Technika Brno – Šumperk 2:4 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 6:4 (kon.) | SHK Hodonín – Opava 4:3 (po pr.)
Nový Jičín – Kopřivnice 7:1 (kon.) | Kolín – Tábor 7:0 (kon.)
po prodl.
SHK Drtiči Hodonín
4:3 (1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)
HK Opava
Středa 21.09.2016, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, přeji vám hezký zbytek středčního večera a zase někdy napočtenou. (20:26:01)
     
    Jihomoravané zůstávají i po třetím kole týmem, který ještě neokusil hořkost porážky. Nutno podotknout, že zaslouženě. Slezané ve třetí části hry nepředvedli v útočné fázi nic, hodonínští hokejisté se naopak zakousli do soupeře a dokázali vyrovnat. V atraktivním formátu prodloužení tři na tři rozhodl o osudu dnešního duelu domácí kapitán Petr Peš.
     
    Konec zápasu.
     
    62:52
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Je hotovo, dobojováno, hodonínští hokejisté berou bod navíc! Miklík vypálil od modré čáry, puk se odrazil k PETRU PEŠOVI, ten se s ním jednoduše otočil a z bezprostřední blízkosti jej poslal přímo pod horní tyč Šafránkovy klece! Asistence: Martin Miklík.
     
    61:29
    Opavský obránce Galvas uklidňuje zběsilou část hry a zatáhl kotouč za vlastní bránu. Oba celky střídají.
     
    60:43
    Vaněk v situaci dva na jednoho zavřel oči a napálil kotouč příklepem, jenže Šafránek zavřel dolní patro brány svým vynikajícím rozklekem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hlavní arbitr naznačuje brankářům, aby si vyměnili strany. Hráči to tak budou mít ke své střídačce velice daleko!
     
    Šedesát herních minut vypršelo, a jelikož se v nich nerozhodlo o vítězi dnešního utkání, bude následovat pětiminutové prodloužení, ve kterém nastoupí tři hráči na každé straně!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:16
    Oba celky hrají v plném počtu, hraje se v klasickém formátu pět na pět.
     
    58:50
    Hraje se čtyři na čtyři a Šafránek musel hasit požár, který před ním způsobila dvojice Peš – Kadlec! Opavský strážce svatyně dokonce ztratil hůl, ale i bez ní si dokázal poradit a schoval puk pod lapačku.
     
    57:16
    Vyloučení v týmu HK Opava (Daniel Slavík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Jakub Hajný – 2 min., hrubost).
     
    56:49
    Hložánek vystřelil krátce po odpískání ofsajdu na bránu soupeře a předvedl velice sportovní gesto. Polok si jej už chtěl vzít do parády, jenže hodonínský mladík se jel okamžitě omluvit Šafránkovi.
     
    55:39
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tribuny hodonínského zimního stadionu propukly v jásot! JAKUB KADLEC totiž dokázal po upracované akci vstřelit vyrovnávací branku. Hodonínský forvard se nejlépe zorientoval na brankovišti po sérii zmatených odrazů kotouče a v krkolomné pozici protlačil puk za Šafránkova záda. Bez asistence.
     
    54:27
    Janás napřáhl dvakrát v krátkém časovém sledu ke střele,obě byly velice nebezpečné a postrašily Šafránka v opavském brankovišti. Ten však vždy nakonec dokázal zkrotit neposedný puk.
     
    52:45
    Pozor, Tomáš Rousek leží ve středovém kruhu a nevypadá to s ním vůbec dobře. Po střetu s jedním z domácích hráčů zůstává nehybně na ledě a drží se za levé rameno. Snad s opavským útočníkem bude všechno v pořádku.
     
    52:26
    Druhá hodonínská formace předvedla ukázkový kolotoč, který ale byl bezúčelný. Až na pár platonických pokusů se na ledě nic nedělo.
     
    50:51
    Drtiči jsou jednoznačně aktivnější směrem dopředu, Slezané vytahují hru pouze k červené čáře a nahazují kotouče za Halodovu klec. Otázka je, zda se to Opavanům vyplatí, do konce základní hrací doby ještě zbývá mnoho času.

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 11. Jurča (Peš, M. Haloda), 40. Hložánek (Polesný), 56. Kadlec, 63. Peš (Miklík) – 1. Holík (Polok), 29. Polok, 40. Polok (Wolf, Galvas)


    SHK Drtiči Hodonín: Haloda O. (Kukin) – Hovsepyan, Garčic, Pokorný, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík, Talán – Charvát, Kadlec, Jurča, Vaněk, Hložánek, Vrána, Hajný, Zháňal, Tomi, Peš, Janás, Kononenko
    HK Opava: Šafránek (Wanecki) – Holík, Galvas, Černý T., Mosler, Tuma, Šindelář, Slavík, Vrábel – Wolf, Polok, Vítek, Rousek, Selingr, Herman, Pavelek, Černý L., Svoboda, Štindl, Beneš

    Rozhodčí: Obadal – Blaha, Goňa
    thejrc.org