Blues – Riga 4:3 (kon.) | Vítkovice – CSKA Moskva 3:13 (kon.) | Třinec – K. Vary 4:5 (kon.)
Sparta – Jaroslavl 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
Espoo Blues
4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Dinamo Riga
Neděle 28.08.2016, 09:00 • MINI WERK ARENA, Třinec • President Cup • O 5. - 6. místo
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Aktuálně můžete na Onlajnech sledovat třetí třetinu zápasu o 3. místo mezi Vítkovicemi a CSKA Moskva. Po poledni vám pak nabídneme také poslední dva duely President Cupu. Hezký den, na počtenou! (11:15:17)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    ZÁVĚREČNÉ ZÁPASY PRESIDENT CUPU

    WERK ARENA
    12:30, finále:
    Lokomotiv Jaroslavl – HC Sparta Praha

    MINI WERK ARENA
    12:00, o 7. místo:
    HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary
     
    V utkání o 5. místo vítězí Espoo Blues nad mužstvem Dinama Riga. Ve třetí třetině doháněli Finové ztrátu, Isiguza ale v dobré šanci vychytal Bruveris. Vyrovnat se povedlo devět minut před koncem, kdy se po závaru před bránou prosadil Rikkilä. Riga v těchto momentech ztratila celý zápas, neboť o minutu později se po přihrávce Forsella trefil do odkryté branky Hirvonen. V závěru už Barovskis s Polcsem nedokázali vyrovnat a Dinamu nepomohla ani hra bez brankáře.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Hugo Rikkilä (BLU, 1+0)
    Arturs Barovskis (RIG, 0+1)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Riga už hraje v šesti, ale nemohla se dostat do útočného pásma. Jungarå zkusil trefit prázdnou branku a těsně minul. Zakázané uvolnění, poslední šance pro Lotyše.
     
    59:23
    Maarni byl zachycen v ofsajdu, ale vhazuje se samozřejmě ve středním pásmu. Bruveris je na půl cesty z branky.
     
    58:53
    Nyní se dokonce hraje za brankou lotyšského mužstva. Bílým zbývá na vyrovnání poslední minutka.
     
    58:20
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny a Bruveris stále zůstává v brance Dinama. Riga se totiž nemůže usadit v útočné třetině.
     
    57:50
    Forsell dostal kotouč z obranného pásma modrých a napadá rižskou rozehrávku. Espoo se nechce v závěru dostat pod tlak.
     
    57:32
    Pokus Barovskise od mantinelu nenadělal Riihimäkimu příliš mnoho starostí. Brankář Espoo zasáhl lapačkou.
     
    56:53
    Barovskis nahodil puk na branku a Riihimäki jej nedokázal udržet. Polcs se tlačil k dorážce, jenže finský gólman už napodruhé uspěl.
     
    56:21
    Jelenskis napoprvé neprošel na modré čáře Rikkilu a podruhé už se jednalo o ofsajd. Bruveris už pokukuje po střídačce, ale ještě je zřejmě příliš brzy.
     
    56:00
    Útok hráčů z jižního Finska skončil zákrokem Bruverise, který jako první našel kotouč v ošemetné situaci před brankou. Čtyři minuty před koncem se vhazuje v útočné třetině Espoo.
     
    55:48
    Grundmanis si u hrazení nedokázal zpracovat přihrávku od Prohorenka, a tak Riga přišla o útočné pásmo. Dopředu kvapí Blues.
     
    55:23
    Dinamo přečkalo přesilovku soupeře a ještě stále může pomýšlet na vyrovnání. Střelu Grundmanise od modré čáry Riihimäki udržel.
     
    53:35
    Brikmanis nastavil pozadí přijíždějícímu Isiguzovi, který se pořádně proletěl. I tak se ale Espoo usadilo v útočném pásmu a kombinuje v přesilové hře.
     
    52:55
    Teď navíc přichází přesilovka pro Espoo a šance přidat pojišťovací branku. Emils Mežnieks (RIG) je vyloučen na dvě minuty za držení protihráče.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 1. Puolakka, 33. Isiguzo (Forslund), 51. Rikkilä, 52. Hirvonen (Forsell, Timmerbacka) – 15. Prohorenko (Grundmanis), 20. Biškins (Barovskis), 31. D. Marcinkevičs (Prohorenko)


    Espoo Blues: Riihimäki (Stenroos) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius. Trenér: Toni Mäkiaho.
    Dinamo Riga: Šilovs (Bruveris) – Beločickis, Barovskis, Milbergs (C), Lininš, Mežnieks, Matejko, Rudzajs, Vilcinš, Topolevs, Brikmanis – Berzinš, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Prohorenko, Polcs, Grundmanis, Ansons, Korkuss, Rudzitis, Jelinskis, Biškins, Geldners.
    Trenér: Juris Ozols.

    Rozhodčí: Roman Mrkva – Stanislav Kašinský, Mikuláš Dohnal

    Diváci: 40
    thejrc.org