Ufa – Pardubice 7:5 (kon.) | Mountfield HK – Omsk 3:2 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Avangard Omsk
Sobota 06.08.2016, 18:30 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Takže jak to vypadá v tabulce? Hradec vede s pěti body, Ufa má na kontě tři a Omsk společně s Pardubicemi dva. Zítra nás od 13 hodin čeká souboj dvou ruských účastníků a od 18 hodin vyvrcholení Mountfield Cupu v podobě východočeského derby.

    Už teď se na to těším, tak věřím, že vy taky. Hezky se vyspěte a zítra sledujte, jak tohle zápolení dopadne. Dobrou noc! (21:07:47)
     
    Odborník žasne, laik se diví. Nevím, co jsem já, ale tohle bylo ze strany pořadatele Mountfield Cupu opravdu něco úžasného. Hradec otočil zápas s favorizovaným Omskem z 0:2 na 3:2 a je nejblíž vítězství v turnaji. Hokejisté si teď zaslouženě užívají děkovačku s fanoušky, kterým připravili velkolepý zážitek.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za Hradec Blaž Gregorc a za Omsk Anton Burdasov.
     
    Konec zápasu.
    61:23 Blaž GREGORC - 3:2
     
    61:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a právě slovinský reprezentační bek rozhoduje tuhle fantastickou koncovku a Hradec Králové poráží ve dvou dnech i druhého soupeře z Kontinentální ligy! BLAŽ GREGORC se s tím nepáral a z dálky zamířil přesně do druhého růžku, Kostin se jen ohlédl a máme hotovo – 3:2 po prodloužení! Asistence: Rudolf Červený.
     
    61:04
    ...na ledě je s Gregorcem.
     
    60:51
    Nejlepší hradecký útok kombinuje...
     
    60:15
    Jaroslav Bednář chtěl vykouzlit rychlé rozhodnutí, ale v rychlém přejezdu přestřelil druhý růžek.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Panečku, to je drama! Hradec Králové ve třetí třetině vyrovnal a ještě mohl strhnout skóre na svou stranu. Tříbodové vítězství by mu už zaručilo pohár pro vítěze turnaje, ale i když na tuto jistotu nedosáhl, stále je ve hře nesmírně důležitý bonusový bod. Domácí vstoupí do prodloužení přesilovkou čtyři na tři, která bude trvat ještě dvě minuty a 46 sekund!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    ...nakonec se k dorážce Dejovy střely dostal Bedřich Köhler, ale z blízkosti už to měl těžké.
     
    59:26
    Hradecká kombinace v útočném pásmu je zatím dost nepřesná...
     
    59:05
    Alexandr Kučerjavenko teď odvedl pro svůj celek výtečnou práci, když ujel podél hrazení a střelou donutil Pavelku přerušit hru.
     
    58:27
    Další pak lotyšskému reprezentantovi nesedla a Rusové se osvobozují.
     
    58:07
    Hradecký kotel vaří a bublá. Džerinšova střela byla zblokována.
     
    57:46
    Hradec tak má velkou šanci obrátit zápas na svou stranu, startuje dlouhou přesilovku!
     
    57:46
    Zatímco ledaři škrábají potřísněný led, Alexandr Pěrežogin (OMS) opouští plochu. Od rozhodčích si vysloužil trest na pět minut a do konce utkání.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 47. Bednář (Gregorc), 53. Džerinš (Bednář, Vydarený), 62. Gregorc (Červený) – 17. Burdasov (Roy, Medveděv), 30. Lauta (Burdasov, Kučerjavenko)


    Mountfield HK: Pavelka (Rybár) – Vydarený, Pláněk, Štajnoch, Dietz, Gregorc, Čáp, Bača, Plášil – Bednář "C", Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Pavlík – Dej, Kukumberg, Köhler – Beránek, Bulík, Nedvídek – Kopta. Trenér: Václav Sýkora.
    Avangard Omsk: Šilin (30. Kostin) – Martynov, Medveděv "C", Ďervuk, Kutějkin, Gustafsson, Ahnelöv, Miščenko, Rogov – Burdasov, Roy, Lauta – Paršin, Zubov, Pestuško – Lemťugov, Kučerjavenko, Malcev – Fajzullin, Juňkov, Pěrežogin. Trenér: Jevgenij Kornouchov.

    Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Kis, Šmika.

    Diváci: 2845
    bahis siteleri