Vítkovice – Pardubice 4:2 (kon.) | Jihlava – Zlín 3:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 2:3 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 0:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 17.09.2017, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z města na soutoku Labe a Orlice vše. Přeji vám příjemný zbytek nedělního večera a šťastné vykročení do nového pracovního týdne. Někdy brzy se budu opět těšit, na počtenou. (19:45:45)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 16 (30)
    HC Oceláři Třinec – 3 (19)
     
    Utkání mezi Hradcem a Třincem právě skončilo. Východočeši v něm vybojovali své první plnohodnotné letošní vítězství. Duel pro ně nezačal dobře, když rychle prohrávali po zásahu Martina Růžičky ze 7. minuty. V druhém dějství zvládli svěřenci Václava Sýkory zápas vyrovnat a v třetím i díky nedisciplinovanosti soupeře otočit. Hrdinou dnešního duelu je zcela jednoznačně Bedřich Köhler, který zaznamenal všechny branky Mountfieldu a dovedl tak svůj tým k nesmírně cennému vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Exhradecký Bohumil Jank se ještě dostal k nebezpečné střele z pravého kruhu, ale Sedláček předvedl parádní semafor a zhasnul tak naděje Ocelářů na bodový zisk z tohoto duelu.
     
    59:34
    Oceláři jsou v plném počtu, ale času jim už do konce utkání mnoho nezbývá. Ačkoliv jsou na puku, Hrubec své místo neopouští.
     
    59:05
    Koukal se vrací dozadu a ve spolupráci s Pavlíkem nechává čas plynout, Třinečtí tak závěrečný nápor nejspíš nezaloží.
     
    58:55
    Východočeši kombinují s kotoučem na čepelích a zdržují tak hru daleko od vlastní svatyně, což je to, co aktuálně potřebují.
     
    58:32
    Dnešní utkání sleduje 4760 diváků!
     
    58:02
    Gregorc nezpracoval puk na útočné modré a Východočeši tak musí chvíli myslet také na zadní vrátka. Ke kotouči se ale znovu rychle dostali a mohou vpřed.
     
    57:34
    Šimon Hrubec inkasuje zasloužené dvě minuty za podražení, díky němuž znemožnil Jarůškovi vstřelit gól. Trest za něj odsedí Jiří Polanský.
     
    57:16
    Jarůšek se dostal do úniku a sám se hnal na Hrubce! Ten vyjel a podrazil jej hokejkou. Východočeši mají ponechanou výhodu a pokračují v kombinaci.
     
    56:53
    Pláněk je díky signalizovanému postavení mimo hru Třineckých chráněn a může v klidu rozehrát. ČPP Arénou obíhá hradecká vlna.
     
    56:26
    Východočeši se před Hrubcem příliš nezdrželi, ale to jim aktuálně příliš nevadí, soustředí se především na obranu středu kluziště.
     
    55:55
    Sedláček v pohodě zastavil nahození ze středu hřiště a nabídl touš Graňákovi, který jej po levé straně poslal vpřed a šel střídat.
     
    55:03
    Jiří Šimánek promarnil obrovskou šanci! Sám ujížděl na gólmana Hrubce, jenže nakonec volil střelu, při níž spolu s brankářem minul i samotnou bránu!
     
    54:49
    Kukumberg šikovně poslal touš na levou stranu Vopelkovi, jenž ho zavezl do třetiny Ocelářů. Tam se ale Lvi dlouho nezdrželi.
     
    54:22
    Divočejší část utkání bez přerušení ukončuje zakázané uvolnění svěřenců Václava Sýkory. Buly po levici Sedláčka.
     
    53:55
    Graňák volí možnost hrát Irgla, ne puk. S útočníkem Slezanů odcouval až do rohu a tam ho čistě ramenem přišpendlil na mantinel.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. Köhler (Kukumberg, Rosandić), 44. Köhler (Jaroslav Bednář, Džerinš), 45. Köhler – 7. Martin Růžička (Rákos, Polanský)


    Mountfield HK: J. Sedláček (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4760
    thejrc.org