Kometa Brno – Pardubice 3:2 (3:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:3 (1:3 po s.n.) | Vítkovice – K. Vary 3:5 (kon.)
Zlín – HC Plzeň 6:2 (kon.) | Sparta – Slavia 1:2 (po pr.) | Olomouc – Č. Budějovice 2:5 (kon.)
Třinec – Kladno 3:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:5 (2:2, 0:0, 0:3)
HC Motor České Budějovice
Pátek 27.10.2017, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina už přinesla jednoznačný průběh, neboť Motor potvrdil své kvality a třemi brankami v rozmezí šesti minut se postaral o obrat. Olomouc už nedokázala tlaku soupeře odolávat a navíc nenavázala na výkony z prvních dvou třetin, v nichž měla nad Jihočechy lehkou převahu. Pro tabulku to znamená jediné, České Budějovice se lehce posunou tabulkou směrem vzhůru, olomoučtí borci naopak zůstávají na jejím konci. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera. (19:37:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Na konci zápasu se ještě dočkáme hře čtyř proti čtyřem, Stanislav Dosek (CEM) totiž podrazil unikajícího Podlahu, což nemohlo uniknout pozornosti sudích.
     
    58:59
    Olomoucké družstvo je už zřejmě smířeno s porážkou, Ludvík Rutar (OLO) totiž předvedl dost netaktický faul ve středním pásmu Podle rozhodčích šlo o hrubost.
     
    57:49
    Beier natlačil puk za Březinovu bránu, jenže tato snaha nakonec vyústila v neúspěch. Budějovičtí beci takticky přimáčkli kotouč k hrazení a počkali si na zapískání sudího. Olomouc je už v útoku dost bezradná.
     
    56:35
    Szturc se už už napřahoval ke střele od modré, jenomže k překvapení všech nakonec jen promáchl. Olomoucká ofenzíva tak znovu nesklidila úspěch, domácí se musí znovu vrátit do defenzivního postavení ve středním pásmu.
     
    55:31
    Doktor protečoval puk na Koubu, avšak souhra obou hráčů nakonec k ničemu nevedla. Po nešťastném odrazu kotouče je pískán ofsajd.
     
    54:27
    Machálek se probíjel do hloubky budějovické obranné třetiny, jenomže Doktor s Doskem si olomoucký průnik nenechali připustit. Domácí se tak po musí znovu vracet do středního pásma, jejich dobývání obrany Motoru pokračuje nanovo.
     
    53:14
    Za brankou Olomouce to začalo pěkně jiskřit, když jeden z budějovických hráčů klepl Matouška po vyrážečce. Olomoučtí beci soupeře sice lehce pošťuchovali, avšak nakonec ze situace nic vážného nebylo. Zasáhli totiž pozorní rozhodčí.
     
    52:38
    Olomoucké řady se tentokrát nedohodli na rozehrávce, píská se tak další zakázané uvolnění.
     
    51:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor i nadále navyšuje vedení! Po rychlé souhře se do volného prostoru prosmýkl MICHAL BLÁHA, odkud už měl parádní rozhled. Jeho rána příklepem už byla po rozpohybování Matouška nad síly olomouckého brankáře. Asistence: Martin Beránek, Jakub Doktor.
     
    50:53
    Dosek pálil po přechodu modré čáry ihned na branku, což byl důvod obrovského soustředění Matouška. Olomoucký brankář musel předvést divácky atraktivní rozštěp, aby vůbec střelu zastavil. Motor se tak ani tentokrát branky nedočkává, pres na obranu kohoutů má ale značný.
     
    50:08
    Olomouc se nachomýtla k dalšímu vyloučení, Libor Janků (OLO) totiž půjde pykat za faul u mantinelu. Sudí je vyhodnotili jako hrubost.
     
    49:54
    Mora ani nadále nedokáže navázat na výkon z předchozího průběhu zápasu, olomoucké řady totiž stále tápají v nejzákladnějších herních činnostech. Motor má tak logicky jasnou převahu.
     
    48:24
    Olomoučtí se zkoušeli rychle dostat přes modrou čáru, jenomže horlivost byla kohoutům ke škodě. Sudí dobře viděli Hajšmanovo postavení mimo hru.
     
    47:38
    Olomouc je momentálně ve velké herní krizi, neboť prakticky nedokáže rozehrát. Motor naopak čeká na chybu protivníka, hosté totiž mají vynikající herní pozici.
     
    46:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je tu další branka Motoru! Hosté dosyta využívají nabídnuté přesilovky a po rychlé přesunutí puku na pravé křídlo se v ideální střelecké pozici objevil JAKUB KÁNÍK. Jeho rána trefila přesně místo nad ramenem Matouška. Asistence: Daniel Dudáček, Milan Daniščin.
     
    45:41
    Olomoucké řady se dostávají do svízelné situace, Dominik Kuchař (OLO) totiž neúmyslně vyhodil kotouč přes hrazení. Ani záměr však není omluvou, Motor dostává možnost přesilovky.
     
    45:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Obrat je na světě! Po dlouhé snaze hostů se přece jen dostal Motor k vytouženému cíli, když hostí objevili skulinku v olomoucké obraně. RADEK ROLÍNEK tak už celkem haldce po krásném pasu Bárty dorazil kotouč do odkryté sítě. Matoušek se přesunoval a natahoval pro kotouč jen marně. Asistence: Jan Bárta, Miroslav Tejko.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 2. Palička (Tomaník), 6. Říčka (Marek) – 6. Doktor J. (Bláha, Doktor V.), 10. Dudáček (Doktor J.), 46. Rolínek (Bárta, Tejko), 47. Káník (Dudáček, Daniščin), 52. Bláha (Beránek, Doktor J.)


    HC Olomouc: Matoušek (Ovčaři) – Szturc, Rutar, Murla, Kuchař, Holiš, Smutný, Jelínek – Janků, Husták, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Marek (C), Tomaník, Pěcha, Machálek, Kuba
    HC Motor České Budějovice: Březina (Němec) – Grauer, Rákosník, Doktor V., Dosek (C), Brabec, Dudáček – Rolínek, Matys, Doktor J., Bláha, Prášek, Káník, Kajsler, Tejko, Dančišin, Bárta, Beránek, Kouba

    Rozhodčí: Vrba – Šimčík, Bubela
    thejrc.org