Třinec – Liberec 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 3:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 4:5 (po pr.)
Chomutov – Sparta 6:5 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 8:2 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 0:3 (kon.)
Olomouc – Plzeň 2:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
HC Škoda Plzeň
Pátek 11.11.2016, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla další tři branky, když se ze začátku třetiny nejprve prosadila Plzeň zásluhou Kracíka. Po této brance se z branky poroučel Konrád, jehož místo nahradil Martin Falter. I on ovšem nakonec inkasoval, když po Skladaného snížení zvýšil na 5:2 v celém zápase výborný Kodýtek. Hosté tak získali pod vedením Martina Straky už čtvrtou výhru a částečně spravili svůj návrat po reprezentační přestávce. Naopak Olomouci znovu chybělo proměňování šancí a z tohoto utkání tak nezískala ani bod. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera. (20:28:18)
     
    Nejlepší hráči utkání: Tomáš Fořt (OLO), Matěj Machovský (PLZ)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Indiáni už asi své tři body ubrání, žádný tým se v těchto chvílích nikam nehrne. Většina hráčů se zvedá z laviček a očekávají konec utkání.
     
    58:09
    Hosté jsou už plném počtu, Olomouc je prozatím stále natlačená v útočné třetině, avšak zatím bez častějších střeleckých pokusů.
     
    57:59
    Eberle vypálil z velkého úhlu do připraveného Machovského, který se přesunoval od jedné tyčky ke druhé. Svou práci však zvládl a ještě chytil puk do lapačky, a přerušuje tak hru.
     
    57:01
    Vyrůbalík po dlouhé kombinaci Hanáků pálí i díky teči plzeňských beků jen nad bránu, Indiání mají aktuálně v obraně velké množství práce.
     
    56:09
    Olomouc se dostane před koncem třetí třetiny minimálně ještě do jedné početní výhody, Peter Frühauf byl totiž vyloučen na 2 minuty za hákování.
    55:27 Petr KODÝTEK - 2:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:27
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté potvrdili předchozí tezi a po breaku do hloubky olomouckého pásma se prosazuje po individuální akci PETR KODÝTEK, kdy si našel místo před brankou a poslal puk do protipohybu Faltera. Indiáni tak znovu zvyšují skóre na rozdíl tří branek. Asistence: Dominik Kubalík, Jaroslav Kracík.
     
    Dnešní utkání sleduje 4458 diváků.
     
    54:05
    Domácí ucítili šanci, jejich tlak začíná postupně růst, závěr tak bude mít ještě grády. Plzeň však svou obrannou hrou vymazává olomoucké ataky a nechce nechat dojít zápas k možnému zdramatizování.
    53:30 František SKLADANÝ - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se ale ještě snaží o zdramatizování! Tomáš Mikúš svou přihrávkou zpoza brány našel hokejku FRANTIŠKA SKLADANÉHO, který se už z bezprostřední blízkosti Machovského lehkou tečí nemýlil. Asistence: Tomáš Mikúš.
     
    53:23
    Před plzeňskou brankou se znovu strhal menší strkanice, tentokrát to však bude bez trestů. Rozhodčím se totiž podařilo oba tábory oddělit od sebe.
     
    52:43
    Domácí se tlačí do zakončení, střelu Jaroměřského však Machovský však taktéž jako několik pokusů předtím vykryl.
     
    51:19
    Na straně Plzně je vyloučen Peter Čerešňák a David Němeček, na olomoucké straně je zároveň vyloučen Miroslav Holec. Olomouc si tak zahraje přesilovku. Všichni dostali dvě minuty za hrubost.
     
    51:19
    Na ledě se strhla hromadná postrkovaná před plzeňskou bránou, sudí budou podle všeho i vylučovat.
     
    50:55
    Po Vyrůbalíkově příklepu od modré čáry, který ještě Machovský vykryl, se dostal k dorážce Herman. Plzeňský brankář však ukázkovým rozštěpem zachraňuje Plzeň od inkasování.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 15. Fořt (J. Mikúš, Matai), 54. Skladaný (T. Mikúš) – 11. Kodýtek (Němeček, Vracovský), 13. Pulpán (P. Kadlec, Johnson), 30. D. Kubalík (Čerešňák, Němeček), 42. Kracík (Indrák, D. Sklenička), 56. Kodýtek (D. Kubalík, Kracík)


    HC Olomouc: Konrád (42. Falter) – J. Galvas, Vyrůbalík (C), Houdek, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek – Strapáč, J. Knotek, Laš – Eberle, Ostřížek, Holec – T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný – Fořt, Herman, Burian – Matai.
    HC Škoda Plzeň: Machovský – Čerešňák, Němeček, P. Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Pulpán, Moravčík – Indrák, Kracík, D. Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Kodýtek, Preisinger, Vracovský – Hrnka, Koreis, Vondráček.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Zíka, Kotlík

    Diváci: 4458
    thejrc.org