Třinec – Olomouc 4:0 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.)
K. Vary – Vítkovice 5:4 (kon.) | Liberec – Zlín 4:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:0 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
HC Olomouc
Neděle 13.11.2016, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek neděle a příště se těším, na počtenou! (17:26:10)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Olomoučtí hokejisté poděkovali svým příznivcům za podporu, domácí hráči slaví vítězství houfně s třineckými fanoušky. Oceláři se aktuálně posunuli na vedoucí příčku o bod před brněnskou Kometu, která však hraje od 17:30 v Litvínově, a navíc má ještě další utkání k dobru. Olomouc zůstane i po dnešku na dělící hraně první desítky.

    Oba týmy odehrají utkání 21. kola v úterý 15. listopadu. Kohouti změří na domácím ledě od 17:20 síly s Libercem, Třinec se představí v 17:30 v Chomutově.
    Utkání bylo z hlediska branek dlouho velmi dietní, Oceláři se však ve třetí části rozstříleli. A Hrubec má šestou nulu.

     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 31 (8, 10, 13) – 17 (5, 3, 9)
    Střely mimo: 10 (2, 4, 4) – 6 (3, 0, 3)
    Hity: 12 (3, 3, 6) – 10 (3, 4, 3)
    Vhazování: 33/60 (12, 11, 10) – 27/60 (6, 10, 11)
    Úspěšnost na vhazování: 55 % – 45 %
    Trestné minuty: 6 (4, 0, 2) – 4 (2, 0, 2)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Martin Růžička – TRI (1+2)
    Jiří Ondrušek – OLO (0+0)
     
    Je konec, Oceláři rozhodli utkání proti Olomouci ve třetí třetině a po porážce s Libercem znovu vítězí. Po osmi minutách ve třetí části unikl Rákos po pravé straně a přihrál Krepsovi, jenž protlačil puk do sítě. Deset minut před závěrečnou sirénou využili Slezané přesilovou hru, Linhartovu ránu dorazil do odkryté branky Dravecký.

    Zatímco Olomouc nedokázala ve třetí periodě ve hře dopředu nic vymyslet, Třinečtí přidali ještě čtvrtý zásah. Petružálek přihrál v přečíslení Maroszovi, a ten zacílil přesně k tyči. Mora v závěru nezužitkovala ani svou třetí přesilovou hru v zápase a nedokázala domácího brankáře Hrubce připravit o šesté čisté konto v sezoně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Po zakázaném uvolnění si Oceláři vybrali oddechový čas. Do konce třetí části zbývá třiadvacet sekund, Hrubec hájí šesté čisté konto v sezoně.
     
    59:11
    Herman se prodral po levé straně a přihrál mezi kruhy Fořtovi! Hrubec vykopl jeho svižnou ránu betonem a stále hraje o šestou nulu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 628 diváků.
     
    58:55
    Holec byl u mantinelu odzbrojen Petružálkem, který okamžitě posílal oblouček na Draveckého. Třinecký útočník byl ovšem po vyjetí z trestné lavice zachycen v ofsajdu.
     
    58:20
    Jaroměřský chyboval v rozehrávce a přihrál puk přímo na hůl Krepsovi. Ten ušetřil nějaký ten čas a pak odevzdal kotouč Skladanému.
     
    57:40
    Vypadalo to, že se nastartovaný Irgl pokusí uniknout olomouckým hokejistům, místo toho ale pouze nahodil na Falterovu bránu.
     
    57:12
    M. Doudera si našel před bránou Knotkovu přihrávku a vyhodil puk z pásma. Odražený kotouč dojel před Irglem hostující Vyrůbalík.
     
    56:49
    Olomouc dostává příležitost ke vstřelení čestného gólu v podobě přesilovky. Vladimír Dravecký (TRI) obdržel dvě minuty za sekání.
     
    55:56
    Sýkora se prodral po pravém křídle a zasekl si kotouč na středovou osu. Olomoučtí obránci se ale tentokrát přetlačit nenechali.
     
    55:42
    Martin Růžička zapomněl při rozehrávání puk za sebou, ale Knotek jeho zaváhání nepotrestal. Střílel pouze do Hrubcovy výstroje.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 4. Martin Růžička (Roth, Marosz), 48. Kreps (Rákos, Martin Růžička), 50. Dravecký (Linhart, Petružálek), 53. Marosz (Petružálek, Martin Růžička)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Nosek, Jank, L. Galvas – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Sýkora, Špirko, Hladonik. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Olomouc: Falter (Konrád) – Matai, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Houdek (A), Plášil, Ondrušek (A), J. Galvas – Laš, Knotek, Strapáč – Holec, Ostřížek, Eberle – Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš – Burian, Herman, Fořt.
    Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Petr Úlehla, Roman Polák – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 4 628 (89 % celkové kapacity)
    thejrc.org