Mladá Boleslav – Jihlava 2:1 (kon.) | Slovácko – Slavia 0:3 (kon.) | Sparta – Ostrava 3:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:2 (1:1)
FC Baník Ostrava
Neděle 29.10.2017, 18:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Na sparťanském pátém místě po dvanáctém kole dnešní zápas nemohl nic změnit, letenští se ale přiblížili svým nejbližším soupeřům na druhém až čtvrtém místě, tedy Slavii, Olomouci a Liberci. Na první dva zmiňované týmy Sparta aktuálně ztrácí čtyři body, na Liberec polovinu. Vedoucí Plzeň ale zůstává o propastných patnáct bodů před týmem Andrey Stramaccioniho.

    Hosté prohráli šestý ligový zápas na hřišti soupeře v řadě a byť jsou v tabulce třináctí, tak mají náskok jediného bodu na poslední Jihlavu, neboť závěr tabulky od dvanáctého místa k úplnému dnu je nesmírně vyrovnaný. Baník v příštím kole hostí Mladou Boleslav a Slezané by před reprezentační přestávkou potřebovali přerušit dlouhou sérii bez vítězství. (20:11:11)
     
    Sparťané se ujali vedení brzkou penaltou Šurala, poté ale herní iniciativu převzal Baník a před přestávkou se dočkal také vyrovnání po trefě Baroše.

    Po změně stran Sparta znovu rychle šla do vedení díky střeleckému zásahu Ondřeje Zahustela, ovšem Baník tentokrát vyrovnal ještě rychleji, když podklouznutí Štětiny ještě nedokázal využít Hrubý, dorážející de Azevedo už ale měl snadnou úlohu. Baník poté přišel o vyloučeného Granečného, jenž do šaten zamířil po velmi nedisciplinovaném stažení Zahustela zcela mimo hlavní dění a nedokázal přežít nápor letenského týmu, když o výhře Sparty po Albiachově centru rozhodl slovenský stoper Štětina.
     
    Na Letné je dobojováno! Sparta v dramatickém utkání poráží Baník Ostrava 3:2, když hosté dvakrát dokázali odpovědět na vedoucí branku Sparty, potřetí už se jim to i přes skvělou podporu ostravských příznivců nepodařilo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se ještě dostali k míči i na útočnou polovinu, Hrubý se ale na pravém křídle neprosadil a protože se bude kopat od domácí branky, rozhodčí Královec během několika sekund utkání ukončí.
     
    90+3
    Sparťané drží míč na útočné polovině a už se rozeběhla poslední ze tří avizovaných nastavených minut.
    90+1. Azackij minul branku.
     
    90+1
    Hosté si ještě vypracovali jednu příležitost! Pazderův centr de Azevedo sklepl pro Azackého, jenž z osmnácti metrů pálil bez přípravy metr vedle tyče domácí branky.
     
    90+1
    Rozhodčí Královec oddaluje závěr zápasu o tři nastavené minuty.
     
    90
    Janka ve středu hřiště nedovoleně atakoval Jakub Pokorný, sparťané se mohou opět nastěhovat na soupeřovu polovinu.
    89. Sparta mohla rozhodnout.
     
    89
    Nestor Albiach měl na kopačce čtvrtou branku Sparty! Individuálně si navedl míč před pokutovým územím na svoji silnější levačku a poté nebezpečně střílel po zemi ke vzdálenější tyči, brankář Vašek ale jeho střelu dokázal vyrazit do strany a poté si i poradit s Jankovým centrem.
     
    88
    Hosté se na chvíli usadili u pokutového území Sparty, neujal se ale ani jeden ze dvou centrů z pravé strany hřiště.
     
    87
    Na Zahustelův přetažený centr si velmi vysoko naskočil Costa, ten ale povalil k zemi Pazderu a je mu pískán útočný faul.
    86. Rosický je stále velmi aktivní.
     
    86
    Rosický vnikl do pokutového území prostřednictvím rychlé narážečky se Šuralem, poté ale svoji přihrávku před branku neprocedil přes bránícího Azackého.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Jean-Pierre Morgan, přichází Ondřej Šašinka.
     
    85
    Utkání sleduje 9 125 fotbalových příznivců.
     
    84
    Po rohovém kopu de Azeveda Hrubý hlavičkoval z těžké pozice jen nad domácí branku.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 8. Josef Šural (pen.), 52. Zahustel (Sáček), 80. Štetina (Albiach) – 35. Baroš (R. Hrubý), 55. de Azevedo

    Karty:   24. Josef Šural (SPA), 51. Nhamoinesu (SPA), 56. Mandjeck (SPA), 78. Mareček (SPA) – 10. Granečný (OVA), 82. Pokorný (OVA)   66. Granečný (OVA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 19:22.
    AC Sparta Praha: Bičík – Zahustel, Hovorka, Štetina, Nhamoinesu – Sáček, Mandjeck (69. Mareček) – Biabiany (75. Albiach), Rosický (C), Vatajelu (46. Janko) – Josef Šural.
    Náhradníci: Vorel – Mich. Kadlec, Albiach, Mareček, Mavuba, Plavšić, Janko.

    FC Baník Ostrava: Vašek – Pazdera, Azackij, Pokorný, Morgan (86. O. Šašinka) – Šindelář – Sus (79. Stáňa), R. Hrubý, de Azevedo, Granečný – Baroš (C) (76. Poznar).
    Náhradníci: Šustr – O. Šašinka, J. Šašinka, Panić, Stáňa, Mičola, Poznar.

    Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Wilczek

    Diváci: 9 125
    thejrc.org