Djurgården – Davos 6:0 (kon.) | Skellefteå – Kuopio 4:0 (kon.) | Frölunda – Pardubice 5:2 (kon.)
Nitra – Plzeň 2:1 (kon.) | Tappara – Lugano 1:3 (kon.) | Sheffield – HV71 2:5 (kon.)
konec
HK Nitra
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Škoda Plzeň
Sobota 27.08.2016, 17:00 • Nitra Aréna • Hokejová Liga mistrů • Skupina J
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji Vám za pozornost při sledování textového přenosu, loučím se s Vámi přímo z Nitry – na počtenou u domácích duelů Škody Plzeň v Lize mistrů! (19:19:26)
     
    A máme hotovo, český celek dnes bohužel nestačil na slovenskou Nitru a padl 1:2.

    Do vedení se jako první dostali domácí hokejisté. Ve 12. minutě zúročil tlak Nitranských hokejistů Cramo Top Scorer Judd Blackwater, jenž krásným bekhendem ze samostatného úniku překonal Matěje Machovského.

    Ve druhé dvacetiminutovce se Plzeňští osmělili. Hned v její druhé minutě dokázal na 1:1 srovnat kapitán Ondřej Kratěna, na hostující straně tedy bylo veseleji a dle toho i výkon vypadal.

    Třetí třetina již byla poměrně vyrovnaná. Domácí získali své vedení zpět ve 48. minutě, kdy v přesilovce pas Lalibertého zúročil Jameson Milam. Tato branka se nakonec ukázala jako vítězná, indiáni své další šance nevyužili.

    Střely: 25:28 (8:7, 8:15, 9:6)

    Nejlepší hráči: Michal Valent – Matěj Machovský
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    A další výhoz hokejistů Nitry, tohle už bude pro indiány obtížné.
     
    59:09
    Tibor Kutálek podél mantinelu vyhodil puk do středního pásma, Plzeň tak do akce musí vyrazit znovu.
     
    58:56
    Další výhoz už byl ale jen za cenu icingu. Tohoto přerušení využil Michal Straka k oddechovému času, během něhož svým svěřencům udělí pokyny na závěrečnou minutu!
     
    58:33
    Po dobré práci Krištofa dokázal puk do středního pásma vyhodit Kutálek, Nitra se tedy osvobodila od vznikajícího tlaku soupeře.
     
    58:15
    Matěj Machovský opouští plzeňskou bránu, indiáni zkusí vyrovnat se šesti hráči v poli!
     
    57:30
    Po pasu od Čerešňáka se k nahození odhodlal Lukáš Pulpán, kotoučem ale zasáhl jen bránící protihráče.
     
    56:59
    Miroslav Indrák založil pěknou akci a na levé straně zakončoval Jaroslav Kracík, domácí brankář ale včas vytasil svůj beton.
     
    56:37
    Jaroslav Kracík sice přímo buly nevyhrál, puk alespoň podržel na místě pro Kubalíka. Ten se k němu dostal a hned střílel, Valent byl ale připravený.
     
    56:33
    Slovenský tým se dostává pod tlak a znovu vyhazuje puk jen na zakázané uvolnění. Někteří hráči navíc nepovoleně vystřídali, sudí však mají situaci pod kontrolou.
     
    56:13
    Po nadějné kombinaci Západočechů se ke střele dostal Tomáš Svoboda, puk ale s přispěním teče jednoho z hráčů Nitry zamířil nad bránu.
     
    55:36
    Branislav Kubka zcela nepochopitelně nechal puk za sebou a málem z toho byla obrovská tutovka pro Nitru, Henrich Ručkay ale neobdržel přesnou přihrávku!
     
    54:55
    Ondřej Kratěna si u mantinelu pomáhal s hokejkou příliš vysoko, do útoku tedy zamířit nemohl. Navíc se bude vhazovat v obranném pásmu indiánů.
     
    54:37
    Juraj Štefanka měl obsazené spoluhráče, a tak zpoza branky vyjel sám a pokusil se Machovského zakončit bekhendem. Hostující gólman se ale nedal.
     
    54:10
    Tibor Kutálek se pokusil hrací předmět protlačit do plzeňské brány, tomu ale v poklidu zabránil Matěj Machovský.
     
    54:00
    Domácí celek si je vědom svého vedení a v útoku se zbytečně nikam nežene. Nyní například několik vteřin držel puk v rohu u mantinelu.
     
    53:31
    Přes Petera Ordzovenského se do zakončení pokoušel protlačit Jakub Lev, domácí zadák mu to ale neumožnil. Oba dva poté posunuli branku Valenta, což vede k přerušení a komerční přestávce.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 12. Blackwater (Slovák, Ordzovenský), 48. Milam (Laliberté, Blackwater) – 22. Kratěna (Johnson)


    HK Nitra: Valent (Foltán) – Ordzovenský, Milam, Mezei (C), Rais, Versteeg, König – Blackwater, Slovák (A), Laliberté – Kutálek, Krištof, Ručkay – Štefanka (A), Paukovček, Macík – Bajtek, Bene, Chalupa – Pupák, Piačka. Trenér: Andrej Kmeč.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Kadlec (A), Moravčík, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Lev, Kratěna (C) – Svoboda, Preisinger, Schleiss – Hollweg, Koreis, Yellow Horn. Trenér: Michal Straka.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Novák – Korba, Šefčík (všichni SVK).
    thejrc.org