Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Sparta 4:2 (kon.)
Vítkovice – Liberec 3:2 (po pr.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Berani Zlín
Neděle 04.03.2018, 16:20 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Poslední extraligové kolo základní části sezony 2017/2018 je minulostí! Z utkání nakonec odcházejí jako vítězové hokejisté Plzně.

    První třetina byla celkově dosti vyrovnaná, po celou dobu se na ledě nedělo příliš vzrušujících akcí, našly se pouze dvě výjimky na každé straně. Tomáš Fořt v oslabení Svoboda nepřekonal, Miroslav Indrák rychlou ranou Kašíka také ne. Oba góly nakonec padly v devatenácté minutě. Nejprve Zdeněk Okál využil přesilovou hru, ale hned za 20 sekund dokázal díky šťastné trefě srovnat domácí Tomáš Kubalík.

    Druhá třetina byla hodně zajímavá. Indiáni se nejprve poprvé v duelu dostali poprvé do vedení, když se po přesném pasu Kadlece prosadil David Stach. Jenže hned po pár sekundách dokázal odpovědět zlínský Zdeněk Okál, jenž zaznamenal svůj druhý gól v utkání. Jenže indiáni si vzali vedení opět na svou stranu, když se v oslabení po milimetrové přihrávce Kratěny prosadil Tomáš Vracovský.

    Zlínští v závěrečné dvacetiminutovce usilovali o vyrovnání, domácí tým se pak snažil své vedení navýšit a vnést klid do svých řad. Hosté dostali k dispozici i zkrácenou přesilovou hru 5 na 3, ale využít ji nedokázali. V poslední minutě jim nepomohla ani hra bez gólmana.

    Střely celkem:

    Plzeň – 18

    Zlín – 32

    Nejlepší hráči utkání:

    Plzeň – Tomáš Vracovský (1+0)

    Zlín – Zdeněk Okál (2+0)

    Ze západu České republiky je to pro dnešní večer už úplně všechno. Děkuji za pozornost při sledování psaného přenosu a přeji krásný zbytek víkendu! Z Plzně se při play-off bude těšit znovu Jan Picka. (18:48:16)
     
    Následuje pochopitelně týmová fotografie s pohárem, na stadionu zůstala většina fanoušků, která nyní tleská ve stoje.
     
    Generální sekretář ČSLH Martin Urban přichází předat pohár do rukou sportovního manažera plzeňské Škody, Tomáše Vlasáka. Hráči se ho dotknout nechtěli.
     
    Pohár prezidenta ČSLH už je na ledové ploše, na zimním stadionu jsou přítomni i zranění hráči Plzně. Mezi nimi tedy pochopitelně i Milan Gulaš, jehož fanoušci Západočechů přivítali velkým potleskem.
     
    Zlín dnešní zápas na západě Čech ani přes bojovný výkon nezvládl, čeká ho tedy předkolo play off.

    To hokejisté domácí Plzně si již v předminulém kole zajistili pohár prezidenta Českého svazu ledního hokeje, který jim bude za pár okamžiků předán. Získávají ho podruhé v klubové historii – poprvé tomu tak bylo v ročníku 2009/2010, kdy v základní části uhráli 106 bodů, ale následně ve čtvrtfinále podlehli Liberci 2:4 na zápasy. V této sezoně přidali indiáni ještě bod navíc, překonali tak po osmi letech klubový rekord.

    V následujících dnech budou sledovat předkolo a čekat na svého soupeře, jedním z možných je dokonce i dnešní soupeř ze Zlína.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Po nahození do útočné třetiny Beranů se puk odrazil do ochranné sítě, buly ve středním pásmu.
     
    59:00
    Libor Kašík prchá na střídačku, Zlín hraje v šesti!
     
    58:40
    Miroslav Indrák tečoval střelu Skleničky v dobré pozici, puk šel těsně mimo.
     
    58:34
    Hosté v plném počtu.
     
    58:14
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:14
    Po nahození ze středního pásma podržel Miroslav Svoboda kotouč v lapačce, bude se vhazovat v útočném pásmu Zlína.
     
    57:36
    Po další kombinaci Plzně se hostující tým dostal ke kotouči a vyhodil ho.
     
    57:06
    Obrovské šance měl Miroslav Indrák! Libor Kašík ho však dokázal vychytat, záhy si poradil rovněž s dorážkou.
     
    56:34
    David Šťastný (ZLN) inkasuje dvě minuty za držení hole, což se Beranům ani trochu nehodí. Indiáni po poslední komerční pauze rozehrají přesilovou hru.
     
    55:46
    Indiáni se snaží udržet v útočném pásmu s pukem na svých holích, jednak udržet čas, za druhé vymyslet nějakou akci. Zlínští se však skvěle brání.
     
    54:52
    Domácí v plném počtu.
     
    54:33
    Berani se nepřesným pasem sami připravili o útočné pásmo, další akci zastavuje ofsajd.
    Marken.cz

    Jan Picka

    Branky a nahrávky: 19. T. Kubalík, 32. Stach (P. Kadlec, Moravčík), 39. Vracovský (Kratěna, D. Sklenička) – 19. Okál (Roberts Bukarts, Freibergs), 32. Okál (Roberts Bukarts, Šťastný)


    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), Kvasnička, D. Sklenička, J. Kindl, Jones – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Kantner, Mertl (A), T. Kubalík – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Vracovský, Kodýtek, Hollweg – Pour.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Řezníček, Matějíček, Valenta, Žižka (A), Gazda – Roberts Bukarts, Šťastný, Okál – Honejsek, Fořt, J. Ondráček – O. Veselý (C), Fryšara, Kubiš (A) – P. Sedláček, Popelka, Klhůfek.

    Rozhodčí: Bejček, Pražák – Flegl, Polonyi

    Diváci: 7 307
    thejrc.org