Pardubice – Sparta 1:2 (kon.) | Mountfield HK – J. Korea 4:3 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
4:3 (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)
Jižní Korea
Pátek 04.08.2017, 18:00 • Zimní stadion Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tím se s Vámi pro dnešek loučím a přeji pěkný víkend. (20:29:01)
     
    Kdo dorazil na dnešní zápas, rozhodně nezaváhal. Přes dvoubrankový náskok Mountfieldu se jejich soupeř nevzdal a s velkým vypětím sil dokázal duel dokonce otočit. Jeho případnou senzační výhru ale odmítl čtyři minuty před koncem Richard Jarůšek a zápas tak dospěl do prodloužení. Uplynulo jen půl minuty a bylo rozhodnuto – Jiří Šimánek stál na konci bleskové akce a rozhodl o tom, že neporazitelnost dál drží hradecký Mountfield, zatímco Jižní Korea utržila první porážku v turnaji.
     
    Napínavý a především atraktivní zápas je minulostí. Tým Jižní Koreje za velkého potlesku opouští ledovou plochu a míří do útrob stadionu. Ten hradecký si ještě užije zaslouženou děkovačku spolu se svými fanoušky.
     
    Jako nejlepší hráči zápasu jsou oceněni Michael William Testwuide a Richard Jarůšek.
     
    Konec zápasu.
    60:35 Jiří ŠIMÁNEK - 4:3
     
    60:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Prodloužení netrvalo dlouho a o vítězi je rozhodnuto! Trojice hráčů v hradeckém dresu vyrazila vstříc korejské brance opravdu rychle, na což nedokázala obrana reagovat. Po nahrávce od pravého mantinelu v podání Oskarse Cibulskise se prosazuje bez přípravy přesným zakončením JIŘÍ ŠIMÁNEK. Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    60:10
    Hosté okamžitě nahazují na zadní mantinel, hraje se před Frodlem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Protože jsme ani v samotném závěru gól vítězný neviděli – po třech minutách odpočinku následuje pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:33
    Michal Dragoun se objevil nikým neatakovaný sám v mezikruží. Jeho rána bez přípravy však jen zaduněla o zadní mantinel – to je pro Hradec velká škoda.
     
    59:05
    Za velkého potlesku se ale Hradeckým daří vyhodit kotouč.
     
    58:45
    Závěr zápasu je opravdu hektický. Korea se ještě snaží zlomit osud zápasu na svojí stranu.
     
    57:54
    Dominik Graňák zasáhl soupeře vysokou holí a spravedlivě odjíždí na trestnou lavici.
    56:02 Richard JARŮŠEK - 3:3
     
    56:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rychlá odpověď Mountfieldu znamená vyrovnání. Bedřich Köhler vypálil z pravé strany na Parka, který dokázal vyrazit kotouč jen na připraveného RICHARDA JARŮŠKA. Ten se z velké blízkosti nemýlil a upravuje na 3:3! Asistence: Bedřich Köhler.
    55:43 Young You LEE - 2:3
     
    55:43
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Tohle je pro hradecké velká rána ve vlastním oslabení. Young You Lee se prosmýkl kolem obránce, položil si i jeho kolegu a přesnou ranou nad vyrážečku překonává Frodla. Bez asistence.

    Matouš Soukup

    Branky a nahrávky: 25. Köhler (Cibulskis, Pavlík), 29. Jarůšek (Koukal), 57. Jarůšek (Köhler.), 61. Šimánek (Cibulskis) – 37. Kim (Testwuide), 48. Testwuide (Sung), 56. Lee


    Mountfield HK: Frodl (Pavelka) – Rosandič, Cibulskis, Graňák, Pláněk, Gregorc, F. Pavlík, Čáp – Šimánek, Džerinš, Köhler – Červený, Koukal, Jarůšek – R. Pavlík, Dragoun, Vopelka – Cingel, Kukumberg Dvořák. Trenér: Václav Sýkora.
    Jižní Korea: Dalton (41. Park Sung Je) – Kim, Plante, Regan,Don Ku Lee, Hyon Hu Oh, Young, Hyung Gon Cho – Ki Sung Kim, Sang Wook Kim,Won Jung Kim, Woo Sang Park, Sang Woo Shin, Min Ho Cho, Sang Hoon Shin, Jin Hui Ahn, Chonghyun Lee, Testwuide, Hyung Yun Shin, Jun Young Lee, Wooje Sung. Trenér: Paek Chi Sun.

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Barvíř, Blümel
    thejrc.org