Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Liberec – Sparta 3:2 (1:0 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 5:4 (4:3 po s.n.)
Vítkovice – Jihlava 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Zlín 6:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:3 (0:1, 3:1, 3:1)
Berani Zlín
Neděle 04.02.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z města pod Bílou věží vše, přeji vám pěkný zbytek nedělního večera a šťastný vstup do nového pracovního týdne. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:44:00)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield HK – Jaroslav Bednář
    Aukro Berani Zlín – Roberts Bukarts
     
    Střely po třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 12 (42)
    Aukro Berani Zlín – 15 (31)
     
    Hradečtí vítězí v souboji se Zlínem a stáhli náskok Plzně zase o jeden bod. O své výhře rozhodli v druhé třetině, kdy skóre otočili třemi brankami. V závěrečném dějství však ještě museli bojovat. Góly Bednáře, Dragouna a Červeného však výhru potvrdili aniž by se museli ohlížet na poslední zásah Beranů, který si připsal Bukarts. Pro Zlín tato porážka znamená, že boj o přímý postup do čtvrtfinále play off bude ještě velmi náročný.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Bukarts se ještě prohnal po pravém hrazení a z ostrého úhlu se snažil zaskočit Rybára, ten však měl přední tyč skvěle pokrytou.
     
    59:46
    Hradečtí jsou v plném počtu. Zlín navíc nedokázal založit dost možná poslední ofenzivní výpad a z dlouhé přihrávky je zakázané uvolnění. Duel je rozhodnut.
     
    59:16
    Východočeši opět vyhazují přes všechny čáry a hala bouří, fanoušci postávají a aplaudují svým hráčům vestoje.
     
    58:42
    Zlín kombinuje v prostoru před Rybárem, ale do střelby se téměř nedostává, Popelkův pokus zpoza brány neměl nejmenší šanci na úspěch.
     
    58:12
    Moravané nastřelili puk za bránu Lvů, kde o něj chvíli útočníci Ševců bojovali s obráncem Mountfieldu, kterým byl Pavlík, jenž nakonec touš proti přesile neudržel.
     
    57:51
    Hradečtí se znovu osvobodili, Berani ale spěchali s návratem před bránu Rybára. Od modré to tentokrát zkoušel Nosek, jenže gólman Lvů puk zastavil betonem a následně přikryl lapačkou.
     
    57:15
    Roberts Bukarts vyslal další jedovku od levého hrazení, Rybár se musel se svým betonem řádně natáhnout, aby jeho pokus zastavil.
     
    57:05
    Následně se Východočeši dvakrát za sebou osvobodili a nyní hrají již se čtyřmi bruslaři v poli.
     
    56:36
    Zlín je pochopitelně pevně usazen před bránou svého protivníka. Koukal však v rozhodujícím okamžiku zablokoval Ferencovi v mezikruží hůl a bek Moravanů tak nemohl pálit.
     
    56:01
    Freibergsovu ránu z větší vzdálenosti vykopl Rybár betonem, o zbytek se pak vyhozením přes všechny čáry postaral Pláněk.
     
    55:39
    79 sekund přesilovky pět na tři pro Zlín! Pláněk před bránou nechtěně vysokou holí atakoval Ference, kterému se hned omlouval. Přesto obdržel 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    55:16
    Bukarts delší dobu držel puk u levého hrazení, následně přihrál křižně na Okála, který však branku Rybára svým pokusem přestřelil.
     
    54:59
    Ještě jedna šance pro Ševce, jak dramatizovat tento duel. Michal Dragoun obdržel dvě minuty za hákování a Moravané si tak zahrají další přesilovku.
    54:22 Rudolf ČERVENÝ - 6:3
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 27. Köhler (Koukal, Jaroslav Bednář), 30. Jaroslav Bednář (Cingel), 40. Jaroslav Bednář (Köhler, Koukal), 41. Jaroslav Bednář (Cingel, Zámorský), 45. Dragoun (Gregorc), 55. Červený (Pláněk) – 1. Roberts Bukarts (Šťastný, Honejsek), 36. Honejsek (Fryšara, M. Kratochvíl), 46. Roberts Bukarts (Ferenc, Řezníček)


    Mountfield HK: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Vopelka, Kukumberg, Berger – R. Pavlík.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Fořt, O. Veselý (C) – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Popelka, Klhůfek – M. Kratochvíl, Fryšara, Illo.

    Rozhodčí: Hribik, Svoboda – Pešek, Klouček

    Diváci: 4922
    thejrc.org