Jihlava – Zlín 3:5 (kon.) | Třinec – Opava 2:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Vítkovice 2:6 (kon.)
Ústí n/L – K. Vary 2:0 (kon.) | Kometa Brno – Znojmo 2:3 (kon.) | Chomutov – Slavia 2:8 (kon.)
Motor ČB – Sparta 0:7 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:6 (0:4, 2:0, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 28.09.2010, 15:15DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Vítkovice si odvážejí zasloužené tři body za vítězství 6:2. Tím ovšem program v havlíčkobrodské Kotlině zdaleka nekončí, od 18:30 hostí starší dorostenci Mladou Boleslav. Z tohoto utkání pro vás budeme rovněž připravovat textový on-line přenos. (17:19:24)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Ostravané se bez větších problémů ubránili a už jsou v plném počtu hráčů na ledě.
     
    58:48
    Žvátora držel v obranném pásmu puk dlouho na holi, čímž uspořil spoustu cenných sekund z vítkovického trestu, navíc se mu podařilo záhy vyhodit.
     
    58:05
    Rebelům se zatím v přesilovce vůbec nedaří, do útočného pásma a následných přesilovkových pozic se dosud probíjejí sporadicky a hodně těžce, nyní je zastavilo postavení mimo hru na útočné modré čáře.
     
    57:06
    Kolouch zachytil dlouhou nahrávku a jel tváří v tv ář gólmanu Zvolánkovi, zblízka však střílel nepřesně, když mu kotouč trochu sjel z hokejky. Po odpískání je vyloučen na 2 minuty Slovák (VIT) za podražení.
     
    56:43
    Na lavici hanby usedl Galajda (VIT), jenž se proti hokejovým pravidlům provinil nesportovní chováním a odsedí si za to desetiminutový osobní trest.
     
    55:50
    Galajda střílel z prostoru mezi kruhy, gólman Zvolánek byl však připravený a jeho razantní projektil vyrazil betonem do bezpečí.
     
    54:00
    Varga trefil odražený kotouč v levém kruhu z velkého úhlu, nesešteloval si však správně mířidla a zacílil těsně vedle branky gólmana Kubáně.
     
    52:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!

    Hosté vytvořili kolem brodské branky obrovský závar, kterému gólman Zvolánek úspěšně čelil a vytáhl ze svého arzenálu několik skvělých zákroků, ovšem poté přiťukl Roman Maliník zpoza branky kotouč MICHALU HLINKOVI, jenž střelou bez přípravy skóroval k bližší tyčce a dovršil svůj hattrick! Asistence: Roman Maliník.
     
    51:40
    Aktivní forvard Kucsera se nemazal s pukem v levém kruhu a poslal ho střelou zápěstím na gólmana Zvolánka, který ho ukryl v lapačce.
     
    50:30
    Po zpracování nahrávky se objevil v samostatném úniku Pavelka, který zamíchal s kotoučem na holi, jenže při této činnosti mu ujel až do rohu pásma. Na druhé straně kluziště zakončoval Ondráček, na brankáře Kubáně však nenašel účinný recept.
     
    49:31
    Brodský muž s maskou Zvolánek teď zneškodnil dvě nepříjemné střely z ideálních střeleckých míst, vzápětí střílel z prostoru pravého kruhu dalí vítkovický hráč, ale nepřesně.
     
    48:08
    Vrána zkoušel štěstí z pravé strany, brankář Zvolánek byl ve svém brankovišti na místě a u své levé tyčky ukryl kotouč v nachystané náruči.
     
    46:58
    Z levého kruhu zakončoval nikým nehlídaný Vác. Němec, jeho tvrdou ránu vyrazil gólman Kubáň svými betony. Na druhé straně ujel do rychlého brejku Kucsera, z několika kroků ovšem nastřelil jen gólmana Zvolánka, který mu dobře vykryl značnou část své brány.
     
    45:56
    Na trestnoiu lavici sudí vykázal Slováka (VIT), který si odnesl dvouminutový trest za sekání.
     
    45:27
    Hraje se ve strhujícím tempu. Nejdříve zasahoval gólman Kubáň, který si poradil s nepříjemnou ránou zblízka, poté likvidoval Řehákův projektil z pravého kruhu hrudí brankář Zvolánek a nakonec se v akci ocitl znovu strážce vítkovické svatyně, jenž vychytal z levého kruhu pálícího P. Blažka.
     
    44:00
    Po Žvátorovu přiťuknutí střílel z mohutného nápřahu Hruzík, vyprášil však jen nastavené Zvolánkovy betony. Záhy se k puku dostal Kucsera, jenže zakončoval z mezikruží hodně nepřesně, bránu minul o několik metrů.
     
    42:42
    Vítkovice právě vstřelily branku!

    Kotouč putoval po ose Michal Hlinka - Karel Richter - ROMAN MALINÍK, poslední jmenovaný obdržel nahrávku do předbrankového prostoru a úplně sám před brodskou svatyní vyzrál i na gólmana Zvolánka! Asistence: Karel Richter, Michal Hlinka.
     
    41:50
    Hosté se usadili v útočném pásmu, kde se jim dařilo úspěšně kombinovat, do nebezpečnějšího zakončení se však přes havlíčkobrodskou obranu neprotlačili.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 24. J. Milfait, 36. J. Doležal (P. Blažek) - 1. Slovák (Žvátora), 5. Kolouch (Mareček), 6. Hlinka (Walker), 17. Hlinka (Maliník), 43. Maliník (K. Richter, Hlinka), 53. Hlinka (Maliník)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Vítkovice Ridera:
    thejrc.org