Jihlava – Příbram 1:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 1:2 (kon.) | Brno – Plzeň 0:1 (kon.)
Dukla Praha – Zlín 1:0 (kon.) | Jablonec – Teplice 0:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Karviná 2:0 (kon.)
Sparta – Hr. Králové 3:2 (kon.) | Slovácko – Liberec 0:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
2:0 (2:0)
MFK Karviná
Sobota 20.05.2017, 17:00 • Ďolíček, Praha - Vršovice • ePojisteni.cz liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dámy a pánové, ode mne je to pro dnešek z Ďolíčku vše. Děkuji Vám za sledování našeho on-line přenosu a těším se opět příště. Hezký zbytek dnešního večera přeje Richard Wagner! (19:00:03)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 1:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:3.
     
    A protože Sparta nakonec nepřipustila překvapení a porazila Hradec Králové 3:2, zůstávají hráči Bohemians i pro příští rok v ePojištění.cz lize!
     
    Zápas je u konce. Domácímu mužstvu se povedlo podruhé na jaře zvítězit, poprvé pak vstřelit více jak jednu branku. Díky tomu se svěřenci Martina Haška velice hlasitě přihlásili o záchranu v soutěži. Ve druhém poločas už si své vedení v klidu hlídali a i když se Karviná dostala k několika příležitostem, tak na branku nedosáhla.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jevgenij Kabajev, přichází Michal Hubínek.
     
    90
    Tak ještě mohlo být sníženo! Tomáš Fryšták nejprve pochytal několik centrů, ale nakonec se na penaltě dostal k hlavičce Jan Hošek, který úspěšně loboval gólmana domácích, leč od radost ho dělilo několik milimetrů. Míč trefil jen břevno!
     
    89
    Nevyšlo to ani napodruhé, i nyní byl úspěšnější hráč domácího mužstva. Byl z toho ale další roh, který odklidil do bezpečí Martin Hašek důraznou hlavičkou.
     
    88
    Je tady roh pro Karvinou. Martin Dostál zastavil na levém křídle pokus o centr v podání Pavla Eismanna. Ten tak dostane ještě jednu šanci.
     
    87
    Fryštákovi se nepovedlo ideálně odkopnout malou domů. David Bartek pak u levé lajny zahrál rukou. Následný centr hostů skončil jen v rukavicích pozorného brankáře.
     
    86
    Milan Havel na levém křídle rychlým vystoupením zabránil tomu, aby se Karviná díky rychlé narážečce dostala až do blízkosti velkého vápna.
     
    85
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Tomáš Berger, přichází Josef Jindřišek.
     
    84
    Celek ze Slezska se znovu tlačil do útočné zóny, avšak ani tentokrát nebyl úspěšný. Jan Vondra spíše na slepo posílal dlouhý centr, který si domácí obrana pohlídala a je z toho jen odkop od kasy Tomáše Fryštáka.
     
    83
    Hrací plochu opouští Tomáš Wágner, místo něj nastupuje Erik Puchel. Za postranní čáru míří na ošetření David Bartek, který zůstal ležet kousek od vlastního vápna.
     
    82
    Jako na leteckém dni si musel připadat Tomáš Fryšták. Před jeho brankou létal jeden centr za druhým, ale jakoby karvinské útočné cesty nemohly najít svůj Řím. Pokaždé skončil balon mimo určené území.
     
    80
    Klokani se drží před brankou svého soupeře, kde se snaží udržet míč co nejdéle na svých kopačkách. Naposledy se dokonce Milanu Havlovi povedlo dojít až do střelecké pozice, avšak vystoupivší bek hostů mu zakončení zkazil.
     
    79
    Jevgenij Kabajev si to štrádoval k brance a na vápně za dozoru obránce Karviné vystřelil, jenže Jan Laštůvka šel včas k zemi a střelu ruského forwarda vyrazil. Před dobíhajícím Dominikem Maškem pak důrazně odkopl míč na roh vracející se bek Slezanů!
     
    77
    Dlouhý centr na Kalabišku skončil v moci rodáka z Uherského Hradiště Tomáše Fryštáka. Následně za půlkou ostře zajel do domácího hráče Vojtěch Smrž, který vidí od sudího Fraňka žlutou kartu. Jedná se o vůbec první karetní štych dnešního duelu.
     
    76
    Dlouhý centr od půlky letěl do velkého vápna, kde byl osamocený brankář Jan Laštůvka, pro kterého bylo stažení míče snadnou prací.

    Richard Wagner

    Branky: 10. Kabajev (Kuchta), 42. Dostál

    Karty:   77. Smrž (KAR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 1:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:3.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – Dostál, Krch (C), Šmíd, Havel – Švec, M. Hašek, Bartek, Berger (85. Jindřišek) – Kabajev (90. Hubínek), Kuchta (72. Mašek).
    Náhradníci: Šrámek – P. Buchta, Jindřišek, Hubínek, Jirásek, Nitrianský, Mašek.

    MFK Karviná: Laštůvka – Jan Moravec, Hošek, Jovanović, Eismann (C) – Weber (68. Vondra), Panák – Dressler (46. Smrž), Budínský, Kalabiška – Wágner (83. Puchel).
    Náhradníci: Pastornický – Puchel, Smrž, Galuška, Jurčo, Vondra.

    Rozhodčí: Pavel Franěk – Pavel Peřina, Michal Myška.
    Delegát FAČR: Patrik Filípek.

    Diváci: 4399
    ocianews.com