Mountfield HK – Pardubice 4:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:3 (3:0, 0:1, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 18.01.2018, 18:15 • ČPP Aréna • DHL Extraliga juniorů • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z emocemi prodchnuté ČPP arény vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:41:04)
     
    Je dobojováno, je konec! Drama východočeského derby mezi odvěkými rivaly z Hradce a Pardubic patří minulosti. Třetí třetina byla jeho skutečným vyvrcholením. Dynamo v ní srovnalo se svým soupeřem krok a sledovali jsme urputný hokej. Velkou naději dodala celku z města perníku branka z 41. minuty, kterou vsítil Machač. Lvi zvládli ještě jednou uniknout do dvougólového vedení, když skóroval Mašín, ale jejich soupeř bojoval až do samého konce, což potvrdila trefa Štefky. Vyrovnat však Pardubice nezvládly. Pokud přihlédneme k celkovému průběhu duelu, je Hradec zaslouženým vítězem a po právu si tak ponechá tři body pod Bílou věží.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Puk se po souboji hráčů ocitá na střídačce Lvů, buly ve středním pásmu u obranné modré Hradce.
     
    59:37
    Lvi dostali puk do středního pásma, ale jen na chvíli, Dynamo se za malý okamžik dokázalo vrátit zpět.
     
    59:23
    Hradečtí se bránili dobře, nyní vyvolalo velkou vlnu nevole zakázané uvolnění, které sudí Mountfieldu pískli. Janský jde na střídačku, Dynamo má poslední šanci.
     
    58:15
    Pokračovat se bude v pěti na obou stranách, ale na trestnou lavici jdou Jonáš a Pažourek z Hradce a Mert s Pochobradským z Pardubic, všichni za hrubost. Janský se vrací do brány.
     
    58:15
    Hraje se urputný hokej u mantinelů v pásmu Lvů. Pochobradský už mohl zakončovat do prázdné brány, ale dvě hokejky bránících hráčů Hradce mu v tom zabránily!
     
    57:31
    Ano, je tomu tak, Janský se sice vracel do brány, ale chtěl jen zmást soupeře, Dynamo hraje power play.
     
    57:31
    Následně došlo k zakázanému uvolnění Hradeckých a trenér Richard Král si bere oddechový čas, uvidíme, zda stáhne Janského z brány už nyní.
     
    57:30
    Jaroslav Dvořák získal puk ve středovém kruhu, jenže ten se mu následně zamotal pod nohy, z čehož pramení ofsajd Lvů.
     
    57:03
    Na ledě jsme svědky urputného hokeje, nyní už se nehraje na krásu, každou chvíli jsme svědky osobního souboje o puk, který se obě strany snaží urputně získat.
     
    56:29
    Havránek dobře zapracoval v souboji za bránou s dvěma hráči Dynama a vyhodil puk po pravém mantinelu z pásma Mountfieldu.
     
    56:03
    Zídek dostal ideální přihrávku do prostoru mezi kruhy, stál sám před Dvořákem, ale svou ránu namířil nad břevno hradecké svatyně!
     
    55:37
    Mašín teď lacině nepřesnou přihrávkou odevzdal puk, Dynamo zaútočilo, ale vysoko zvednutou střelu s přehledem chytil Dvořák do lapačky.
     
    55:02
    O černou pryž se přetlačuje snad šestice hráčů v rohu za klecí Janského, sudí nechává hru plynout, odmítá přerušit.
     
    54:29
    Štefka se dostal k puku na levém kruhu a okamžitě pálil z nápřahu, mířil však opravdu velmi nepřesně.
     
    54:03
    V dalším výpadu zastavil svěřence Richarda Krále ofsajd. Buly ve střední třetině.
     
    53:49
    I napodruhé vyhrálo Dynamo vhazování, jenže takovým stylem, že jeho beci černou pryž na modré čáře nestihli zastavit a o třetinu se připravili.
    GSA

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 6. Havelec (M. Matouš.), 15. Pažourek (Mašín), 20. F. Moník (Matějček, Poppel), 46. Mašín (Matějček, Chalupa) – 34. Dušek, 41. Machač (Zídek, Pochobradský), 49. Štefka (Dušek, Jelínek)


    Mountfield HK: D. Dvořák (Bartozel) – Hroudný "C", Muška, Kukla, Havránek "A", Kynčl "A", Jonáš – Jirásek, M. Matouš, Matějček, Pažourek, J. Dvořák, Hašek, Šedivý, F. Moník, Mašín, Havelec, Chalupa, Poppel. Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Dynamo Pardubice: Janský (Kulich) – Jelínek, Pražák, Oliva, Faltys "A", Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Pochobradský, Petrus, Štefka "A", Machač, Dušek, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matys, Zídek "C", Černý. Trenér: Richard Král.

    Rozhodčí: Ondráček – Kis, Rampír
    thejrc.org