Hongkong – Kajmanské ostrovy 3:4 (0:1 po s.s.) | Arménie – Haiti 0:1 (kon.) | Portugalsko – Švýcarsko 3:5 (kon.)
Finsko – Kanada 1:7 (kon.) | USA – Česko 3:2 (1:0 po s.s.) | Libanon – Bermudy 2:3 (kon.)
Slovensko – Řecko 3:1 (kon.)
konec
Portugalsko
3:5 (3:1, 0:3, 0:1)
Švýcarsko
Sobota 03.06.2017, 11:30Mistrovství světa mužů • Skupina A2
     
    Tak to bylo hodně zajímavé utkání. Portugalci sice vedli po první třetině 3:1 a navzdory horšímu výkonu měli zápas pod kontrolou. Pak ale ve druhé části zabrali Švýcaři, duel otočili ve svůj prospěch a náskok už nepustili. V posledních dvaceti minutách pak hosté přidali další branku navrch. Švýcarsko tak na turnaji bere první body. Ode mě je to nyní vše, přeji hezký víkend.

    Nejlepší hráč utkání za Portugalsko: Chris Cerqueria
    Nejlepší hráč utkání za Švýcarsko: Alessio Faina. (13:25:11)
     
    Konec zápasu.
     
    44:44
    Ještě jedno přerušení hry a bude následovat nejspíše poslední vhazování tohoto zápasu ve středním pásmu.
     
    44:13
    Sotva se Portugalci vrátili aspoň do čtyř, hned jim zase hráč z plochy ubude. Rozhodčí totiž posílá na trestnou lavici Briana Creadora, který ještě nelibě zamával fanouškům soupeře na tribunu. Inkasuje 5 minut + do konce utkání za bodnutí koncem hole.
     
    43:59
    Opět zásah Cruze. Thomas Huber ho prověřil peckou z pravého kruhu, tentokrát byl ale ochránce portugalské klece připraven zavčas na svém místě.
     
    43:45
    Vyhození Portugalců přes všechny čáry, ale tohle bude Švýcarům stačit. Ještě se ale pokusí mužstvo v červených dresech o jednu či dvě útočné akce.
     
    43:12
    Další vhazování před portugalským zařízením. Ještě čtvrt minuty budou domácí hrát ve třech. To samozřejmě snižuje jejich šance na zlepšení výsledku.
     
    43:00
    Dobrá rána od modré čáry, kterou musel Cruz likvidovat lapačkou. Pak si navíc připsal zásah betonem, protože se dvojice švýcarských útočníků dostala k dorážkám.
     
    42:33
    Portugalci zbytečně faulují a půjdou dnes podruhé do tří. Tentokrát to je Dustin MacBeth za sekání.
     
    42:08
    Švýcarsko se ale nijak speciálně do útoku nežene. Přesilovku bude chtít nejspíš využít k uklidnění hry a k nastřádání potřebného času do konce utkání.
     
    41:29
    Uvidíme ještě minimálně jeden trest. Rozhodčí vylučuje hokejbalistu Portugalska Ryana Leala, který odchází na trestnou lavici za podražení. Takže přesilovková šance pro Švýcarsko.
     
    41:06
    Jen nahození z dálky, ale Cruz ho pro jistotu podržel v lapačce. Jistě dobře ví, že nyní už si nemůže dovolit nic moc riskovat.
     
    40:50
    Portugalsko začíná otevírat hru a to se projevuj na jeho obraně. Teď například další přečíslení, který jen tak tak nevyužil Yanick Müller.
     
    40:12
    Začalo posledních pět minut základní hrací doby a je jasné, že Portugalsko bude muset začít více riskovat, pokud chce ještě pomyslet na body z tohoto zápasu. Zatím ale pobývá kolem své klece.
     
    39:49
    Hra přerušena ve středním pásmu, protože míček skončil mimo hrací plochu a rozhodčí si z boxu časoměřičů musel vyžádat nový.
     
    39:30
    Další portugalská rozehrávka z obranného pásma, ale opět hodně nejistá.
     
    38:52
    Po dlouhé době tu mohla být větší šance domácích. Portugalci unikali tři na dva, ale vůbec jim nevyšla kombinace. Sidler tedy mohl zůstat v klidu, ani si nepřipsal zákrok.
     
    38:25
    Portugalsko už sice hraje v plném počtu, ale nadále musí řešit potíže kolem svého brankoviště. Brankář Cruz teď jistě udělal dobře, že podržel míček a přerušil hru.
     
    37:40
    Tyčka zazvonila za zády brankář Cruze. Opět se tak stalo poté, co se jeden ze Švýcarů pořádně napřáhl na modré čáře.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 5. David (J. Cabral, Camara), 5. Cerqueira (Carreira), 8. David (Cabral, Carreira) – 15. Stäheli (Y. Müller, M. Müller), 18. Paulík (Stucki), 26. Döbeli (Faina, Aegerter), 27. Sterchi (Stucki), 32. Müller (Mermoud)


    Portugalsko: Medeiros (31. Cruz) – Aragao, Carreira, Cerqueira, B. Creador, C. Creador, R. Leal, Queiroga, Rocha – Cabral, Cabral, Camara, David, Gallant, Goncalves, M. Leal, Macbeth, Pires, Pontes, Senra
    Švýcarsko: Sidler, (Brodard, Leuenberger) – Aegerter, Däppen, Hohl, Huber, Köhler, Mermoud, Müller, Stäheli, Blätter, Bohnenblust, Döbeli, Fauna, Kummer, Mellimger, Müler, Paulík, Röthilsberger, Schildknecht, Sterchi, Stucki

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo
    thejrc.org