Blues – K. Vary 2:4 (kon.) | Vítkovice – Sparta 6:3 (kon.) | Minsk – Riga 7:1 (kon.)
CSKA Moskva – Třinec 9:2 (kon.) | All-stars – CSKA Moskva 2:8 (kon.)
konec
Espoo Blues
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 09.08.2015, 08:00 • Stará WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • President Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Pro tuto chvíli je to ze staré WERK ARENY vše. Ale už v 11:00 zde odstartuje utkání o 7. a 8. místo mezi týmy Minsku a Rigy. Čekání na něj si můžete zkrátit u online přenosu z nové WERK ARENY, kde v souboji o 3. a 4. místo přehrávají Vítkovice pražskou Spartu.

    Já se prozatím loučím. Na počtenou! (10:14:36)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    V poslední třetině jsme viděli nejvíce gólů, ale Karlovy Vary už si vítězství utéct nenechaly. Na začátku třetí části mohl po chybě Rautialy jejich vedení navýšit Šedivý, ale v samostatném úniku bránu netrefil. Za tři minuty to byl právě Šedivý, kdo střelou do prázdné branky potrestal zaškobrtnutí brankáře Ukkonena. Karlovarský kapitán se na turnaji střelecky prosadil už poosmé.

    Espoo si v devětačtyřicáté minutě vyžádalo oddechový čas, však následná přesilovka se jeho hráčům nevydařila. Ti snížili až čtyři minuty před koncem, kdy zasouval puk do odkryté brány po nádherné akci, kterou předvedl Räihä, Holm. Energie se pak octla pod tlakem Blues, ale přečkala další oslabení, také hru Finů bez brankáře a do odkryté branky přidala čtvrtý gól. Přesným střelcem byl Pištěk. Energetici tak na turnaji končí pátí, Blues jsou šestí.
     
    Je tady tradiční vyhlášení nejlepších hráčů zápasu. Na straně Karlových Varů je volán Otakar Šik (1+0), střelec úvodní branky zápasu. Nejlepším hráčem z týmu Espoo byl Eelis Räihä (0+2), který kromě dvou gólových asistencí ještě několikrát našel své spoluhráče v nadějných pozicích.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Karlovy Vary zablokovaly střelu Rautialy a potom se s pukem dostaly až do středního pásma! Vikmana tam přehrál THEODOR PIŠTĚK a zamířil po ledu přesně do odkryté klece – 2:4! Bez asistence.
     
    59:24
    Domácí jsou v plném počtu, ale Espoo odvolává brankáře. Ukkonen je na střídačce, Finové jsou v šesti.
     
    58:56
    Další Grönrossova střela byla tečována a přibrzděna. Puk za brankou si bere Poizl a vyhazuje do útočného pásma.
     
    58:23
    Räihä znovu u puku, opět uvolnil jednoho ze spoluhráčů, a to Holma. Na konci celé akce stálo znovu nepřesné zakončení Grönrosse.
     
    57:46
    Šikovný Räihä pronikl do útočného pásma mezi obránce a přihrál na modrou Grönrossovi. Urostlý bek střílel jen těsně vedle branky.
     
    57:18
    Otakar Šik (KVA) u mantinelu za Kašparem tvrdě narazil jednoho z Finů a komplikuje pro Energii situaci. Šik je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    56:55
    Mäkiaho rozjížděl novou útočnou akci, ale byl nepříjemně napadán Šedivým. Proto předal puk obráncům.
     
    56:13
    V další situaci si Kašpar se štěstím poradil se střelou Lindroose. Je vidět, že kontaktní branka Blues výrazně povzbudila.
     
    55:54
    Do další šance se Espoo řítilo po levém křídle, po několika odrazech ale puk pokryl Kašpar a vhazuje se po jeho pravici.
     
    55:15
    Espoo právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Blues pět minut před koncem snižují a dramatizují zápas! Räihä vytasil po těsně nepřesné střele další skvělou akci, objel karlovarského obránce a bekhendem přihrál před prázdnou branku ANTONU HOLMOVI, který měl úlohu jednoduchou – 2:3! Asistence: Eelis Räihä.
     
    54:56
    Räihä si vyměnil puk s Jurgensem, dostal jej od mantinelu zpět na střelu a vypálil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    54:40
    Rautiala se protáhl po levé straně do útočného pásma, pak však poslal na hůl Laaksonena skákavý puk a útočník Espoo si s tím neporadil.
     
    53:59
    Do konce utkání chybí přibližně šest minut a Energie stále kontroluje dvoubrankový náskok. Střelu Šedivého z dálky ukryl Ukkonen do lapačky.
     
    53:27
    Třetí třetinu už sledují také hráči Rigy, kteří nastoupí ke svému zápasu od 11:00. Ti teď viděli, jak Holub zablokoval střelu Puolakky a pak už zasáhl Kašpar.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 35. Jurgens (Räihä), 56. Holm (Räihä) – 7. Šik (Šedivý), 16. Šedivý (Klejna), 44. Šedivý (Křemen), 60. Pištěk


    Espoo Blues: Torppa (od 31. Ukkonen) – Grönross, Häkkinen, Jungara, Juvanen, Keinänen, Mäkinen, Rautiala, Savolainen – Hassinen, Holm, Jurgens, Karenius, Laaksonen (C), Lindroos, Mäkiaho, Puolakka, Räihä, Tamminen, Väisänen, Vikman. Trenér: Heikki Tiihonen.
    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Radosta) – Cankov, Doubek, Kořán, Klejna, Poizl, Ptáček, Kursa, Stejskal, Zavřel – Černý, Holub, Hudečka, Jílek, Jiskra, Křemen, Maydl, Novotný, Šik, Šťastný, Šedivý (C), Pištěk. Trenér: Lukáš Lomický.

    Rozhodčí: René Trombik – Vladan Bojda, René Tomis
    bahis siteleri