Kometa Brno – Č. Budějovice 6:3 (kon.) | Třinec – HC Plzeň 3:5 (kon.) | HC Litvínov – Havířov 2:1 (kon.)
Písek – Vsetín 4:9 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 1:2 (po pr.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.)
Zlín – Sparta 5:2 (kon.) | Letňany – Kolín 2:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:1 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Olomouc 0:6 (kon.) | Jihlava – Liberec 2:1 (po pr.)
konec
BK Havlíčkův Brod
0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
HC Olomouc
Pátek 09.12.2016, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 1. kolo
Partner:
     
    To je z Kotliny pro dnešek ode mne vše, já se s vámi loučím a přeji příjemně strávený víkend. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (20:23:14)
     
    Olomouc si rozhodující náskok vypracovala ve druhé třetině a v závěrečném dějství si jej už pohlídala. Nakonec se do havlíčkobrodské sítě trefila šestkrát, zatímco se domácí střelci neprosadili ani jednou. Po jednoznačném výsledku si tak 3 body do tabulky připisují Hanáci.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Aby byl počet hráčů na trestných lavicích vyrovnaný, míří na ni také Tadeáš Oulehla (OLO) za podražení.
     
    58:58
    Viktor Horák na modré čáře objel bránícího hráče Olomouce, odmítl ho rukou natlačil se před něj, sjel mezi kruhy a vypálil zápěstím, Schejbal ale našel puk ve výstroji.
     
    57:11
    Na trestnou lavici usedli 4 hráči domácích a 3 hostů. Další zamířili rovnou do kabin. Důležité je, že se hraje 4 na 4. Z hostujících hráčů dostávají Dajčar 2 minuty za podražení, Krátký 2 minuty za hrubost, Janečko 2+2 minuty za hrubost a Podlaha 5 + osobní trest do konce utkání za hrubost (všichni OLO). Z domácích putují za katr Pokorný na 2 minuty za napadení, Rubner a Holenda na 2 minuty za hrubost a Krejčí na 2 + 2 + osobní trest do konce utkání za opuštění brankoviště v průběhu šarvátky brankářem (všichni HBR).
     
    57:11
    Na ledě se po tvrdém zákroku na olomouckého hráče strhla hromadná bitka. Jeden z hostujících hráčů si vyšlápl na nejmenšího hráče na hřišti, kterého jeho spoluhráči okamžitě začali bránit. Sudí tasí zápisníček a za chvíli nás informuje, jaké tresty udělí.
     
    56:30
    Tadeáš Aulehla obral Bruslaře o kotouč ve vlastním pásmu a sprintem se s ním dostal až do útoku, jeho střelu zápěstím z levého kruhu si ale Tomáš Blažek pohlídal.
     
    55:41
    Tomáš Křehlík nabral rychlost a po pravé straně se prohnal až do prostoru kruhu, odkud ale svoji střelu poslal mimo tři tyče.
     
    54:38
    Olomouc se i se štěstím znovu ubránila a Tomáš Dajčar je zpátky na ledě.
     
    53:47
    Bruslaři svého soupeře zatlačili a důrazně se drali před brankoviště, tam ale dnes kraluje Adam Schejbal. Při něm stojí i potřebná dávka štěstí, protože o chvíli později po střele od levého hrazení zvonila za jeho zády tyč!
     
    52:38
    Tomáš Dajčar (OLO) se provinil podražením a hosté se budou bránit ve čtyřech.
     
    52:08
    Josef Podlaha se proháčkoval před brankoviště domácích, kde zblízka mířil do horního rohu, trefil ale Tomáše Blažka do masky.
     
    51:04
    Michal Teplý se vrátil do obranného pásma, aby rozjel útočnou akci Havlíčkova Brodu. Rychlou kličkou se zbavil dotírajícího soupeře a pak narýsoval pas pro Tomáše Křehlíka, toho ale hostující obrana o kotouč obrala.
     
    48:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Lukáš Pokorný už byl na ledě, to hostům ale nezabránilo ve vstřelení šesté branky. Ludvík Rutar přihrávkou přes střední pásmo uvolnil MIROSLAVA SKOPALA, který se z pravé strany rychle přiblížil k bráně a z mírného úhlu propasíroval puk za Blažkova záda, čímž zkompletoval svůj hattrick! Asistence: Ludvík Rutar.
     
    48:27
    Domácí v plném počtu.
     
    48:03
    Hostům se nedaří přechod do útoku, teď zahrozili naopak domácí. Pokus Václava Piskače z levé strany ale úspěch nepřinesl.
     
    47:16
    Další minutová pasáž Havlíčkovu Brodu vychází dobře, po druhém vyhození se hra zdržuje v pásmu Olomouce.
     
    46:00
    Josef Podlaha přebruslil obránce na levé straně, jeho střelu zápěstím vytěsnil Blažek vyrážečkou. Pak se ke střele od modré dostal ještě Tomáš Dajčar, po jeho ráně se ovšem zaskvěla lapačka domácího gólmana, ze které puk nevypadl.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 14. Skopal (Podlaha), 25. Jančeko (Palinek, Holiš), 28. Skopal (Pěcha, Podlaha), 39. Janečko (Holiš, Krátký), 44. Pěcha (Skopal), 49. Skopal (Rutar)


    BK Havlíčkův Brod: Blažek (Folvarský) – Lachman "A", Pejchal, Horák, Polák, Rubner, Zvěřina, Krejčí – Teplý "C", Holenda, Donda – Přibyl "A", Veverka, Tecl – Piskač, Cachnín, křehlík – Pokorný
    HC Olomouc: Schejbal (Galuška) – Dajčar "A", Bahounek, Kažimír, Harabiš, Klesla, Rutar, Holiš "A" – Palinek, Krátký, Podlaha, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha "C", Skopal, Karpíšek, Kalač, Janečko

    Rozhodčí: Martin Kratochvíl – Martin Vepřovský, Tomáš Krejčí
    bahis siteleri