Benátky n/J – K. Vary 0:6 (kon.) | Motor ČB – Prostějov 1:4 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 5:2 (kon.)
Přerov – Třebíč 4:0 (kon.) | Havířov – Kadaň 3:2 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
LHK Jestřábi Prostějov
Pondělí 18.12.2017, 17:30Chance liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 42:16
    Střely mimo – 13:11
    Zblokované střely – 12:3
    Vhazování – 35/78:43/78
    Trestné minuty – 18:14 (20:01:36)
     
    Stejně jako v té předešlé třetině, tak i nyní Prostějov přidává dva přesné zásahy. Motor dokázal vsítit jen jednu branku, což dnes na bodový zisk stačit nebude. Prostějov si tak jako vůbec první soupeř odveze z Budvar arény celý bodový zisk!
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    A je rozhodnuto! Z rohu vlastního obranného pásma zacílil do prázdné branky Motoru TOMÁŠ NOUZA a je jasné, že Motor dnes body brát nebude. Asistence: Tomáš Divíšek.
     
    59:50
    Skákavý pokus si cestu za záda Jakuba Neužila také nenašel. Budějovičtí tím možná podtrhují svou střeleckou smůlu v tomto zápase. Ještě se bude vhazovat před brankářem Jestřábů, bodový zisk Motoru už je ale pravděpodobně definitivně ztracen.
     
    59:24
    Jan Rudovský také netrefuje odkrytou klec! Nutno říct, že byl ale ve velkém úhlu a měl to těžké.
     
    58:53
    Už to vypadalo, že Motor přijde o puk, ale nestalo se tak. Nakonec dostal přihrávku uvolněný Zdeněk Kutlák, jenž si sjel k brance a vystřelil. Proti jeho pumelici Neužil včas zaklekl a uschoval jej ve výstroji.
     
    58:08
    Ondřej Fiala to zkusil z vlastního obranného pásma až k domácí odkryté kleci. Minul, a tak se hra vrátí opět před Neužila.
     
    58:04
    David Gába jede na střídačku svého týmu! Necelé dvě minuty před koncem to Českobudějovičtí zkusí se šesti hráči v poli.
     
    57:41
    Lukáš Luňák využil odraženého kotouče a v útočném pásmu se pro něj vydal. Neváhal a vystřelil. Zamířil ale jen mimo levou tyč Gábovy svatyně.
     
    56:40
    Tomáš Nouza opět nebyl vůbec daleko od toho, aby si připsal přesný zásah. Dostal se přes českobudějovickou obranu až před Gábu. Domácí brankář Nouzu ale dokázal z těsné blízkosti vychytat.
     
    55:24
    S ubývajícím časem ubývají také naděje domácích hokejistů na bodový zisk. Nyní se Motor pokoušel prosadit před prostějovskou klecí, ale bez úspěchu. Přihrávka Pajiče nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    53:46
    Vít Jonák si troufl na několikanásobnou přesilu ve středním pásmu a zavezl puk před Neužila. Následně se pokusí Českobudějovičtí v pásmu usadit.
     
    52:48
    V posledních chvílích vyráží Prostějov do útoku spíše jen sporadicky. Svůj útočný tlak stále zvyšuje Motor, který bude mít k dispozici vhazování v útočné třetině.
     
    52:37
    Těžko říct, zda do střely od modré, kterou vyslal Mitchell Fillman, ještě někdo před brankou sáhl. Nemění to ale nic na tom, že puk prosvištěl jen těsně vedle levé tyče.
     
    51:56
    Šikovným obtočením se Miloslav Čermák zbavil dotírajícího obránce a mohl vystřelit. Tak také učinil. Jakub Neužil si prostor u své bližší tyčky ale všechen pokryl.
     
    51:27
    Obránce Zdeněk Kutlák se vydal do útoku a dokázal pro svůj tým vybojovat vhazování před Neužilem. Kutlák vystřelil od modré čáry, s čímž si brankář Prostějova poradil.
     
    50:31
    Na toto utkání si našlo cestu 5827 diváků!
     
    49:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    I domácí fanoušci se mohou radovat z prvního gólu! Na hranici brankoviště si s pukem na holi najel ROK PAJIČ, který následně z téhož místa bekhendem zvedá puk na centimetr přesně pod horní víko! Asistence: Zdeněk Kutlák, Václav Nedorost.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 50. Pajič (Kutlák, Nedorost) – 24. Divíšek (Starý), 34. Dvořáček (Venkrbec, Neužil), 43. Žovinec (Venkrbec, Dvořáček), 60. Nouza (Divíšek)


    Banes Motor České Budějovice: Gába (Kváča) – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, F. Novák – Vlček, Pajič, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, L. Květoň.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, Rašner, Žovinec, Mikliš, Horyna – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – L. Luňák, V. Meidl, Nestrašil – Zabloudil, Fiala, Prokeš.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Polák

    Diváci: 5827
    thejrc.org