Mladá Boleslav – Brno 3:0 (kon.) | Jihlava – Dukla Praha 3:2 (kon.) | Sparta – Karviná 2:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
MFK Karviná
Neděle 10.09.2017, 18:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Po prvním poločase Sparta vedla o jednu branku díky Rosického trefě, ovšem Karviná měla hned několik zajímavých příležitostí včetně samostatného Ramírezova úniku.

    Také do druhého poločasu Karviná vstoupila nebojácně a hned v první minutě se domácí brankář Dúbravka musel vytáhnout proti povedené ráně Budínského, to ale už bylo z hostující straně vše a když se v závěru úvodní hodiny hry trefil David Hovorka, Sparta už bez výraznějších komplikací dovedla zápas k vítězství 2:0. (19:52:27)

     
    Rozhodčí Nenadál ani ve druhém poločase nepotřeboval žádné nastavení a s uplynutím devadesáté minuty ukončil souboj Sparty s Karvinou, v němž se po brankách Rosického a Hovorky domácí radují z třetího vítězství v této sezóny.
     
    90
    Konec zápasu.
    89. Plavšič neproměnil sólo, Kadlec netrefil prázdnou bránu
     
    89
    Sparta dokázala neproměnit neuvěřitelnou příležitost! Srdjan Plavšić běžel zcela osamocen proti Berkovcovi, podobně jako v Mladé Boleslavi tak ani dnes v takové příležitosti ale skórovat nedokázal, míč se však odrazil přímo před Václava Kadlece, ten ale míjí naprosto prázdnou karvinskou branku!
     
    88
    Znovu v akci Peter Štěpanovský, slovenský fotbalista, jenž svůj nejslavnější moment v kariéře prožil v roce 2011, kdy vstřelil slavný postupový gól Slovanu Bratislava do Evropské ligy proti AS Řím, teď se nedokázal protlačit přes Zahustela.
     
    87
    Lafata si na útočné polovině vyměnil míč se Smržem, poté se pokusil potáhnout balón do středu pole, ovšem míč se mu zamotal mezi nohami a zmocnil se jej Smrž.
    85. Plavšič střídá Rosického, ten si užívá aplaus fanoušků
     
    86
    Přichází čas pro ovace hlavní postavě dnešního dne. Tomáš Rosický se poprvé od prosince 2000 vrátil do základní sestavy Sparty a dokonce vstřelil i zřejmě rozhodující branku dnešního zápasu. Trenér Stramaccioni jej na závěr zápasu nahrazuje Srdjanem Plavšićem, jenž se vrací do zápasového zatížení po zranění.
    85. Štěpanovský se zbavil Zahustela, ale trefil jen boční síť
     
    85
    Košťál se vytáhl do hloubi útočné poloviny a přesným pasem našel na levém křídle Štěpanovského, ten následně zakončuje do boční sítě.
     
    84
    Rosický vymyslel další kolmici za karvinskou obranu, Lafata měl ale k míči dále než Berkovec, který včas vyběhl ze své branky a před sparťanským kanonýrem stačil míč ukopnout.
     
    83
    Mareček trestuhodně přišel o míč na vlastní polovině, Ramírez se poté dokázal vyhnout Mandjeckově skluzu a hledal před brankou Panáka, ten se k míči přes dva bránící protihráče neprotlačil.
    82. Ramirez dal jesle Frýdkovi, Panák jeho přihrávku nezasáhl
     
    82
    Na Štěpanovského centr Ramírez nedosáhl a balónu se snadno zmocnil Martin Dúbravka.
     
    81
    Štěpanovský trochu zavařil Dúbravkovi při odkopu a dokázal zablokovat odkop slovenského brankáře, poté už ale nestačil míč zkrotit v hracím prostoru a balón doskákal za sparťanskou branku.
     
    80
    Po Marečkově rohovém kopu Costa před pokutovým územím dokázal vybojovat míč a posunout jej k Mandjeckovi, ten okamžitě pálí přímo do Berkovce.
    79. Frýdkovu jedovatou střelu vytáhl pohotový Berkovec

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 17. Rosický (Zahustel), 55. Hovorka


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Fauly: 8:13.
    AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Mareček, Hovorka, Nhamoinesu – Mandjeck, Sáček (58. M. Frýdek) – Biabiany, Rosický (86. Plavšić), Josef Šural (61. V. Kadlec) – Lafata (C).
    Náhradníci: Bičík – Karavajev, M. Frýdek, Ben Chaim, Civič, Plavšić, V. Kadlec.

    MFK Karviná: Berkovec – Jan Moravec, Košťál, Hošek, Eismann (C) (55. Štepanovský) – Panák, Janečka (73. Smrž) – Kalabiška, Budínský (69. Weber), Letić – Ramírez.
    Náhradníci: Le Giang – Čolić, Lischka, Smrž, Lingr, Štepanovský, Weber.

    Rozhodčí: Nenadál – Koval, Kříž

    Diváci: 9 320
    thejrc.org