Olomouc – Kometa Brno 0:7 (kon.) | Vítkovice – Havířov 3:4 (0:1 po s.n.) | HC Plzeň – Letňany 3:0 (kon.)
HC Litvínov – Chomutov 0:5 (kon.) | Kolín – Liberec 3:2 (kon.) | Vsetín – Třinec 1:5 (kon.)
Kladno – Sparta 4:5 (kon.) | Pardubice – Písek 8:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Jihlava – Zlín 2:4 (kon.) | Slavia – K. Vary 5:4 (po pr.)
konec
HC Plzeň 1929
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Letci Letňany
Pátek 23.09.2016, 15:00 • Malá hala, Plzeň • Extraliga staršího dorostu • 7. kolo
Partner:
     
    A máme hotovo! Plzeň dnešní zápas extraligy staršího dorostu proti Letcům z Letňan zvládla na výbornou, především díky velmi dobrému defenzivnímu výkonu.

    Branky indiánů postupně zařídili Matěj Hajžman, Martin Červenka a Jan Matiášek. Letňany se sice dostaly do nějakých gólových šancí, ale Kristián Kolář dokázal udržet čisté konto a Plzeň vítězí 3:0! (17:04:34)
     
    Konec zápasu.
     
    57:51
    Tvrdou ránu Michala Houdka s potížemi, ale přeci jen, dokázal zneškodnit Lukáš Pařík. Gólman Letňan se dnes rozhodně nenudí.
     
    56:44
    Domácí v plném počtu.
     
    56:30
    Mnoho prostoru nyní dostal Vojtěch Novák, hostující útočník ale z pozice falešného obránce trefil jen Kolářův beton.
     
    54:51
    Dobrou ránou z pravého křídla vyprášil betony Kristiána Koláře Dominik Danov! Brankář indiánů se opravdu mermomocí snaží, aby udržel čisté konto. Lehké to ale rozhodně nemá.
     
    54:44
    Domácí celek hrál v šesti a bude se muset dvě minuty bránit ve čtyřech. Trest pro hráčskou lavici odpyká Vojtěch Kovařík (PLZ).
     
    53:09
    Po dobré akci Lukáše Rouska se před bránou k dorážce dostal dánský útočník Peter Eg Larsen, ale Kristián Kolář vytasil své betony a nedovolil puku projít do brány!
     
    51:25
    Hosté v plném počtu.
     
    50:56
    Po pokusu Vojtěcha Kovaříka se hned trojice domácích hokejistů snažila o dorážku, vítězně z této situace ale vzešla obrana Letňan.
     
    49:49
    Domácí v plném počtu.
     
    49:25
    Letňanský brankář Lukáš Pařík (LET) se provinil nedovoleným bráněním a dostává dvě trestné minuty. Trest za něj odpyká Peter Eg Larsen.
     
    47:49
    Matěj Kolda (PLZ) je vyloučen na dvě minuty za sekání a nabízí Letcům možnost dvouminutové přesilovky.
     
    47:38
    Sám na brankáře tentokráte pádil Dominik Danov! Tuto obrovskou příležitost ale využít nedokázal, brankář Kristián Kolář tak i nadále drží čisté konto.
     
    46:25
    Martin Lokajíček dlouhou přihrávkou vyslal po levém křídle do šance Jana Matiáška, ten si ale nestihl seřídit mířidla dobře a branku Letňan minul.
     
    43:11
    Jan Matiášek a Josef Roubal vyrazili do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný ale nechal vyniknout pozorného Lukáše Paříka!
     
    42:54
    Další pěkná a hlavně rychlá akce Letců z Letňan. V prostoru mezi kruhy se k zakončení dostal Karel Klikorka, jeho pokus byl ale sražen do ochranné sítě.
     
    41:23
    Domácí v plném počtu.
     
    41:06
    Dobrou příležitost měl po kombinaci na jeden dotek hostující forvard Lukáš Nedorost, puk ale poslal vedle Kolářovy brány!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 19. Hajžman (Hasman), 22. M. Červenka (Roubal, Lang), 24. Matiášek (Roubal)


    HC Plzeň 1929: Kolář (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Staněk, Lokajíček, Čada, J. Novák – Reitspies, Přikryl, Kolda, Lang, Matiášek, Hajžman, Roubal (C), M. Červenka, Hajšman, Hasman, Váňa (A), Kovařík (A).
    Trenér: Bořek Hanzlík.

    HC Letci Letňany: Pařík (Hamalčík) – Klikorka, Prebsl, Antoš, Schönbauer, Lytvynov – Pinkas, Nedorost, Fabiánek (C), Soukup, Bílek, Danov (A), Larsen, Rousek (A), Kubíček, V. Novák, Jelínek.
    Trenér: Jan Zlatohlávek.

    Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Tvrdík.

    Diváci: 220
    thejrc.org