Kometa Brno – Kladno 5:2 (kon.) | Znojmo – Ústí n/L 2:0 (kon.) | Olomouc – Litvínov 5:2 (kon.)
Třinec – Liberec 4:3 (po s.n.) | Havířov – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Sparta 2:1 (po pr.)
Jihlava – Slavia 2:4 (kon.)
po prodl.
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0.)
HC Sparta Praha
Pátek 01.10.2010, 18:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Krásnou hokejovou bitvu nakonec zvládli lépe rebelové, kteří po rpdoloužení zvítězili nad Spartou Praha 2:1. Děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:15:06)
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    63:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Hosté byli v prdoloužení o poznání aktivnější, ale co je jim to platné. Rebelové se dostali do situace 2 na 1 a využili volného prostoru, když Vladimír Szilva našel krásnou nahrávkou z vrcholu levého kruhu rozjetého a osamoceného FILIPA ONDRÁČKA, jenž pohotovu ranou zavěsil puk pod horní tyčku! Asistence: Vladimír Szilva.
     
    62:11
    Žovinec pálil z mezikruží, ovšem na gólmana Peška si se svým projektilem zápěstím nepřišel. Brodský muž s maskou totiž jeho úmysl dobře přečetl a puk ukryl ve své lapačce.
     
    61:10
    Tvrdá Kolářova rána od modré čáry doplachtila jen do míst, kde panoval v tu chvíli gólman Pešek, který si ztlumil hrudí puk a následně ho zalehnul.
     
    60:28
    Varga to zkusil překvapivě v pravém kruhu z velkého úhlu, gólman Kocián se však nenechal nachytat a v této zkoušce obstál, kdy kotouč vyrazil hrudí mimo svou bránu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Na řadu přichází prodloužení, po němž budou v případě nutnosti následovat samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:29
    Kniazev se uvolnil do příznivé střelecké pozice v levém kruhu a z velkého nápřahu vystřelil, brankář Pešek se přemístil ve svém brankovišti včas a tvrdou ránu lapil do nastavené náruče. Hosté si následně vyžádali oddechový čas.
     
    58:37
    Na druhé straně ledové plochy přerušil hru gólman pešek, jenž ukryl puk před početnou skrumáží před sebou pod lapačku a tímto způsobem přerušil na chvilku hru.
     
    57:55
    Havlíčkův Brod se dostal do slibného přečíslení 2 na 1, M. Novák poslal nahrávku Havlovi, který chtěl ještě z těžké pozice narazit svému parťákovi zpět, jenže nahrávku lehce tečoval sparťanský bek a puk letěl zpět na modrou čáru, za záda obou forvardů.
     
    57:05
    Hosté vyhodili kotouč přes všechny čáry do brodského pásma na zakázané uvolnění, tozhodčí vhodí kotouč zpět do hry v blízkosti gólmana Kociána.
     
    56:51
    Brodský brankář Pešek dnes chytá opravdu bravurně a přivádí střelce Sparty doslova k šílenství, když už vypadá situace hodně špatně, pomůže mu i určitá dávka štěstí. Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas.
     
    56:30
    Sparta se zabydlela v útočném pásmu a od modré čáry pálil po dlouhé kombinaci obránce Veselý, jeho střela však byla domácími včas sražena a nevešla se mezi tři tyče peškovy brány.
     
    55:18
    Sobotka (SPA) je potrestán osobním trestem na 10 minut za nesportovní chování.
     
    54:49
    Rebelové se dostali do velice slibné situace 2 na 1, útočník Ondráček však měl pozici pro nahrávku těžkou a zvolil individuální zakončení, z pravého kruhu poslal svůj projektil zápěstím do náruče gólmana Kociána.
     
    53:30
    Sovík si to neohroženě namířil středem havlíčkobrodské obrany a proháčkoval se až do blízkosti gólmana Peška, ve velké rychlosti však ztratil rovnováhu a havlíčkobrodský strážce svatyně neměl tolik práce se zneškodněním jeho projektilu.
     
    51:50
    Další závar před svou brankou gólman Pešek ustál a nadále pokračuje v přesvědčivém výkonu, když pravidelně musí proti sparťanským střelcům prokazovat své kvality.
     
    51:09
    Další střela, tentokrát z hole Rubeše, postrádala potřebnou přenost a skončila vysoko nad havlíčkobrodskou brankou až v ochranné síti.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 28. P. Blažek (Šíma), 64. Ondráček (Szilva) - 12. Přibyl (Sobotka, Rubeš)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Sparta Praha:
    thejrc.org