Havlíčkův Brod – Mountfield HK 3:4 (po pr.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
3:4 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)
Mountfield HK
Pátek 06.11.2015, 16:30 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 24. kolo
Partner:
     
    Ze zápasu je to vše. Pokud se chystáte k večeři, tak dobrou chuť, pokud do víru dnešní noci, tak se dobře bavte. Hlavně si užijte dnešní večer! Zápasem Vás provázel a na počtenou se těší Richard Wagner! (18:49:02)
     
    Tak nakonec se ani těch pět minut nastavení nevyčerpalo a zápas je u konce. Po minutě a půl se opřel do kotouče Filip Jirásek, který umístil kotouč pod víko a rozhodl.
     
    Konec zápasu.
     
    61:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Happy end a dva body na straně Hradce Králové. Hostující mužstvo se usadilo před domácí brankou a jak bylo v průběhu zápasu zvykem, tak několikrát zahrozilo. Gólman Tomáš Kulich si připsal dobrý zákrok po střele od modré, kterou vykopl betonem, ale poté nestačil na zakončení FILIPA JIRÁSKA z levého kruhu, které skončilo přesně pod horní tyčí jeho branky. Výstavní rána, která rozhoduje o exportu dvou bodů do Hradce Králové. Bez asistence.
     
    60:37
    Kryštof Hroudný na druhé straně vjel na levý kruh a polovysokou střelou uklidil puk do klína Tomáše Kulicha.
     
    60:21
    Pohádkový happy end pro domácí se zatím nekoná, i když k němu byli blízko. Lukáš Beran sklepával na brankovišti Michálkův pas, ale našel jen hrudník klouzajícího Matěje Bartozela!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Byly to nervy, ale na druhou stranu si můžeme říci, že to byl zápas jako řemen. Vlastně ne. Že to je zápas jako řemen. Hradec Králové se sice dostal díky gólu Hidveghyho poprvé v zápase do vedení, ale třiatřicet sekund před sirénou srovnal znovu David Michálek.

    Každým momentem začne prodloužení. ba týmy mají bod. Kdo si ale zapíše do tabulky ten třetí, který je v osudí? To uvidíme! Máme na to pět minut nastavení a případné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Velký nápor před Matějem Bartozelem nakonec přinesl očekávaný úspěch a domácí mužstvo se dočkalo vyrovnání. Třiatřicet vteřin před koncem. Trma vrma před hostující klecí přinesla několik zajímavých zakončení, která ale adresu za brankovou čarou nenalezla. Nakonec ale kotouč získal na svou hokejku DAVID MICHÁLEK, který dostal puk za klečícího gólmana Hradce Králové. Na domácí straně následně propukla velká euforie a na straně Mountfieldu velké zklamání. Asistence: Lukáš Beran.
     
    58:50
    BK hraje bez gólmana a Hradec Králové po buly málem trefil odkrytou klec.
     
    58:37
    Výborné napadání ze strany hostujícího celku přineslo ovoce a Bruslaři se téměř minutu nemohli dostat ze svého obranného pásma. Pak ale nahodili puk na Matěje Bartozela a dojíždějící Tomáš Kynčl srazil k ledu domácího hráče. Za to putuje na trestnou.
     
    57:25
    Bruslaři jako by trochu ožili a snaží se dostat do útočného pásma a následně i zakončit. Jenže Hradec Králové výborně stínuje domácí hokejisty a nedává jim moc palebného prostoru.
     
    56:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Klasika – jen jsem to dopsal, stal se opak. Ještě během psaní předchozího příspěvku měl Mountfield dvě zajímavé šance, z nichž jednu vytáhl Kulich betonem a druhá skončila nepřesnou střelou. Přesně dvě vteřiny po odeslání příspěvku ale vletěl po kombinaci dua Kryštof Hroudný – Patrik Mašín do útočného pásma PATRIK HIDVEGHY, který svou přesně mířenou dělovkou z levého kruhu umístil puk nad lapačku domácího gólmana. Asistence: Kryštof Hroudný a Patrik Mašín.
     
    55:25
    Hradec Králové je v útoku o dost aktivnější. Domácí zuby nehty brání brankoviště a modrou čáru. Zatím úspěšně, protože stav je stále 2:2.
     
    54:28
    Naopak na druhé straně musel vytáhnout rychlý beton Tomáš Kulich, který zastavil ránu Filipa Jiráska z levého kruhu. Po následném závaru se dostal puk mimo hrací plochu.
     
    54:06
    Hradec Králové je kompletní. Domácí se sice v posledních momentech dostali až k Bartozelovu brankovišti, ale jejich mráček nakonec deštík nepřinesl.
     
    53:22
    Domácím se tato přesilovka moc nevede. Bruslaři jsou vyháněni z útočného pásma a pomalu častěji než u Bartozela se hraje před Tomášem Kulichem.
     
    52:11
    V oslabení se po pravém křídle utrhl do šance Patrik Hidveghy, který takovou nepříliš silnou střelou řádně vylekal domácího muže s maskou, který si trochu pohrál se skákajícím pukem, který nakonec pokryl v lapačce.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 4. Michálek (Benák, Beran), 39. Martínek (Holenda, Veverka), 60. Michálek (Beran) – 36. Pažourek (Mašín, J. Moník), 40. Hidveghy (Matějček, Mašín), 57. Hidveghy (Hroudný, Mašín), 62. Jirásek


    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň "A", Zdeněk, Kopic, Benák, Polák, Lachman, Jančařík – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Martínek, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Donda – Přibyl.
    Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

    Mountfield HK: Bartozel (D. Dvořák) – Kynčl "A", Hroudný, Martinec, Muška, Pohl, J. Moník, Lelek, Brádler – Hidveghy, Matějček "C", Mašín – Jirásek, Štohanzl, F. Moník – Maršík, Pažourek, J. Dvořák – Hašek, Matouš, Šimůnek.
    Trenéři: Vladimír Kostka a Vladimír Martinec.

    Rozhodčí: Michal Antonín – Tomáš Měkýš, Martin Šustr
    thejrc.org