Třinec – Zlín 5:3 (kon.) | Chomutov – Litvínov 3:1 (kon.) | Ústí n/L – Füchse 5:2 (kon.)
Vsetín – Havířov 2:5 (kon.) | Poruba 2011 – Bytom 4:2 (kon.) | Kadaň – Benátky n/J 1:2 (0:2 po s.n.)
Kolín – Havlíčkův Brod 4:4 (kon.) | Jihlava – Třebíč 3:2 (po pr.) | Mor. Budějovice – SHK Hodonín 5:3 (kon.)
Prostějov – Frýdek-M. 5:2 (kon.) | Šumperk – Technika Brno 3:4 (kon.) | Nový Jičín – Osvětim 3:4 (0:1 po s.n.)
Děčín – Klášterec nO 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Opava 4:1 (kon.) | Trenčín – Zvolen 6:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 01.09.2016, 17:30 • SD ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u prvního zápasu extraligové sezóny, kdy Chomutov vyzve v malém derby Karlovy Vary. Dnes je to ode mě opravdu vše a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:55:53)
     
    V tomto utkání jsme sledovali velmi zajímavé výkony a oběma trenérům generálka na Tipsport extraligu přinesla hodně zajímavých postřehů. Z výhry se mohou radovat domácí hráči, kteří v celkovém součtu byli mírně lepším týmem. V úvodní třetině se Litvínovští spíše hledali, ale jejich výkon s postupem čase gradoval. Ovšem na Chomutov to dnes nestačilo, a tak nyní probíhá děkovačka Pirátů s fanoušky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    V závěru zápasu se domácí hráči dostali ještě do jedné velké šance. Ovšem přečíslení nedokázal zužitkovat David Kämpf, jeho klička na následný pokus po ledě byla zneškodněný brankářem.
     
    58:42
    Litvínov kombinoval za domácí brankou, kde sice dlouho držel puk, ale následně přišla přihrávka na modrou čáru, kde kotouč v útočné třetině neudržel obránce.
     
    57:58
    Piráti se už nikam neženou a nechávají hrát soupeře. Domácí hráči se formují ve středním pásmu, kde zatím rozbíjejí útoky Litvínova.
     
    57:24
    Po odrazu zamířila černá guma za branku domácího celku, kde obránci čekají až do hry přijdou další formace.
     
    56:29
    Zpoza branky mezi kruhy dostal přihrávku Jiří Doležal, jehož pokus zneškodnil Ján Laco. Chomutovský brankář se musel rychle přesunout ke své tyči, ale celou situaci stihl vyřešit.
     
    Na ledové ploše došlo k poškození ledu, a tak jeden ze sudích musel zajet k rolbařům pro sníh, kterým vyplnil díru v ledu.
     
    55:58
    Domácí hráči šli do přečíslení, ale přihrávka Juraje Valacha nebyla přesná, a tak kotouč skončil až za brankou Litvínova. Chomutovští sice dále napadali rozehrávku soupeře, ale Verva se dostala až do útočného pásma, kde jí je odpískán ofsajd.
     
    54:39
    Do dalšího útoku se dostali hostující hráči. Ovšem zakončení Viktora Hübla zamířilo do lapačky slovenského brankáře v barvách Chomutova.
     
    54:02
    Nepříjemné starosti svému brankáři způsobil Michal Trávníček, který zadovkou hledal spoluhráče, ale kotouč poslal na Tomáše Halásze. Ten byl ovšem připravený a kotouč schoval pod lapačku.
     
    53:39
    Jan Rutta se z pozice obránce dostal až mezi útočníky, kde zabojoval o kotouč, ale jeho následný bekhendový pokus po ledě skryl pod svoji výstroj hostující brankář.
     
    52:54
    Hlavní sudí vylučuje po jednom hráči na každé straně. Nejprve byl signalizovaný trest pro Rostislava Martynka za sekání. Jenže o přesilovou hru přišli domácí po zásahu Ondřeje Dlapy, jenž zasáhl soupeře holí do obličeje.
     
    52:42
    Chomutov zahrál další situaci jednoduše přihrávkou o mantinel a do samostatného úniku se dostal Marek Račuk. Ten se pokoušel o forhendovou kličku, ale chomutovského hráče výborně vybruslil Tomáš Halász.
     
    52:16
    Hostujícímu celku se nepodařil přechod přes střední pásmo, a tak bylo k vidění další nahození. To se odrazilo od zadního mantinelu před branku Jána Laca, který s menšími potížemi odpálil černou gumu do rohu hrací plochy.
     
    52:04
    Chomutovští vyhráli vhazování na Radka Havla, jehož pokus končí v moci hostujícího gólmana. Hra je tak znovu přerušená a bude se vhazovat po levé ruce Tomáše Halásze.
     
    52:00
    Zakázané uvolnění se píská také na druhé straně, když domácí hráči výborně napadali rozehrávku soupeře, který se puku jednoduše zbavil.
     
    51:16
    Chomutovští sice vybojovali puk ve vlastní třetině, ale následně vyhodili na zakázané uvolnění. Atmosféra na ledě i v hledišti houstne, a tak nás čeká zajímavý konec zápasu.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 14. Sklenář (Račuk, Mrázek), 25. Valach (Růžička, Flemming), 51. Koblasa (Růžička) – 40. Reichel (Martynek)


    Piráti Chomutov: Laco (Strmeň) – Kudělka, Rutta, Dlapa, Flemming, Havel, Valach, Mrázek, Chalupa – Vondrka, Huml, Račuk – Tomica, Růžička, Skokan – Sklenář, Kämpf, Koblasa – Poletín, Šťovíček, Hlava.
    HC VERVA Litvínov: Hübl J. (31. Halász) – Kubát, Sorvik, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Gula, Kokeš, Černý K. – Gerhát, Hübl V., Černý J. – Hanzl M., Hanzl R., Hořava – Trávníček, Reichel, Martynek – Doležal, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Turčan, Petružálek – Rozlílek, Šulo

    Diváci: 3582
    thejrc.org