kurilovič, Čaplin, Jeramejčyk, Krylovič, Palchovskij, Falba, Hahijev, Fjadosov, Kanavalov. Trenér: Artsjom Batvjankov.
    Dinamo Riga: Bruveris (Šilovs) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Rostoks, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis. Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: Vladan Bojda – René Tomis, Martin Konvička
    thejrc.org