Švýcarsko – Švédsko 1:8 (kon.) | Česko – Dánsko 9:2 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:1 (kon.)
Švédsko – Rusko 5:1 (kon.) | Finsko – Kanada 1:3 (kon.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
5:3 (3:1, 2:2, 0:0)
HC VERVA Litvínov
Úterý 19.04.2016, 18:00 • KV Arena, Karlovy Vary • Baráž o extraligu • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to tedy pro dnešek již vše. Z KV Areny se s Vámi loučím a budu se těšit zase někdy příště, tak NAPOČTENOU. (20:12:11)
     
    Je konec. Energie ve třetí třetině už jen kontrolovala své vedení a soupeři prakticky nic nedovolila. Z dnešního utkání tak po výhře 5:3 bere tři body a má tak velmi blízko k uhájení extraligy. Slavia totiž na ledě jihlavské Dukly padla a dvě kola před koncem tak ztrácí na Energii pět bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Energie opět vyhazuje a třetina se nejspíš bude jen dohrávat na straně soupeře.
     
    59:16
    Špatnou přihrávkou nyní Lukeš sám připravil Litvínov o pásmo.
     
    59:00
    Nic však nevymysleli a domácí vyhazují.
     
    58:41
    Hosté jsou v útočném pásmu a chtějí zápas ještě zdramatizovat.
     
    57:43
    Vervě se nedaří přechod do útočného pásma, při kterém jí chybí už i pohyb, na který v předchozích třetinách sázela. Zdá se, že je rozhodnuto.
     
    57:20
    Litvínov se konečně dostal do útočného pásma, ale hru přerušila přihrávka rukou jednoho z hostujících hráčů, a tak je hra vykázána do středního pásma.
     
    55:43
    Energie se dostala k dalšímu slibnému brejku, ale Skuhravému sjel kotouč z hole a karlovarská čtyřiatřicítka se tak sama zahnala do rohu kluziště, odkud sice ještě zkoušela najít před brankou Tomáše Rohana, ale Petrásek puk stačil vypíchnout.
     
    54:44
    Pavelkovi teď propadl skákavý kotouč, a tak se do samostatného úniku dostal Rostislav Marosz, který však přibržděním a kličkou do forhendu, kde byl brankář předem připraven, vyšachoval sám sebe. Jeho pokus neměl kudy projít.
     
    54:14
    Závorka se nyní rozhodl přikrýt kotouč před dotírajícím Gerhátem, a tak následuje další komerční přestávka.
     
    53:11
    Potlesk si nyní vysloužil důrazný Skuhravý, který za brankou soupeře velmi dlouho zatápěl hned třem protihráčům, nakonec ale puk beztak nezískal.
     
    52:17
    Domácí nyní trochu zvýšili své tempo a dokázali si vytvořit v rychlém sledu několik nebezpečných šancí, ale vsítění se nedočkali.
     
    51:22
    Čárový sudí nyní trochu zaspal, když se domácí dopustili očividného zakázaného uvolnění a všichni přestali hrát, jen sudí stále nepískal. Nakonec ale hru přeci jen přerušil.
     
    50:33
    Gula zkoušel, co možná nejrychlejší rozehrávkou, vyslat vpřed Jurčíka, ale v rychlosti přihrál spoluhráči jen na paty a Jurčík puk nedokázal zpracovat. Puk mají domácí.
     
    Dnešní utkání sleduje 3256 diváků.
     
    49:25
    Koblasa s Kůsem o sobě dnes opravdu ví. Nenápadnou zpětnou přihrávkou od mantinelu našel Kůs projíždějícího Koblasu, který z otočky rovnou pálil, ale Petráska z úhlu nepřekonal.
     
    48:26
    Domácí velmi špatně vyhodili a puk si rukou stáhl pod sebe Jurčík, který už sice byl v dobré pozici, ale rozhodl se ještě zkusit přihrát Františku Lukešovi, jehož tvrdou střelu ale zastavila Závorkova lapačka.

    Daniel Kot

    Branky a nahrávky: 5. Haščák (Bičánek, Rachůnek), 14. Sičák (Huna, Vachovec), 20. Svoboda (Marosz, Gulaši), 33. Huna (Koblasa, Kůs), 34. Kůs (Sičák, Rachůnek) – 8. Pšurný (Stříbrný, Piroš), 24. Pšurný (Stříbrny, Pavlík), 35. Trávníček (Martynek, Šimeček)


    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Bičánek "C", Gulaši, Dvořák, Redlihs, Rohan M., Sičák "A", Tomeček J., Weinhold – Vachovec "A", Skuhravý, Huna – Koblasa, Kůs, Haščák – Rachůnek, Marosz, Svoboda – Rohan T., Tomeček V.. Trenér: Karel Mlejnek
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Janus) – Pavelka, Sklenička, Kokeš, Pavlík, Hora, Gula – Lukeš "A", Gerhát, Jurčík – Trávníček "C", Šimeček, Martynek – Piroš "A", Pšurný, Stříbrný – Doležal, Válek, Řehoř. Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pešina, Šindler – Lhotský, Špůr
    thejrc.org