Sparta – Pardubice 4:1 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:4 (kon.) | Liberec – K. Vary 2:0 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Zlín – Litvínov 4:1 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 23.10.2016, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji hezký zbytek neděle a příště se těším, na počtenou! (17:39:59)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Oceláři klesli v tabulce na 2. místo, ale pokud Kometa prohraje v Hradci Králové v základní hrací době, zůstanou Třinečtí první. V dalším kole budou hrát Slezané znovu na domácím ledě, v pátek 28. října hostí od 17:00 Litvínov.

    Indiáni poskočili z posledního místa na 12. příčku a mají jistotu, že po odehrání všech dnešních zápasů budou před Pardubicemi. Karlovy Vary by mohly Plzeň odsunout případnou výhrou v Liberci. Západočeši budou v úterý 25. října v 17:30 předehrávat utkání 34. kola, a to doma proti Hradci Králové.
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 29 (6, 9, 14) – 24 (10, 9, 5)
    Střely mimo: 21 (2, 5, 14) – 9 (4, 4, 1)
    Hity: 22 (5, 10, 7) – 17 (5, 8, 4)
    Vhazování: 45/67 (11, 17, 17) – 22/67 (8, 11, 3)
    Úspěšnost na vhazování: 67 % – 33 %
    Trestné minuty: 6 (2, 4, 0) – 14 (2, 8, 4)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Rostislav Marosz – TRI (1+0)
    Lukáš Pulpán – PLZ (1+1)
     
    Utkání končí druhým vítězstvím Plzně v sezoně za tři body. Do třetí části vstupovali indiáni s dvoubrankovým náskokem, která udržela ještě dalších deset minut. Právě tehdy totiž po průniku Hrabala snížil Adamský na 2:3. Plzeň si vybrala oddechový čas a za dalších čtyřicet sekund byl rozdíl ve skóre znovu dvoubrankový. Pulpánova střela našla cíl v horním růžku Hrubcovy branky.

    Oceláři se nevzdali a opět dosáhli kontaktní branky. Irglovu přihrávku zužitkoval přesným zakončením pod břevno Polanský. V závěru se Plzeň ubránila tlaku Třince ve hře bez brankáře a překvapivě okradla lídra tabulky o všechny tři body. Oceláři poznali hořkost zápasu bez bodů v této sezoně vůbec poprvé.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    M. Doudera nedokázal proti dvojici plzeňských hráčů udržet modrou čáru a indiáni jsou velmi blízko třem bodům. Hra byla přerušena po ofsajdu Plzně.
     
    59:47
    Čerešňák se po buly ve středním pásmu zmocnil puku a nahodil jej směrem na branku. Sice přehodil M. Douderu, ale je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    59:37
    Třinečtí dlouho obléhali plzeňskou bránu, ale indiáni odolali. Linhartovo nahození bylo zablokováno, Krepsovu střelu vyrazil Hylák.
     
    58:32
    Nebezpečno bylo před Hylákem také po dalším Hrabalově nahození. Plzeň se ale ubránila a Kubalík vyhodil z pásma.
     
    58:19
    Kreps vyhrál buly na Hrabala, který při střele sice zlomil hůl, ale přesto donutil Hyláka k zákroku. Plzeňský gólman vykopl puk betonem do ochranné sítě.
     
    58:15
    Oceláři si vybírají oddechový čas, vhazovat se bude před Hylákem. Brankář Hrubec zůstává na střídačce, Třinec to zkouší v šesti.
     
    58:15
    Irgl udržel puk v souboji se třemi indiány a zavezl jej k mantinelu. Po předávce s Polanským zakončoval právě Irgl zblízka pouze do Hyláka!
     
    57:49
    Plzeň si nijak nekomplikuje situaci a vystřeluje puky z obranného pásma. To samé předvedl Kracík a odjel střídat.
     
    57:12
    Hrabalova rána z mezikruží byla sražena vedle, další útočnou akci Třince zastavilo postavení mimo hru. Na buly jdou Špirko a Kracík.
     
    56:57
    Linhart zachytil nepřesnou přihrávku Plzně, ale střílel vedle. Branku netrefil ani Lev na druhé straně. Oceláři se vracejí před Hyláka.
     
    56:23
    Plzeňští beci zastavili na modré čáře rozjetého Adamského, hra byla posléze přerušena v souboji u mantinelu ve středním pásmu.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 40. Marosz (Špirko), 51. Adamský (Hrabal, Polanský), 55. Polanský (Irgl, Adamský) – 17. Indrák (Kodýtek), 26. Kracík (D. Sklenička, Pulpán), 32. Hrnka (T. Svoboda), 51. Pulpán (Vondráček)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Jank, L. Doudera – Petružálek (A), Špirko, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Marosz, M. Kovařčík. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Škoda Plzeň: Hylák (Sochůrek) – Kvasnička, Čerešňák, Pulpán (A), Sklenička, Němeček, Moravčík, Slovák – Kubalík (A), Kracík, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Vondráček – Svoboda, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Hrnka. Trenér: Martin Straka.

    Rozhodčí: Robin Šír, Roman Mrkva – Rudolf Tošenovjan, Petr Kotlík

    Diváci: 4 751 (91 % celkové kapacity)
    thejrc.org