Švédsko – Rusko 2:3 (kon.) | Finsko – Česko 3:5 (kon.)
konec
Švédsko
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Rusko
Sobota 05.11.2016, 12:30 • Hartwall Arena, Helsinky (kapacita 13349 míst) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek víkendu a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (15:02:29)
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 27:26
    Trestné minuty: 12:8
    Přesilové hry: 2/4-0/5

    Nejlepší hráči utkání:
    SWE: Patrik Zackrisson – 0+0
    RUS: Alexander Barabanov – 1+0

    Branky a nahrávky: 25. Gynge (Bergström, Tömmernes), 50. Klingberg (Pettersson, Hultström) – 20. Rafikov (Tkačjov, Šumakov), 24. Barabanov (N. Gusev), 49. Ničuškin (Světlakov). Diváci: 4111. Rozhodčí: Fonselius, Heikkinen – Puolakka, Nikulainen (vš. Finsko).
     
    Mladý ruský výběr zvládl i druhé utkání na Karjala Cupu a porazil Švédy těsným rozdílem 3:2. Tre Kronor sice zlepšili svou hru oproti čtvrtečnímu utkání proti České republice, na bodový zisk ale Grönborgova parta znovu nedosáhla.

    Skóre dnešního utkání otevřel v závěru první třetiny ruský obránce Rušan Rafikov, který zaznamenal svůj první gól v reprezentační kariéře. V divokém začátku druhé části hry zvýšil ve 24. minutě ruské vedení po krásné individuální akci Alexander Barabanov.

    Jen o 52 vteřin později ovšem Švédové využili přesilovou hru, trefil se střelecky hodně aktivní Richard Gynge. Rozhodující moment přišel pak v polovině třetí třetiny, když při další přesilovce Švédska ujela dvojice ruských hráčů a Valerij Ničuškin zvýšil vedení Ruska.

    Švédům se sice stejná přesilová hra ještě podařila zužitkovat zásluhou Carla Klingberga, na další branku už ale nedosáhli. Závěr zápasu přinesl i pár vypjatých momentů a několik potyček.

    Rusové tak poráží Švédy 3:2 a připisují si další tři body do tabulky Karjala Cupu. S šesti body tak mají výborně nakročeno k vítězství v turnaji. Naopak Švédové na první bodový zápas v letošní sezoně Euro Hockey Tour stále čekají.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Po závěrečném vhazování se ještě strhla hromadná potyčka hráčů, po které rozhodčí přidávají menší trest za hrubost Linusi Hultströmovi.
     
    59:54
    Pár vteřin před závěrečnou sirénou švédská střídačka vehementně protestuje proti nějakému rozhodnutí rozhodčích. Vhazovat se bude v obranném pásmu Švédska.
     
    59:47
    Rusové se řítili na prázdnou branku ve dvou proti samotnému Kronwallovi. Nikita Gusev zvolil střelu, trefil ale jen švédského kapitána!
     
    59:25
    Nils Andersson je už zpátky na ledě, Svedberg navíc spěchá na střídačku a Švédové tak hrají v pěti.
     
    59:04
    Igor Ožiganov dostal hodně prostoru, aby našel přesně hůl Alexandera Barabanova, který nedokázal vměstnat kotouč mezi tři tyče!
     
    58:52
    Je zřejmě rozhodnuto. Za sekání je totiž vyloučen i Patrick Cehlin a Rusové mají k dispozici přesilovou hru 5 na 3, která by měla trvat 27 vteřin.
     
    58:20
    Švédové dokázali vyhodit přes všechny čáry a bránící čtveřice tak může vystřídat.
     
    57:52
    Rusové se snaží zatím držet jen kotouč, vůbec se netlačí do zakončení. Pokud totiž v klidu přečkají přesilovou hru, Švédům už moc času na vyrovnání nezbude.
     
    57:19
    Nils Andersson putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění a Švédům se tak velmi komplikuje cesta za vyrovnáním.
     
    56:53
    Alexej Bereglazov se vrací z trestné lavice do hry, Rusové přečkali i další oslabení a hrají v plném počtu.
     
    56:21
    Od modré čáry nyní vypálil Fredrik Pettersson, Šesťorkin měl ovšem odkrytý výhled, a tak v klidu kotouč schoval v lapačce.
     
    55:50
    Další rána Linuse Klasena z pravé strany končí mimo tři tyče, švédský tlak v přesilové hře pokračuje.
     
    55:23
    Po Klasenově střele se k dorážce dostával Carl Klingberg, kotouč ale do branky zasunout nedokázal.
     
    54:53
    Alexej Bereglazov je vyloučen za nedovolené bránění, když u mantinelu místo kotouče mířil do těla pronikajícího Petterssona.
    Marken.cz

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 25. Gynge (Bergström, Tömmernes), 50. Klingberg (Pettersson, Hultström) – 20. Rafikov (Tkačjov, Šumakov), 24. Barabanov (N. Gusev), 49. Ničuškin (Světlakov)


    Švédsko: Svedberg – Hultström, Kronwall (C), Tömmernes, Ahnelöv, Junland, Andersén, Andersson – Pettersson, J. Lundqvist, Klasen – Cehlin, Westerholm, Everberg – Gynge, Zackrisson, Bergström – Klingberg, Sjögren, Kempe – Wännström.
    Rusko: Šesťorkin – Ožiganov, Antipin, Ljubuškin, Bereglazov, Zub, Mironov, Rafikov – Barabanov, Prochorkin, N. Gusev – Ničuškin, Světlakov, Golyšev – Sannikov, Tkačjov, Šumakov – Korškov, Kraskovskij, Leščenko – Okulov.

    Rozhodčí: Fonselius, Heikkinen – Puolakka, Nikulainen (vš. Finsko)

    Diváci: 4111
    ocianews.com