Zlín – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Jihlava – Třinec 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 6:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Č. Budějovice 6:2 (kon.) | Chomutov – HC Litvínov 10:1 (kon.) | Slavia – HC Plzeň 3:4 (kon.)
Pardubice – Liberec 5:3 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 0:5 (kon.) | K. Vary – Kladno 1:6 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
HC Sparta Praha
Sobota 12.09.2015, 12:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hradec – Sparta 6:0. Ano, opravdu je to tak. Extraligový nováček předvedl na vlastním ledě další kanonádu, po Českých Budějovicích smetl i obávaného soka z hlavního města.

    Což o to, Pražané taky měli dostatek šancí, ale neskutečně se v nich natrápili – hlavně vinou brankáře Františka Veselého, který své famózní představení podtrhuje čistým kontem. Dva góly vstřelil hradecký kapitán Radek Pilař.

    Ode mě je to pro dnešek vše, příjemný zbytek soboty! (14:05:49)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Hradecký brankář František Veselý podtrhuje svůj fantastický a životní výkon! Lukáš Sladkovský střílel z velkého úhlu, ale rána mu sedla parádně a už už letěla do prázdné brány. Jenže nedoletěla, ve vzduchu ji neuvěřitelně zastavila Veselého lapačka! Opravdu neskutečné, co dneska tenhle mladík předvedl.
     
    58:55
    Před Veselého si sjížděl Kulda, potom pálil od modré čáry Zeleňák. Jenže hradecký gólman mezírkou viděl a puk zachytil pod rukou.
     
    58:24
    Domácí vyhodili puk přes celé hřiště, trefili ale branku, a tak musel Pírs rozehrávat.
     
    57:12
    Hradecká čtvrtá formace z tlaku neuspěla, a tak ujel na druhou stranu Jan Havel. Forhendovou kličku v sólu zakončil vedle! Sparťané si už musejí říkat: Je to marný, je to marný, je to marný.
     
    55:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sparťanský zmar je završen šestou brankou domácího týmu. Aleš Krátoška vybídl od levého hrazení PATRIKA MIŠKÁŘE, který si potáhl puk na bekhend a pak totálně lahůdkově vymetl horní růžek Pírsovy klece – 6:0! Asistence: Aleš Krátoška, Daniel Lier.
     
    55:26
    Kapitán Sparty Ondřej Knobloch se ukázal jako solidní fotbalista, když nahození od modré čáry vyhlavičkoval za branku.
     
    54:49
    V přečíslení tři na dva nabil Lier Krátoškovi. Ten si puk ještě trochu potáhl, což umožnilo soupeři strčit do jeho následné střely hokejku a poslat ji do ochranné sítě.
     
    54:21
    To nejhorší Pražané přestáli a už hrají ve čtyřech.
     
    53:48
    Rychlý ťukec dvakrát zakončoval Zahradník přihrávkou na Pavlíka. K němu se puk podruhé dostal, ale prázdnou bránu minul!
     
    53:26
    A tak z ní bude přesilovka dvojnásobná, a to v délce 31 sekund. Václav Klindera (SPA) je vyloučen za faul loktem.
     
    53:01
    Zatím to tedy na hradeckou přesilovku příliš nevypadá.
     
    52:27
    Hradecká defenzíva zaváhala a Veselý ležel na ledě. Michnáč ale z otočky nedokázal trefit prázdnou horní polovinu branky.
     
    51:57
    Početní výhodu si pro změnu vyzkouší Hradečtí, kteří mohou navýšit svůj náskok. Daniel Schwamberger (SPA) pyká za podražení.
     
    51:35
    Ale David Pírs prokazuje, že dává pozor! David Chalupa se řítil za kotoučem a sparťanský brankář výborně vyjel, aby Chalupovi puk odpálil zpřed hokejky v poslední možný okamžik.
     
    50:48
    Zakázané uvolnění přesouvá hru před Pírse, který je teď bez práce.
     
    50:38
    A to už je Mountfield v plném počtu. Zvedne se? Třetí třetina herně patří Spartě.
    GSA

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. Malík (Zahradník, Pavlík), 20. Junek (Hnik, Zahradník), 30. Havránek, 35. Pilař (Zahradník), 39. Pilař (Hnik, Orság), 56. Miškář (Krátoška, Lier)


    Mountfield HK: Veselý (Bechný) – Hroudný, Suda, Junek, Havránek, Lier, Košař – Orság, Pilař "C", Hnik – Krátoška, Miškář, Drašnar – Šeda, Gančarčík, Malík – Pavlík, Zahradník, Chalupa. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Sparta Praha: Pírs (Chour) – Bednárik, Jandus, Zeleňák, Knobloch "C", Duben, Kadeřávek, Bureš – Michnáč, Pulkrab, Havel – Kulda, Lojka, Procházka – Šmerha, Sladkovský, Schwamberger – Klindera, Krátký. Trenér: Darek Stránský.

    Rozhodčí: Hrubý – Lučan, Kis.
    thejrc.org