Chomutov – Třinec 3:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 3:4 (po pr.) | Vítkovice – Mountfield HK 4:2 (kon.)
Kometa Brno – Plzeň 4:5 (2:3 po s.n.) | Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.) | Sparta – Zlín 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
Berani Zlín
Středa 28.02.2018, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s Vámi loučím, ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:59:52)
     
    Těsně před uplynutím základní hrací doby mohl zakončit do prázdné branky Petr Vrána, to se mu nepovedlo, ale sparťany to ale vůbec nemusí mrzet. Pražané totiž dokráčeli k vydřenému vítězství 3:2. Za Zlín nejprve snížil Štěpán Fryšara a poté vyrovnal David Šťastný. Sparťané se ale dočkali třetího gólu, když tím nejšťastnějším se stal Juraj Mikuš. Zlín si tedy domů neodveze ani bod, všechny zůstávají v Praze.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Buly ve středním pásmu, Zlínským už moc času nezbývá.
     
    58:56
    Do prázdné branky nedokázal puk uklidit Vrána a Zlín vyráží do protiútoku.
     
    58:38
    Zlínští nastupují na led bez gólmana se šesti bruslaři!
     
    58:38
    Zlín si vyžádal oddechový čas.
     
    57:10
    V identické situaci se později ocitl Lukáš Klimek, který ještě zvažoval přihrávku na svého kolegu, ale nakonec zakončil. Do střely mu ale skočil jeden ze zlínských obránců.
     
    56:25
    Domácí mohli přidat další branku! Jarůšek s Kudrnou ujeli do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný se rozhodl vypálit, jeho rána ale nebyla přesná.
    55:53 Juraj MIKUŠ - 3:2
     
    55:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pocity se teď v O2 areně střídají jako na běžícím pásu!! Domácí Sparta najela do útočného pásma a podařilo se jí necelých pět minut před koncem třetí třetiny vrátit vedení na svoji stranu. Puk se ještě před zlínským dotekem dotkl JURAJE MIKUŠE a puk skončil v síti! Asistence: Jan Buchtele, Miroslav Forman.
     
    54:35
    Piskáček si sjel do mezikruží, aby mohl pálit, to také udělal a zlínský brankář se za pukem jen ohlédl, jelikož střela byla hodně rychlá,, ale bohužel pro Spartu nepřesná.
     
    53:55
    Berani jsou teď při chuti. Fořt v nadějné střelecké pozici však upadl na druhou stranu rychle sprintoval Andrej Kudrna. Sparťanský útočník přebruslil všechny protihráče, vystřelil, Kašík jen vyrazil před sebe a Kudrna ve snaze dorazit puk pouze promáchl!
    53:20 David ŠŤASTNÝ - 2:2
     
    53:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    A velký pozor! Ve Vysočanech máme vyrovnáno a fanoušci domácího mužstva jsou teď pořádně zkoprnělí. Noskova rána skončila zablokována, ale odražený kotouč si nejrychleji našel DAVID ŠŤASTNÝ a forvard ve službách Zlína zakončil přesně nahoru! Bez asistence.
     
    53:05
    Sparťané se pro puk museli vrátit až do svého obranného pásma, Michálek našel Pecha, jenž potřeboval už vystřídat, a tak jen poslal puk po hrazení směrem do útočného pásma.
     
    51:51
    Po dlouhé době máme opět možnost sledovat hru v kompletním složení na obou stranách. Vyloučený Fořt naskočil do hry a Zlín hraje v pěti.
     
    51:41
    Sparťané byli v rovnovážném počtu hráčů na ledě lepším týmem, Michálek se opřel na pravém kruhu pro vhazování do střely, zlínský Kašík dnes však podává spolehlivý výkon.
     
    50:59
    Lukáš Pech byl v dobré šanci před zlínským brankářem. Sparťanský štírek jen nastavil svoji hokejku, Kašík byl chvíli dezorientovaný, jelikož ve svém brankovišti klouzal jako v bazénu, nicméně i se štěstím vytěsnil puk ven.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Jarůšek (Z. Michálek, J. Hlinka), 15. Buchtele (Pech, Forman), 56. Mikuš (Buchtele, Forman) – 46. Fryšara (Klhůfek, Roberts Bukarts), 54. Šťastný


    HC Sparta Praha: Aittokallio (J. Laco) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, A. Kulda, T. Voráček, Piskáček – J. Hlinka, P. Vrána, Řepík – Buchtele, Pech, Forman – Kudrna, Klimek, Jarůšek – Pšenička, Černoch, Uher.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Nosek, Řezníček, Žižka, Matějíček – J. Ondráček, Fořt, Okál – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – P. Sedláček, Popelka, Kubiš – Illo, Fryšara, Klhůfek.

    Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda
    thejrc.org