Bosna a Hercegovina – Tchaj-wan 0:5 (kont.) | Lucembursko – Gruzie 6:4 (kon.) | SAE – Jihoafrická rep. 0:8 (kon.)
Hongkong – Bulharsko 3:10 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
6:2 (3:0, 2:2, 1:0)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Úterý 11.04.2017, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Kvalifikace o Chance ligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí mužstvo si ještě užívá děkovačku s fanoušky a hází mezi diváky trička. Víc už se toho ale v kotlině nestane. Já se s vámi tedy loučím, přeji hezký zbytek dne a u dalších onlajnů se těším na počtenou. (20:21:05)
     
    Je konec. Domácí se loučí se sezonou vítězstvím na domácím hřišti a sklízí ovace nadšených fanoušků. O postupu do WSM ligy ještě rozhodnuto není, Bruslaři ale potřebují, aby Vsetín v Jablonci nad Nisou ztratil nějaký bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Vstřelená branka domácí mužstvo nabudila a v posledních sekundách chvátal dopředu David Kozlík, který vyšachoval hostujícího gólmana, ale dostal se až za brankovou čáru. Podařilo se mu ještě dostat puk před brankoviště, tam už ale nikdo z domácích nebyl.
    58:24 Tomáš SEMRÁD - 6:2
     
    58:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Už se zdálo, že utkání se tak nějak dohraje, Bruslaři ovšem přidali svým fanouškům ještě jeden velký důvod k radosti. Miroslav Třetina přihrál TOMÁŠI SEMRÁDOVI, který si srovnal puk na holi a napálil jej za záda Jiřího Stejskala! Asistence: Miroslav Třetina, Lukáš Endál.
     
    57:49
    David Kozlík zachytil hostující rozehrávku a poslal puk dopředu na úplně volného Davida Michálka. Ten ujížděl sám na bránu, pokusil se o blafák do forhendu, narazil ale pouze na Stejskalův beton!
     
    56:33
    Po ubránění útočné snahy Vlků se dostali domácí opět dopředu, když puk středem hřiště vyvezl Michal Teplý. Ten pak rozehrál doleva na Miroslava Třetinu, který se prezentoval prudkou střelou zápěstím, ta ale mířila příliš vysoko.
     
    54:05
    Na ledě se toho příliš zajímavého neděje, ale domácí skupina sdružení fanoušků Rebel Hearts si z toho nic nedělá a tvoří výbornou a hlučnou kulisu jako poděkování týmu za celou úspěšnou sezonu.
     
    52:48
    Domácí se v útočném pásmu dlouho k ničemu nemohli dostat a tak zahrozili hosté. Dopředu ujížděl Vojtěch Havlas, skvěle se k němu ale vrátil Martin Kříž, který skočil na led a rybičkou útočníkovi Vlků vypíchl puk.
     
    Hlasatelé se s námi podělili s informací o dnešní návštěvnosti. Do Kotliny si na poslední zápas v sezoně našlo cestu 2054 diváků včetně malé skupinky hostujících fanoušků.
     
    50:22
    Práci měl teď na druhé také Čeněk Novák. Ten nejprve likvidoval střelu od modré čáry, následně do lapačky ukryl také pokus Ladislava Pulce z vrcholku levého kruhu.
     
    49:51
    Havlíčkův Brod se drží v útočném pásmu. Bruslaři dvakrát vypálili z levé strany, Jiří Stejskal ovšem v obou případech našel puk ve své výstroji a přerušil hru.
     
    49:10
    Domácí ztratili puk v pravém rohu útočného pásma a Vlci jej odpálili přes celé hřiště. Ve stejnou chvíli se Tomáš Zeman vrátil do hry, Jablonec nad Nisou se tak ubránil a hraje opět v plném počtu.
     
    48:40
    Hosté se nejprve dokázali osvobodit, pak se ale museli bránit náporu Havlíčkova Brodu. Jenže domácí se trápí a dlouho se nemohli dostat do střelecké pozice. Nakonec z pravého kruhu vypálil David Kozlík, Jiří Stejskal jeho pokus ovšem vyrazil do ochranné sítě.
     
    47:10
    Bruslaři se tlačili před bránu a hosté se ubránili jen za cenu faulu. Tomáš Zeman (JBL) se v obranné činnosti provinil proti pravidlům hrubostí a míří na trestnou lavici.
     
    46:30
    Havlíčkobrodští opravdu chtějí. Moc. Jenže právě to je možná teď trošku svazuje a při pokusu o založení další útočné akce se píská pouze ofsajd.
     
    45:59
    Michal Teplý vybojoval kotouč v útočném pásmu, přihrál jej na osu hřiště, kde byl Miroslav Třetina, ten už mohl střílet, ale ještě vylepšil pozici pro Lukáše Endále na pravé straně, ten ale z ostrého úhlu namířil puk pouze do betonu Jiřího Stejskala.
     
    45:17
    Domácí se sice snaží, ale teď jim to prostě nelepí. Tomáš Chlubna nabíral rychlost a měl namířeno do útočného pásma, jeden z jeho spoluhráčů byl ale rychlejší a píská se ofsajd.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Kulhánek (Kozlík, Beneš), 7. Endál (T. Semrád), 12. Kulhánek (Chlubna), 22. Michálek (Kozlík, Duben), 26. Třetina (Michálek, Endál), 59. Semrád (Třetina, Endál) – 23. Gecko (Havlas, Moravec), 38. Bříška (Havlas, Gecko)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Kříž, Vala, Bušek, M. Semrád – Michálek, Třetina "C", Endál "A" – Teplý, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Křížek
    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Moravec "A", Pilař, Čechura, Pavlů "A", Zeman, Žalud, Hubáček – Nevyhoštěný, Bříška "C", Havlas, Homolka, Demel, Babec, Mulač, Brokeš, Frk, Pulec, Gecko, Švík

    Rozhodčí: Pavel Obadal, Jiří Kašík – Tomáš Měkýš, Ondřej Polák
    thejrc.org