Sparta – Litvínov 3:6 (kon.) | Chomutov – Jihlava 4:2 (kon.) | Olomouc – Liberec 4:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Pardubice 3:2 (po pr.) | Mountfield HK – Plzeň 6:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:6 (1:1, 1:1, 1:4)
HC VERVA Litvínov
Neděle 10.12.2017, 15:00 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Poslední utkání před reprezentační přestávkou skončilo vítězně pro Litvínov. Domácí Sparta přitom začala lépe a ve 13. minutě se dostala do vedení. Utkání plné zvratů bylo po dvou třetinách vyrovnané 2:2 a ve třetí části padlo dalších pět gólů.

    Sparta prohrávala 2:4, a tak zkusila již pět minut před koncem hru bez brankáře, která se jí nevyplatila. Hosté se prosadili do prázdné branky Pražanů dokonce dvakrát a vybojovali tři body za vítězství 6:3. (17:34:44)
     
    Nejlepší hráči:
    Litvínov – František Lukeš
    Sparta – Lukáš Pech
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Probíhají poslední sekundy zápasu a hraje se v obranném pásmu Litvínova.
    58:36 Michal TRÁVNÍČEK - 3:6
     
    58:36
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je to jasné! Hráči hostujícího týmu dokázali i podruhé využít sparťanské hry bez brankáře ke vstřelení branky. Tentokrát se prosadil střelou téměř od červené čáry kapitán Vervy MICHAL TRÁVNÍČEK. Bez asistence.
     
    58:05
    Sparta hraje znovu bez brankáře!
    57:17 Robert ŘÍČKA - 3:5
     
    57:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se přece jen dočkali! Obránce Piskáček zachytil vyhození hostů a posunul puk na levý kruh ROBERTU ŘÍČKOVI. Domácí borec praštil vší silou do puku a trefil se přesně mezi ruku a tělo gólmana Petráska. Asistence: Jan Piskáček.
    57:10 František GERHÁT - 2:5
     
    57:10
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Obránce Kalina chyboval na modré čáře, ztratil puk a do prázdné klece kotouč dovezl FRANTIŠEK GERHÁT. Sparťané se snažili unikajícího hráče ještě zastavit hozenou holí, ale neúspěšně. Bez asistence.
     
    56:30
    Sparta se zatím drží na puku, ale že by měla tlak před Petráskem, to se říci nedá.
     
    55:45
    Sparta odvolává Davida Honzíka a zkouší to v šesti bruslařích!
     
    55:36
    Necelých pět minut do konce základní hrací doby a Sparta bude mít přesilovou hru. František Lukeš dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    55:30
    Dnešní utkání v O2 areně sleduje 8 597 diváků.
     
    55:05
    Hezká akce Litvínova, který však neskončila gólem! Michal Trávníček si vyměnil puk s Martinem Hanzlem, jenž nakonec pálil z prostoru mezi kruhy. Měl ale smůlu, že se povedeným zákrokem blýskl David Honzík.
     
    53:04
    Jen to zasvištělo, když prolétl puk z hole Petra Kumstáta kolem vzdálenější tyče litvínovské branky.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 13. Z. Michálek (Kudrna, Pech), 38. Pech (J. Hlinka, Z. Michálek), 58. Říčka (Piskáček) – 14. Sörvik (J. Černý, Ihnačák), 25. F. Lukeš (Hunkes, V. Hübl), 45. Vandas (J. Černý), 50. F. Lukeš (V. Hübl, Hunkes), 58. Gerhát, 59. Trávníček


    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – Z. Michálek, Piskáček, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák, Nedomlel – Jarůšek, P. Vrána (A), Říčka – Kudrna, Pech, Smejkal – Forman, J. Hlinka (C), Reichenberg – Uher, Klimek, Kumstát (A).
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Kubát (A), Hunkes, Baránek, Sörvik, Z. Sklenička, Gula, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – J. Černý, Ihnačák, Vandas – Trávníček (C), M. Hanzl, Jánský – Matoušek, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Jindra, Zíka

    Diváci: 8 597
    thejrc.org