USA – Itálie 7:4 (kon.) | Hongkong – Libanon 5:0 (kon.) | Kajmanské ostrovy – Velká Británie 4:2 (kon.)
Švýcarsko – USA 1:2 (kon.) | Indie – Finsko 4:1 (kon.) | Arménie – Bermudy 3:2 (kon.)
Itálie – Portugalsko 1:6 (kon.) | Haiti – Francie 0:1 (kont.) | Kanada – Slovensko 0:3 (kon.)
konec
Indie
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Finsko
Úterý 06.06.2017, 14:00Mistrovství světa mužů • Skupina A1
Předzápasové kurzy
     
    Za chvíli už bude Tipsport arena patřit souboji českých hokejbalistek se Spojenými státy, tak si ho určitě nenechte ujít. Zatím na shledanou! (15:45:10)
     
    Indové dnes získali triumf po zásluze, i když Finové rozhodně nebyli bez šancí. Jejich soupeř ale prokázal víc zkušeností. Indům asi řada z nás tak nějak přeje, nicméně tomu je teď konec: Za dva dny nás tady čeká repríza osm let starého finálového souboje z Plzně, kdy čeští hokejbalisté slavili zlato až díky výhře v prodloužení!

    Domácí reprezentace půjde do čtvrtfinále s Indií v roli jasného favorita, tak věřme, že svou roli potvrdí. Naopak Finové budou na šampionátu bojovat pouze o konečnou devátou příčku.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni za Indii JK Gill a za Finsko Lauri Viitanen. Oba rozhodně po zásluze.
     
    Indie po výhře 4:1 nad Finskem postupuje do čtvrtfinále, kde se ve čtvrtek od 19 hodin střetne s českou reprezentací!
     
    Konec zápasu.
     
    44:49
    A protože některých věcí není nikdy dost, ještě si to dáme jednou: Zakázané uvolnění Finska!
     
    44:18
    Indové kontrolují balónek, byť Finové ještě aktivně forčekují.
     
    43:48
    Do hry nechtěně zasáhl i jeden z česko-slovenské dvojice rozhodčích, kteří dnešní zápas odpískali bez jakýchkoli potíží.
     
    43:11
    Indové mají v závěru chuť ještě završit pověstné bůro, další pokus jim protivník zblokoval až na horní ochoz Tipsport areny.
     
    42:48
    Zatímco se utkání chýlí ke konci, začínám doufat, že nám bouře neodnesla občerstvovací stan ve fanzóně, která je srdcem pardubického šampionátu.
     
    42:31
    Bratři Gillové a Gurbiir Dhillon, to je určitě právě ta lajna, na kterou si budou muset dát Češi největší pozor. Teď ji zneškodnili vyběhnuvší Kuru s obráncem na poslední chvíli.
     
    42:01
    Deepe Toor by se určitě neztratil ani při natírání stropů. Svou lapačku vytáhl hodně vysoko nad hlavu a akrobaticky zastavil ztečovaný míček, který se obloukem snášel nejspíš za jeho branku.
     
    41:11
    Kuru si pohlídal odraz od zadního mantinelu. V hledišti znovu nechybí ani fandové s indickou vlajkou, určitě nostalgicky vzpomínají na Plzeň 2009 a věří, že by se jejich týmu mohlo povést něco podobného.
     
    40:58
    Další icing Seveřanů. Kdyby se hrálo na tuhle statistiku, zbytek soupeřů na mistrovství by zřejmě pouze bojoval o stříbrné medaile.
     
    40:24
    Tommi Kuru musel být pohotový a zakročit proti indické šanci, vhazuje se po jeho levici.
     
    40:01
    Zakázané uvolnění v podání Finů, kteří podle všeho skončí ve skupině bez bodu a budou hrát jen o deváté místo.
     
    39:33
    Nad Pardubicemi se nám právě prohání bouřka, déšť či kroupy bubnují na střechu Tipsport areny. Kdybych se náhodou odmlčel, tak víte proč.
     
    39:01
    No, JK Gill se hodně pěkně natáhl po prudké přihrávce a div, že míček neztečoval do branky.
     
    38:43
    Souboje na obou stranách rozhodně neubírají na intenzitě, ale na další zajímavou akci zatím čekáme.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. D. Brar (Kalkat), 24. S. Brar (Purewal), 33. JK Gill (Mallais), 34. D. Brar (Kalkat, S. Kaila) – 14. L. Viitanen (A. Pietsalo, Siikavirta)


    Indie: Toor (Mangat) – Kalkat, S. Kaila, Sandhu, Mahil, R. Kaila, Khlon, J. Gill – T. Brar, D. Brar, Mallais, JK Gill, JC Gill, Purewal, Bassi, Dosanjh, Chima, Sidhu, Kalkat, S. Gill, S. Brar, Dhillon.
    Finsko: Kuru (Kuusamo) – J. Viitanen, Väänänen, Uusimäki, L. Viitanen, Kuha, Ahola – Eskola, Kariniemi, Pukema, S. Pietsalo, Kangas, Siikavirta, Pelto-Arvo, Juvani, Leppäniemi, A. Pietsalo, Pohjola, Sirkkala.

    Rozhodčí: Horský, Kralovič.
    thejrc.org