Rusko – Česko 4:2 (kon.) | Švédsko – Finsko 2:3 (kon.)
konec
Švédsko
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Finsko
Neděle 12.02.2017, 15:30 • Göteborg, Švédsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je tedy dobojováno. Poslední perioda zápasu skončila smírně 1:1, což znamená, že Finsko udrželo své jednobrankové vedení z prostředního dějství zápasu. Já vám děkuji za pozornost a přeji vám příjemný zbytek neděle! (17:53:23)
     
    Nejlepším hráčem Finska je vyhlášen Joonas Nättinen a na straně Švédska to je Fredrik Händemark.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Poslední střelu si připsal Calle Rosén, ale tu Koskinen taktéž vyrazil. Puk se poté ocitá ve středním pásmu a už se nic nestane. Zápas končí!
     
    59:47
    Bude se vhazovat před Koskinenem. Zbývá pouhých třináct sekund základní hrací doby!
     
    59:39
    Alexander Bergström nebyl vůbec daleko od vyrovnání. K němu se kotouč odrazil po střele jednoho z jeho spoluhráčů. Jeho střelecký pokus byl sice nebezpečný, ale Koskinen ho udržel ve výstroji!
     
    59:20
    Henrik Tömmernes od modré pálí pouze mimo pravou tyč! Koskinen si při pokusu o zákrok posunul branku, ta se tedy musí upravit do své stabilní pozice.
     
    58:50
    Následně po vhazování Viktor Fasth opět upaluje na střídačku svého týmu.
     
    58:35
    Joel Lundqvist nebezpečně tečoval kotouč před brankou. Po jeho teči přišla před Koskinenem strkanice a rozhodčí připravují Švédy o početní výhodu. Navíc zpětně záběry prokazují, že rozhodčí se zmýlili. Teď to oba ruští arbitři Švédům poměrně stížili.
     
    58:20
    Viktor Fasth zůstává na střídačce domácího celku! Švédové tak budou hrát v šesti!
     
    58:20
    Oddechový čas si bere reprezentace Tří korunek!
     
    57:48
    Henrik Tömmernes nyní vyděsil všechny finské fanoušky! Z osy hřiště napřáhl až ke stropu zdejší arény, ale Koskinen předvedl skvělý zákrok!
     
    57:11
    To je obrovská šance pro Tre Kronor! Niko Peltola totiž inkasuje dvě minuty za
     
    56:13
    Švédové se osvobozují a z této zajímavé početní výhody Finů zbývá už pouze jen pár vteřin.
     
    55:10
    Velkého prostoru na ledě využil Henrik Haapala, jenž na nic nečekal a ihned po přihrávce příklepem střílel. Naštěstí pro Švédy však mimo.
     
    54:48
    Finové budou hrát v početní výhodě čtyři na tři! Uvidíme, zda se jim povede skóre navýšit a vstřelit gól, který by dost možná mohl být klíčový.
     
    54:48
    Vyloučení v týmu Švédsko (Andreas Borgman – 2 min., vražení na hrazení).
     
    53:55
    Tommi Kivistö dostal těžkou přihrávku na modrou čáru. Se zpracováním puku si poradil dobře, ale netrefil zařízení. Na druhé straně zkoušel své štěstí Bergström, ale nezvedl střelu potřebně vysoko. Koskinen ji tedy přikryl na své hrudi.
     
    53:21
    Vyloučení v týmu Švédsko (Johan Ryno – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Finsko (Mikko Lehtonen – 2 min., hrubost).
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 9. Ryno (Tömmernes), 51. Holm (Händemark, Gynge) – 25. Savinainen (Koivisto, Erkinjuntti), 34. Kärki (Jo. Nättinen), 50. Savinainen (Manninen)


    Švédsko: Fasth (Lindbäck) – Fantenberg, Tömmernes, E. Johansson, Nygren, Holm, Rosén, Borgman – Eriksson Ek, Ryno, Thuresson – Bergström, Zackrisson, Gynge – Lundh, J. Lundqvist, Brodin – Everberg, Händemark, Klingberg.
    Finsko: Koskinen (Metsola) – Koivisto, Lehtonen, Kousa, Järvinen, Näkyvä, Melart, Mikkola, Kivistö – Haapala, Sallinen, Palola – Savinainen, Manninen, Peltola – Erkinjuntti, Hintz, Ojamäki – Kärki, Suomela, Jo. Nättinen.

    Rozhodčí: Morozov, Ovchinnikov
    ocianews.com