Pardubice – Žižkov 3:1 (kon.) | Vítkovice – Třinec 2:3 (kon.) | Opava – Vlašim 3:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:1 (0:1)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Sobota 23.09.2017, 18:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (19:55:14)
     
    Utkání je u konce! Opava předvedla ve druhém poločase skvělý obrat, zvítězila 3:1 a upevnila si své vedení na čele tabulky!

    Druhá půle začala pro SFC skvěle, když už po dvou minutách hry napřáhl ke střele z dálky Joel Kayamba a jeho naprosto parádní ráně skončil přesně v horním růžku branky Vlašimi. Domácí byli stále lepší a po hodině hry skóre otočili. Po tečované ráně se prosadil Nemanja Kuzmanovič, na nějž o dvě minuty navázal také spoluhráč Václav Jurečka, jenž zůstal sám před brankou, a po kličce Nguyenovi a zakončení do prázdné branky zvýšil na 3:1! Oba celky poté měli možnost svůj náskok zvýšit, respektive snížit, nicméně oba brankáři byli proti se skvělými zákroky. Opava se tak raduje ze zisku tří bodů, zatímco hosté odjíždějí s prázdnou.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavuje se jedna minuta, domácí jsou na útočné polovině a směle směřují za ziskem tří bodů.
     
    90
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Tomáš Čelůstka.
     
    89
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Matěj Helebrand.
     
    88
    Chvíli poté byl pískán faul jednoho z hostujících fotbalistů, hra je přerušena a na řadu přijde drobné ošetření.
     
    87
    Tutovky na obou stranách! Na opavské straně byl před brankou zcela sám Kayamba, ale vyběhnutého Ngueyna nepropálil! Z brejku šel sám na branku Vyhnal, ovšem také Fendrich se zaskvěl a jeho technický pokus skvěle vyrazil!
     
    86
    Celá exekuce se nakonec kvůli netrpělivosti zdi zpozdila. Po minutě se dostal ke střele Vyhnal, ale zeď Opavy nepropálil.
     
    84
    Hašek byl podražen na hranici vápna Simerským, hosté budou mít na hranici vápna možnost snížit z nadějného přímého kopu.
     
    83
    Jursa po kontaktu se soupeřem ve vápně upadl k zemi, ale celou situaci hodně přihrál, a rozhodčí mu za jeho teatrální pád udělil žlutou kartu.
     
    83
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází David Puškáč.
     
    82
    Hadaščok se řítil opět za míčem za obranu, ale znovu mu nebylo přáno. Míč pokryl ve svých rukavicích pohotový Fendrich.
     
    81
    Málem to navíc bylo 4:1! Centr Smoly se dostal do běhu Jurečkovi, ten vypálil hodně prudce z těžkého úhlu, a Nguyen proti jeho ráně vytáhl povedený zákrok!
     
    80
    Rozběhla se nám závěrečná desetiminutovka, domácí mají duel pevně ve svých rukou a s dvoubrankovým náskokem v zádech se snaží utkání v klidu dohrát.
     
    79
    Hadaščkokův centr z pravé strany odvrátil hlavou Simerský, leč jen k Tusjakovi, který se do míče opřel z voleje, ale branku vůbec netrefil.
     
    78
    Kayamba vyrazil dopředu za dalším dlouhým pasem, jenže střelec vyrovnávající trefy byl ubráněn, a opět dopředu míří Vlašim.
     
    77
    Filip Hašek dostal pěkný pas do vápna, ale zradil jej první dotek, kdy si míč příliš ukopl, a nakonec se sám vyhnal ze střelecké pozice.

    Daniel Kinc

    Branky: 47. Kayamba, 61. Kuzmanović, 63. Jurečka – 34. Vyhnal (pen.)

    Karty:   14. Žídek (OPA), 33. Radić (OPA), 59. Simerský (OPA), 83. Jursa (OPA) – 24. Hadaščok (VLA), 44. Skopec (VLA), 57. Piško (VLA)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Simerský, Radić, Žídek (C) – Schaffartzik – Kuzmanović, Jursa, Zapalač (90. T. Čelůstka) – Jurečka, Kayamba (89. Helebrand), Smola (83. Puškáč).
    Náhradníci: Šrom – T. Čelůstka, Helebrand, Hrabina, Puškáč, Rychlý.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Piško, J. Štochl, Tusjak, Wiesner – Mil. Kadlec (71. Janda), Hašek, Vodháněl (71. Fotr), Skopec – Vyhnal, Hadaščok.
    Náhradníci: Beník – Penc, Dudl, Fotr, Vrána, Plachý, Janda.
    ocianews.com