Mountfield HK – Sparta 6:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:2 (2:1, 4:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 28.07.2016, 12:30 • Malá hala FORTUNA arény, Hradec Králové • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Inu, jak skóre napovídá, junioři pražské Sparty si z Hradce moc pozitivních dojmů neodvezou. Když pominu divoký začátek, tak za to může hlavně druhá třetina, kterou Mountfield vyhrál 4:0. Z celkových šesti gólů dal tři v přesilovkách, které hrál výborně.

    Domácí mladíci prokázali, že jejich silné jádro odchovanců promíchané s několika zvučnými posilami může letos pomýšlet na podobné příčky jako loni. Zato sparťané, jakožto vicemistři extraligy, mají o čem přemýšlet.

    Byl to však teprve úvodní přátelský zápas, takže nebudeme věštit z křišťálové koule, ale naopak se těšit na další souboje. Příjemný zbytek čtvrtečního odpoledne z Hradce Králové! (14:40:49)
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Po vyhraném buly se dopředu ještě vydal jako tank Vojtěch Krejčiřík. Na zádech měl ale dva rudé batohy, i proto nedokázal Choura tváří v tvář překonat.
     
    59:49
    Postavení mimo hru je vzápětí odpískáno i mladíkům z Prahy.
     
    59:32
    Hradečtí si ještě brousili zuby na gól, byl to tuším Vojtěch Maštera, kdo soupeři vypíchl puk na modré čáře. Jenže ofsajdově.
     
    58:58
    Vojtěch Kulda, který už je i s Hejnou dávno zpět ve hře, z prostoru mezi kruhy netrefil branku.
     
    58:16
    Na hradeckého gólmana Špirka dobře dorážel Tomáš Krátký, nicméně skrz betony kotouč neprotlačil.
     
    57:47
    Martin Chour vyjel z brankoviště a puk vypíchl z hokejky Hidveghyho, který se k němu poté dostal už v příliš velkém úhlu.
     
    57:24
    Na druhé straně se Mountfield vydal do přečíslení dva na jednoho. Šalda vybídl Krejčiříka, který z velké blízkosti trefil snad tyčku! Nevím, zda to ještě Chour nestačil líznout.
     
    57:06
    Filip Eliáš dobruslil sparťanský útok a mířil na druhou tyčku, kterou jen těsně minul.
     
    56:15
    Hradečtí si v přečíslení tři na dva počínali poněkud liknavě, proto mohl David Kolenatý výtečně vypíchnout puk Aleši Dufkovi.
     
    55:30
    Trochu zbytečná dohrávka, Martin Hejna se poškorpil s Vojtěchem Kuldou, i když už situace vypadala v klidu. Oba bojovníci za to dostávají menší trest, čeká nás dnes podruhé hra 4 na 4.
     
    55:05
    Safin je zpátky na ledě, Mountfield se ve velkém tlaku nedostal do lepší střelecké pozice.
     
    54:34
    Už se Sparta osvobodila. Hradec ale dneska prokazuje, že přesilovky by mohly být jeho obrovskou zbraní.
     
    54:07
    Na modré čáře stojí ostrostřelec Radim Šalda, jeho bomba skončila na vnější síťce zřejmě bez dalšího přičinění.
     
    53:09
    Chour vytáhl střelu Jaroslava Dvořáka do ochranné sítě, teď už pokračuje velký hradecký nápor.
     
    52:51
    Nyní čeká přesilovka naopak Východočechy. Ostap Safin (SPA) totiž nešťastně trefil hokejkou do obličeje Daniela Liera.
     
    52:08
    Jeden ze sparťanů přišel ve vlastním pásmu o hokejku. Domácí se ale nedokázali dostat od hrazení do střelecké pozice, pak už se hosté osvobodili.
     
    50:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Devět minut před koncem zápasu je tu sparťanská radost z úpravy skóre! Přesilovka do té doby nebyla tak hrozivá, ale kotouč se pak dostal na modrou čáru k JAROSLAVU VANDASOVI, jenž napřáhl až ke stropu haly. Adam Špirek nebyl v ideálním postavení, proto se jako drobnější gólman natahoval lapačkou marně – 6:2! Asistence: Jakub Wojnar.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Krejčiřík (Zahradník), 7. Kynčl (Chalupa, Krejčiřík), 21. Hnik (Dufek, Malík), 31. Malík (Hnik, Kynčl), 37. Chalupa (Dufek, Krejčiřík), 40. Hidveghy (Bureš) – 8. Svoboda (T. Jandus), 51. Vandas (Wojnar)


    Mountfield HK: Bechný (30. Špirek) – Kynčl, Bureš, J. Moník, Lier, Šalda, Pohl, Brádler, F. Moník – Hnik "C", Malík, Dufek – Chalupa, Zahradník, Krejčiřík – Hidveghy, D. Matouš, Dvořák – Řepík, Maštera, Hejna. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Sparta Praha: Chour (Nahodil) – Jeřábek, Eliáš, Wojnar, Zídek, Chlouba, M. Jandus, Sedliský, Krátký, Kulda, Safin, Duben "C", Vlad, Dubský, Svoboda, T. Jandus, Kolenatý, Vandas, Maršoun, Seniov, Faith. Trenér: Pavel Geffert.

    Rozhodčí: Veinfurter – Karlík, Pechánek.

    Diváci: 40
    thejrc.org