Švédsko – Rusko 3:1 (kon.) | Finsko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Švédsko
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Rusko
Čtvrtek 15.12.2016, 17:00 • VTB Ice Palace, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji pěkný zbytek večera. U sledování dalších on-line zápasů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (19:23:37)
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku – 27:21
    Zásahy brankářů – 20:24
    Vyloučení – 2:3
    Buly – 27:27
     
    Utkání je u konce! Švédové ve třetí třetině dokonali svůj obrat, zmrazili moskevskou arénu a na úvod turnaje si připisují tři body.

    O osudu utkání rozhodla akce z konce třetiny, kdy Linus Omark našel přihrávku na brankovišti sjíždějícího Simona Bertilssona a ten přesnou ranou překlopil výhru na stranu Švédů. Definitivní tečku za utkáním udělal dvanáct vteřin před koncem Andreas Thuresson, jenž vybojoval ve středním pásmu puk a poslal jej do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
    59:48 Andreas THURESSON - 3:1
     
    59:48
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Švédové vítězí! ANDREAS THURESSON si ve středním pásmu skvěle počíhal na Tělegina, kterého povedeným bodyčekem poslal k zemi a získaný puk poslal po ledě bez problému do opuštěné branky – 3:1! Bez asistence.
     
    59:40
    Ale nedaří se jim přejít do pásma, Švédové se skvěle brání.
     
    59:12
    Rusové hrají bez brankáře.
     
    59:05
    Oddechový čas pro hosty.
    58:49 Simon BERTILSSON - 2:1
     
    58:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové otáčejí skóre a jsou blízko výhře! Linus Omark skvěle dobruslil vyhozený puk, objel branku, poté udělal otočku do protipohybu a znovu si najel za branku, odkud poslal puk přesně do míst, kam si sjel SIMON BERTILSSON a ten z blízkosti prostřelil Sorokina přesnou střelou nad pravý beton – 2:1! Asistence: Linus Omark.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:38
    Thuresson jemně tečoval nahození svého spoluhráče z obrany, Sorokinovi kotouč vypadl ale v další velké skrumáži se opět nikdo nedokázal dostat k dorážce.
     
    57:10
    Švédové předvedli velký tlak do brankoviště, kotouč se jim však přes veškeré vypětí a změť těl do branky dostrkat nepovedlo. Vhazuje se opět před Sorokinem.
     
    56:49
    Na opačné straně pálil dobře a pohotově Zackrisson, Fasthovi vypadl kotouč z rukavice, ale nakonec se nikdo v červeném k dorážce nedostal.
     
    56:20
    Sergej Plotnikov velmi rychle dobruslil v rohu hřiště vyhozený puk a bekhendem hledal Kovalčuka, pas na něj byl zablokován.
     
    55:57
    Na druhé straně udržel puk v náručí pozorný Sorokin, po skončení komerční přestávky se bude vhazovat po jeho levici.
     
    55:38
    Osipov projel až za branku Rusů, puk však nechal za sebou, a tak jeho odvážná akce skončila velmi rychle.
     
    55:00
    Do konce zápas zbývá pět minut, aktivnější jsou nyní Rusové, kteří by rádi získali všechny tři body. Přes urputnou obranu soupeře se ale ke střele dostávají jen zřídka.
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 38. Lindblom, 59. Bertilsson (Omark), 60. Thuresson – 9. Gavrikov (Šumakov)


    Švédsko: Fasth – Aho, Bertilsson, Borgman, Gustafsson, E. Johansson, Nygren (C), Rundblad – Bergström, Brodin, Händemark – Klingberg, Lindblom, Norman – Omark, Önerud, Ryno – Thuresson, Westerholm, Zackrisson.
    Rusko: I. Sorokin – Antipin, A. Bělov, Bereglazov, Gavrikov, Kiselevič (C), M. Osipov, Ožiganov, J. Jakovlev – Barabanov, Dacjuk, Kovalčuk – Kugryšev, Ničuškin, S. Plotnikov – Světlakov, Šalunov, Tělegin – Tkačjov, Šumakov.
    ocianews.com