Benátky n/J – Kladno 2:5 (kon.) | K. Vary – Přerov 4:2 (kon.) | Třebíč – Slavia 2:0 (kon.)
Vsetín – Havířov 0:3 (kon.) | Litoměřice – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 3:1 (kon.)
Kadaň – Prostějov 2:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
AZ Havířov
Středa 01.11.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina se herně velmi podobala té druhé. Rozdíl je po této dvacetiminutovce pouze v brankovém skóre, Havířov se v posledním dějství dokázal prosadit hned dvakrát, nejprve se trefil Fronk a poté z brejku Jergl. Valaši měli výrazně více střel, nedrželo se jich však střelecké štěstí a pokusy na branku končily na výborně chytajícím Bláhovi.
    Nejlepšími hráči byli na obou stranách vyhlášeni gólmani (Vsetín – Jaroslav Pavelka, Havířov –Ondřej Bláha) a nutno podotknout, že zcela zaslouženě.

    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače přeji příjemný zbytek večera. (19:59:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kucharczyk vypálil z vrcholu pravého kruhu, střela mířila nad branku.
     
    59:41
    Vsetínští ve své útočné aktivitě ještě neskončili. Havířovský gólman musel být ve střehu proti prudké střele z mezikruží.
     
    59:15
    Valaši nahazují do útočného pásma, Havířov se prezentuje podobným postupem.
     
    58:55
    Před Hruškou se objevila nepokrytá levá tyčka havířovské branky. Vsetínský kapitán se vrátil ke kotouči a snažil se jej do odkryté branky poslat. Bláha však svůj celek drží a i proti této jasné gólové šanci zakročil.
     
    58:39
    Vávra byl odzbrojen v kličce u mantinelu. Hosté dostávají kotouč do středního pásma.
     
    58:12
    Markovič mohl nahrát zcela volnému Březinovi před branku v momentě, kdy Bláha nebyl v brankovišti. Prvně jmenovaný vsetínský útočník se ale k puku nedostal včas. Havířovský obránce byl rychlejší.
     
    57:26
    Pařízek nahodil do útočného pásma, kde se kotouče chopil Krenželok. Vsetínské přihrávky však ztrácejí na přesnosti a útočné tažení se tak Valachům komplikuje.
     
    56:20
    Havířov právě vstřelil branku!
    Přechod do útočného pásma se domácím nevyvedl, a tak se na druhou dostal ALEŠ JERGL, který si vzal kotouč na modré čáře a nikým nebráněn se vydal na vsetínskou branku. Z levého kruhu zamířil nad levé rameno Pavelky a nemýlil se. Asistence: Bez asistence.
     
    55:52
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Březina byl donucen zavést puk za vlastní branku, Teper se vydává směrem dopředu.
     
    54:55
    Hruška byl připraven na vrcholu brankoviště, kde tečoval Vávrovu střelu od modré. Puk olízl tyčku havířovské brány a skončil v rohu kluziště.
     
    54:05
    Matai s Holcem se dostali do přečíslení dva na jednoho proti Vávrovi. Vsetínský útočník odzbrojil prvně jmenovaného, ale puk mířil na Holce. K puku však dříve dobruslil vsetínský Kucharczyk a jakékoli střele zamezil.
     
    53:10
    Kanko si nabruslil na hranici brankoviště a nejprve se snažil zakončit k levé tyčce. Když se to havířovskému útočníkovi nepovedlo, vzal si opět kotouč a přetáhl jej ke druhé tyčce. Pavelka stačil přitisknout k pravé tyčce brusli a kotouč nakonec vyrazil hokejkou.
     
    52:42
    Valaši pobývali v útočné třetině dlouhou dobu, a tak se Havířov chopil kotouče, vyhodil a vydává se střídat. Mezitím rozehrává zpoza Pavelkovy brány Frolo.
     
    51:48
    Březinovo nahození z vrcholu pravého kruhu se pokoušel u levé tyčky tečovat Hruška. Vsetínskému kapitánovi se nevyvedla ani následná střela z mezikruží, která byla zblokována.
     
    50:50
    Oba týmy se dokáží dostat do útočné třetiny, jejich výpady však povětšinou končí jen za brankou soupeře a bez střely. K vidění je tedy podobná hra jako ve druhé třetině.
     
    50:04
    Jergl dokázal bez problémů přebruslit z jedné strany kluziště na druhou a vystřelit přes čtyři hráče soupeře. Pavelka na hostujícího útočníka viděl a povyjel si k jeho střele od levé tyčky. Kotouč je nyní v moci vsetínského muže v masce.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Drtil (Jergl, Holec), 48. Fronk (Rác, Sikora), 57. Jergl


    VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka (Horčička) – Teper, Dundáček, Ostrčil, Frolo, D. Krenželok, Janáček – Březina, Kucharczyk, Markovič – Slováček, Hruška, Tomas – Hořanský, Vávra, Pokorný – Vítek, Karafiát, Kajaba.
    AZ Havířov: Bláha (K. Šimeček) – Dudek, Krisl, Chroboček, Postnikov, R. Havel, Drtil – Fronk, Rác, Sikora – Holec, Matai, Jergl – Gřeš, Pořízek, Baláž – Macuh, Cihlář, Kanko.

    Rozhodčí: Kašík, Zbořil – Novák, Zídek
    thejrc.org