Omsk – Ufa 4:3 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Pardubice 6:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:2 (1:1, 1:1, 4:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 07.08.2016, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z turnaje úplně všechno! Sledovali jsme tři dny skvělého zápolení dvou východočeských a dvou ruských klubů. Zástupci Tipsport extraligy se v žádném případě nenechali zahanbit, oba si zaslouží pochvalu. Vždyť dokázali držet krok se špičkou Kontinentální ligy. A to považte, že oba byli na ledě poprvé minulé pondělí!

    Já se s vámi z města pod Bílou věží loučím. Tady se dnes bude slavit, tak snad to hradečtí fanoušci přežijí ve zdraví. S nimi i se všemi ostatními se budu těšit zase na shledanou nebo na počtenou. Krásný zbytek nedělního večera, ahoj! (20:38:44)
     
    No a nádherný, téměř metr vysoký pohár pro vítěze Mountfield Cupu 2016 přebírá Jaroslav Bednář, jakožto kapitán pořadatelského Hradce Králové. Obrovský úspěch pro domácí tým!
     
    Nyní už zbývá vyhlásit jen konečné pořadí. Na čtvrtém místě končí HC Dynamo Pardubice. Svěřenci trenéra Petera Draisaitla nepředvedli vůbec špatné výkony, ale dva výpadky je stály lepší umístění. Třetí je Salavat Julajev Ufa, druhý Avangard Omsk.
     
    No a konečně nejužitečnější hráč turnaje – já myslím, že to bylo všem jasné. Hradecký kapitán Jaroslav Bednář!
     
    A ani Pardubice nepřijdou zkrátka Nejlepším střelcem turnaje se stal se třemi góly David Tomášek, který se trefil ve všech zápasech!
     
    Za nejlepšího útočníka zvolili pořadatelé lotyšskou posilu Mountfieldu HK Andrise Džerinše.
     
    Nejlepším obráncem byl vyhlášen Jevgenij Medveděv z Omsku.
     
    Teď už individuální trofeje. Nejlepším brankářem je vyhlášen Ondřej Kacetl, který vychytal Hradci výhry nad Ufou a Pardubicemi.
     
    Na řadě je ještě závěrečný ceremoniál. Musím říct, že jsem nezaznamenal žádný výrazný organizační problém. A skvělá zpráva úplně pro všechny? I oba ruské kluby mají zájem se turnaje zúčastnit také v příštích letech.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za Hradec Bedřich Köhler a za Pardubice David Tomášek. Ceny jim předává Jaroslav Kudrna, který toho má s oběma kluby společného opravdu hodně. Nyní už je v rodném Hradci sportovním manažerem.
     
    Je konec! Po výhrách nad Ufou, Omskem i Pardubicemi se pořadatelský tým Hradce Králové stává vítězem MOUNTFIELD CUPU 2016!
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Zakázané uvolnění Mountfieldu. Stadionem koluje mexická vlna. Pardubice to tedy schytaly hodně nepříjemně, takový výsledek si hosté nezasloužili.
     
    59:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ne, hradecký lev ještě nemá dost a v závěru porcuje pardubickou kobylu jak na zabijačce! Od modré nahodil puk do ohně Jindřich Barák a JIŘÍ ŠIMÁNEK ho ze vzduchu umně tečoval za záda bezmocného Martina Růžičky – 6:2! Asistence: Jindřich Barák, Richard Jarůšek.
     
    58:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradeckým stadionem zní Pátá a už se slaví, protože Mountfield přidává další razítko na svůj triumf! Džerinšovi ještě hosté obětavě skočili pod nohy, ale lotyšský reprezentant pak přenesl hru na Jaroslava Bednáře. Ten ještě famózně přenechal puk pro RUDOLFA ČERVENÉHO, který objel tyčku a zasunul kotouč do prázdné klece – 5:2! Asistence: Jaroslav Bednář, Andris Džerinš.
     
    58:08
    Bednář zblokoval Čáslavovu střelu, puk je ve středním pásmu.
     
    57:50
    Hradec se osvobodil a mohl vystřídat.
     
    57:37
    Z vlastního pásma to zkusil Köhler, ale minul. Takže zakázané uvolnění.
     
    57:25
    Blaž Gregorc tahem od červené čáry trefuje tyčku prázdné branky!

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 13. Köhler (Červený), 28. Bednář (Gregorc, Džerinš), 54. Jarůšek (Šimánek), 57. Jarůšek (Štajnoch), 59. Červený (Bednář, Džerinš), 60. Šimánek (Barák, Jarůšek) – 8. Havlík (Rýgl, Rapáč), 22. Tomášek (Hubáček)


    Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Pláněk, Vydarený, Dietz, Štajnoch, Gregorc, Barák, Bača, Plášil – Bednář "C", Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Dej – Pavlík, Nedvídek, Kopta – Beránek. Trenér: Václav Sýkora.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Klouček) – Nedbal, Rýgl, Zajíc, Havlík, Čáslava, Schaus, Ščotka, Horyna – Bárta, Tomášek, Panna, Rapáč, Hubáček, Sýkora, Kaut, Rolinek "C", Beran, Mallet, Pipek. Trenér: Peter Draisaitl.

    Rozhodčí: Hejduk, Horák – Frodl, Špůr.

    Diváci: 4145
    bahis siteleri