Finsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Česko – Německo 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 08.04.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatnováním, že HC Dukla Jihlava porazila Energii Karlovy Vary 2:1 a v pátém kole baráže poprvé naplno boduje, čímž se opět vyrovnává tabulka prolínací soutěže, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (22:16:31)
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    HC Dukla Jihlava: Pavel Mrňa
    HC Energie Karlovy Vary: Tomáš Závorka.
     
    Třetí třetina nabídla hodně bojovnou podívanou a sluší se podotknout, že Energie svého soupeře přestřílela. Varští vypálili na branku Duklu hned třináctkrát, ale vždy narazili na výborného Jakuba Škarka, jenž měl dnes na tříbodové výhře svého týmu velký podíl. Na konci třetiny zkusila Energie hru bez gólmana, ovšem málem na ní doplatila, protože Diviš nadzvedl puk do prázdné brány po střele Semana. Gólu ale bylo dosaženo vysokou holí, takže nemohl být uznán. Na rozdíl od Slavie ale Dukla tentokrát dotáhla zápas do vítězného konce a bere první tříbodovou výhru v baráži.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Ještě doplním jméno vyloučeného hráče – Rostislav Marosz dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Myslím si, že je rozhodnuto.

    Na vyloučení: 7-8.
     
    59:49
    Nyní již to je jasné. Hosté neudrželi puk na útočné modré, Mrňa se jej snažil na druhé straně vybojovat a dát jej do prázdné klece, jelikož Závorka byl opět ven z branky. Ovšem byl vzat do klinče hned dvěma hráči a je tu vyloučení hostí. Do konce zápasu chybí 10,8 vteřiny.
     
    58:55
    Červenožlutí vybojovali puk na útočné modré. Po několika odrazech se kus černé pryže dostal do útočného pásma Jihlavy, kde se k zakončení do prázdné klece dostal Seman. Jeho střela přes dva hráče nemířila do volné branky, ovšem ještě před čarou jí vysokou holí nadzvedl Diviš a poté již do branky puk zapadl. Rozhodčí se o této situaci dlouze radili a nakonec gól neuznávají pro vysokou hůl.
     
    58:30
    Několikrát tečovaná střela zřejmě Gulašiho prolétla těsně vedle pravé tyče Škarka.
     
    58:14
    Závorka je ven z branky, hosté to zkouší v šesti bez gólmana.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:58
    Domácí dobrým napadáním nasbírali cenné vteřinky v pravém rohu za brankou Závorky.
     
    57:20
    Střelu Gulašiho od modré dokázal zblokovat Kolář a ve spolupráci s Prokšem posílá Dukla puk do středního pásma.
     
    57:02
    Puk se po zakázaném uvolnění Dukly stěhuje k levici Jakuba Škarka.
     
    56:46
    Jícha se ve spolupráci s Prokšem dostal do pásma, ovšem v levém rohu za brankou mu vystavil ukázkové tělo obránce hostí.
     
    56:09
    Hosté musejí po vyhození Dukly začít znovu od svojí svatyně.
     
    55:48
    Rostislav Marosz se jako pořádný dravec dostal z vlastního pásma až na druhou stranu. Po modré si sjel blíže kruhům a vystřelil, ovšem Škarek zachránil svůj tým fantastickým zákrokem lapačkou.
     
    55:29
    Zakázané uvolnění hostí.
     
    55:19
    Domácí se nyní ubránili útoku Varů, zastavili jej ve středním pásmu a pohodlně nahazují puk za Závorku.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Seman (Diviš, Kaláb), 35. Prokš (Jícha) – 14. Rachůnek (Marosz)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Zadražil, Bilčík, Grebenyuk, Parýzek – Důras, Skořepa, Jergl – Březina, Seman, Diviš – Kolář, Jícha, Prokš – Mrňa, Anděl, Malec. Trenér: Petr Vlk
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Dvořák, Gulaši, Weinhold – Huna, Skuhravý, Vachovec – V. Tomeček, Kůs, Koblasa – Svoboda, Marosz, Rachůnek – Gorčík, Vrána, T. Rohan. Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Horák, Šír – Gebauer, Tošenovjan

    Diváci: 2834
    bahis siteleri