Mor. Budějovice – Opava 2:3 (kon.) | Nymburk – Kolín 4:3 (kon.) | Bílina – Klášterec nO 4:6 (kon.)
Trutnov – Pelhřimov 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jindř. Hradec 4:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
KLH Vajgar Jindřichův Hradec
Středa 30.12.2015, 18:00 • ZS Kotlina • 2. liga skupina Západ • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, ode mne je to z Kotliny vše. Mějte se krásně a užijte si dnešní večer! Vše nejlepší do nového roku přeje a na počtenou se těší Richard Wagner! (20:28:17)
     
    Duel je u konce. Poté, co domácí ztratili ve druhé třetině náskok z první periody, si ho ve třetí části vzali zpět na své hole díky trefám Tomáše Chlubny a Filipa Beneše. Vajgar pak zadělal na drama, když se prosadil Ota Lazorišák, ale víc už hosté nestihli. Bruslaři si náskok pohlídali a připisují si do tabulky tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Hynek Kůdela znovu v kleci. Tentokrát po zakázaném uvolnění Vajgaru.
     
    59:33
    Rozhodčí přerušili hru pro ofsajd a vhazovalo se na středovém kruhu. Kůdela se vrátil do branky.
     
    59:27
    Domácí asi na čtvrtý pokus dostali kotouč ven z pásma. Lukáš Endál nejprve trefil při pokusu o trefení prázdné brány Luboše Voříška, ale nakonec se kotouč přeci jen dostal přes modrou.
     
    59:09
    Martin Záhora z pravého kruhu vystřelil a Čeněk Novák podržel puk mezi betony. Nebyl si ale moc jistý.
     
    58:52
    Vajgar vyhrál buly, ale po mumelu mezi kruhy poslal puk do středního pásma Kryštof Kulhánek.
     
    Hynek Kůdela zůstal na střídačce. Vajgar v šesti hráčích na ledové ploše!
     
    58:48
    Po jedné jeho rozehrávce ale přišel icing domácích a tým z města tuzemského rumu, který hřeje a hladí na duší, si vyžádal oddechový čas.
     
    58:44
    Domácí v poklidu drží kotouč na hokejkách a povolují hostům pouze dlouhé výhozy a nahození, které v klidu rozehrává Čeněk Novák.
     
    57:55
    Lukáš Endál vyjel od pravého mantinelu až před Hynka Kůdelu, který ale sklapl betony a backhandové zakončení nepustil za svá záda.
     
    57:20
    Snad častěji, než pokřik "Vajgar! Vajgar!" se z jindřichohradeckého kotle ozývá "Hyyynek Kůdela!". To i nyní. A sice poté, co Kůdelův bryskní semafor zastavil Třetinovu ranku z pravého kruhu.
     
    56:44
    V rychlém brejku předložil Jevgenij Kondratěv puk vedle sebe Tomáši Chlubnovi, který z první pálil na kasu, ale byl už moc blízko ke gólmanovi, kterého trefil do hrudi.
     
    56:05
    Těm se následně povedlo dostat se až do pásma, kde z levého kruhu vystřelili, ale jen do hrudníku Hynka Kůdely, který si tak zapsal do statistik další zásah.
     
    55:42
    Jiří Bárta hned po buly vystřelil z kruhu, ale Čeněk Novák předvedl zákrok betonem a kotouč poslal za branku, kde ho sebrali domácí.
     
    55:33
    Havlíčkobrodským se nepovedlo založení útoku a píská se zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před branku, kterou hájí Čeněk Novák.
     
    54:31
    Domácí měli sice zajímavou šanci, ale utekl jim puk a ten skončil pod Kůdelou. Hned po buly vyvezl Jindřichův Hradec puk alespoň do středního pásma.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 10. Přidal (Třetina, Endál), 13. Endál (Přidal), 43. Chlubna (Vlasov, Duben), 49. Beneš (Kuchta, Kozlík) – 26. Voříšek (Dvořák), 33. Záhora (Lazorišák, Bárta), 53. Lazorišák (Bárta)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Adam) – Vala, Duben "A", T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Kořínek, Lacina – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Ludvík, Cejpek.
    Trenéři: Aleš Totter a Ladislav Fixa.

    KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kůdela (Marek) – Kadlec, Koňařík, Tržil, Břečka, Dvořák, Pípal, Port – Lazorišák "A", Bárta, Brabec "A" – Šesták, Voříšek "C", Záhora, – Šafář, Drda, Bíle – Fencl.
    Trenéři: Aleš Dvořák a Luboš Voříšek.

    Rozhodčí: Marek Honza – Martin Klouda, David Urubčík

    Diváci: 622
    thejrc.org