Bermudy – Libanon 1:6 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.) | Itálie – Haiti 2:0 (kon.)
USA – Řecko 3:4 (po pr.) | Kajmanské ostrovy – Hongkong 2:3 (kon.) | Slovensko – Portugalsko 4:0 (kon.)
Česko – Indie 3:1 (kon.) | Velká Británie – Arménie 4:2 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 5:1 (kon.)
konec
Velká Británie
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Arménie
Čtvrtek 08.06.2017, 19:00 • Malá hala, Pardubice (kapacita: 500 míst) • Mistrovství světa mužů • Semifinále sk. B
Předzápasové kurzy
     
    I třetí třetina přinesla další dvě branky, a to po jedné na obou stranách, když jsme viděli hlavně velmi zajímavý závěr, který byl obohacen i o pěstní souboje. Velká Británie tak nakonec ovládla zápas v poměru 4:2, což ji stačí na postup do finále B-poolu. Arménie i přes viditelnou snahu nakonec bude spokojit jen s bojem o konečné 15. místo. Ode mě je to z Pardubic pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:39:47)
     
    Nejlepší hráči utkání: Brian Marchetti (GBR) – Ježja Der Ohanessjan (ARM)
     
    Konec zápasu.
     
    44:46
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Scott Wright – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Arménie (Raphael Vartazarmijan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Arménie (Ježja Der Ohanessjan – 2 min., hrubost).
     
    44:04
    Arménie právě vstřelila branku!
    Arménská ofenzivní řada se přece jen během power-play prosazuje! Za krásnou střelou MELIHA BATRIHO se Marchetti se ani nestačil natáhnout. Bez asistence.
     
    43:59
    Na hřišti se to začíná pořádně pošťuchovat, do hromadné bitky se kromě Aumaise zapojili všichni hráči na hřišti. Vyloučeni jsou nakonec Zach Wilson a Hovig Jerjian,
     
    43:18
    Aumais míří z brány ven, Arménie ještě riskne power-play!
     
    43:15
    Arménie ještě zkusí něco se zápasem udělat, jejich trenérský štáb si vyžádal oddechový čas.
     
    43:15
    Gennoe už si zřejmě myslel, že se zapíše mezi střelce, jenomže Marchetti mu jeho bombu z modré čáry vyrazil přímo z šibenice. Publikum jeho excelentní představení oceňuje hlasitou podporou.
     
    42:13
    Wright je znovu ve hře, Británie ve vlastním oslabení nezaváhala a nedala svému soupeři možnost k dramatickému závěru zápasu.
     
    41:04
    Missakjan se odhodlal ke střelbě z modré čáry, jenomže na Marchettiho nevyzrál. Brankář v britském brankovišti jeho dělovku vyrazil do bezpečných míst mimo dosah arménských borců.
     
    40:13
    Britové se ještě v závěru zápasu přece jen dostanou do oslabení, Scotta Wrighta (GBR) sudí vylučují za držení.
     
    39:32
    Sadek se snažil vyvážet míček přes modrou čáru, ale kvůli jeho zaváhání se z jeho ofenzivní aktivity urodila další rána pro Armény. Slack však svůj nadějný break nakonec pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    38:33
    Ferrington už se málem dostával do jasné tutovky, ovšem v poslední moment jej zastavila píšťalka rozhodčího. Kvůli své rychlosti se totiž vystavil ofsajdovému postavení.
     
    37:53
    Kristof se dostal přes modrou čáru přesně v moment, kdy jej uviděl Adamec. Tvrdá dalekonosná rána však trefila jen spojnici arménské branky! Aumais se za střelou jen nemohoucně ohlédl.
     
    36:47
    Arméni se nadále sice ještě pokouší o zvrat nastalé situace, jenomže už opticky nemají moc sil na rozdávaní. I proto tak většinou jen díky štěstí či nemohoucnosti svého soupeře zatím nedostali více branek.
     
    35:27
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové se znovu dostávají do tříbrankového náskoku! Po breaku vedeném Adamcem se ke střelbě protlačil VLAD PORUBSKY, který už neváhal poslat míček přímo nad rameno Aumaise, Asistence: Miroslav Adamec.
     
    34:35
    Mort se díky chybě Nazarjana prosadil do samostatného úniku, jenomže svou rychlost nakonec nevyšponoval na maximum. Arménie si může pořádně oddechnout, jelikož její obránci se stačili vrátit.
     
    33:36
    Slack zkoušel nahazovat ze středního pásma směrem k brance, až se z jeho náhodného záměru stala nebezpečná situace. Aumais musel jen s velkou dávkou štěstí míček likvidovat.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 11. Morrison (Ellard), 18. Kristof (Ferrington, Porubsky), 23. Cole (Wright, Bull), 36. Porubsky (Adamec) – 26. Ohanessjan (Genc), 45. Batri


    Velká Británie: Marchetti (Pearce) – Adamec, Cooke, Gaunt, Graham, Hirst, Johnson, Tulip, Wilson, Wright – Brown, Bull, Cole, Ellard, Ferrington, Hagg, Kristof, Morrison, Mort, Porubsky, Slack
    Arménie: Aumais (Najarian) – Batri, Galliano, Genc, Gennoe, Sadek, M. Vartazarmijan, R. Vartazarmijan, Jeramijan – Belcher, Boghossjan, Guergis, Charbonneau, G. Jerjian, H. Jerjian, Kabasakaljan, Kalachjan, Melkonjan, Missakjan, Nazarjan, Der Ohanessjan, Tachejian, Torikjan
    thejrc.org