Tisková konference - Tipsport extraliga (kon.) | Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
konec
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

Čtvrtek 07.09.2017, 13:30Tiskové konference
     
    Ode mě je to pro dnešek z KV Areny vše, děkuji za pozornost. (14:18:22)
     
    Tisková konfernece je u konce.
     
    Jiří Holý o menší nepřízni losu: Možná je škoda, že nám domácí zápasy se silnými týmy zatím vycházejí na všení dny, takže asi nedocílíme takévé návštěvnosti. Ale nic se s tím nedá dělat. Nebudeme se tím zabývat. Když budeme vyhrávat, tak přijdou diváci i ve všední den. Budou chodit na pěkný hokej, nebo na známá jména, kterých je v lize mnoho. Takže zase nemá cenu na to pohlížet tak tragicky.
     
    Martin Pešout navazuje na Jaromíra Kverku: Přesně tak, pokud se vrátíme, tak budeme moci hrát Extraligu bez nějakých větších změn. Myslím, že máme s některými extraligovými celky i nyní srovnatelný kádr. Naučíme se ve WSM lize vyhrávat a snad se nám bude dařit.
     
    Jaromír Kverka o "restartu" klubu: Když už se to stalo (sestup), tak z toho pojďme vytěžit, co to jde. Začněme vyhrávat, zvedněme si náladu a třeba nám to nějak pomůže. Je to průšvih, že jsme spadli, měli jsme dobrý tým, ale myslím, že bychom seod toho mohli odrazit. Pokud postoupíme, tak se snad vrátíme silnější.
     
    Jiří Holý o prvním utkání: Vím, že je prodáno na první domácí utkání už teď 400 lístků plus permanentkáři. To se rovná i návštěvnosti některých našich extraligových zápasů. A to hrajeme s Frýdkem, který v podstatě divákům tolik nic neříká. Pokud to takto půjde dál, tak bychom mohli na atraktivnější soupeře mít velmi dobrou návštěvnost.
     
    Jiří Holý o vstupenkách: Chtěl bych jen podotknout, že se v tomto smyslu nic nezměnilo. Slevy zůstávají stejné a absolutně vše je tak, jak to bylo v předchozích letech.
     
    Jaromír Kverka: Mslím, že jsme si moc dobře vědomí toho, do které soutěže jdeme. Máme cíle, za kterými půjdeme s pokorou, ale s odhodláním. Musíme do toho dát vše. Někteří už mají s touto soutěží zkušenosti, z čehož bychom chtěli těžit. Určitě to nebude nic snadného.
     
    Martin Pešout k divákům: Já bych chtěl jen poprosit fanoušky o trpělivost. Určitě nebudeme hned od začátku vyhrávat každý zápas. Musíme se otrkat. Cílem je pro nás především postoupit do play-off a během sezóny se na něj dobře připravit. Určitě nechceme nic vypustit, ale zároveň pro nás není cílem vyhrát základní část a bořit nějaké rekordy. Nejdůležitější pro ná budou měsíce březen, duben.
     
    Václav Skuhravý o největších rivalech: Já si myslím, že v soutěži je hodně silných týmů, tady je to Motor, Slavie, ale na hlavně na Moravě jsou hodně silné týmy a nehraje se u nich úplně dobře. Nemyslím, že budeme mít hodně lehkých zápasů. Všechyn moravské týmy mají hodně aktviní fanoušky, kteří dokáží tým vyburcovat k výborným výkonům a soupeře naopak hodně oslabit.
     
    Jiří Holý o sporotvní konkurenci: Museli jsme si vyjít vstříc s karlovarským volejbalem, protože se nám kryjí některé termíny a časy zápasů, takže jsme to museli trochu překopat, abychom si nepřetahovali fanoušky mezi sebou.
     
    Ostatní dávají trenérovi za pravdu. Všichni věří, že diváci budou chodit fandit a poženou tým výš.
     
    Martin Pešout vzpomíná na doby, kdy se ještě druhá nejvyšší soutěže v Karlových Varech hrála před postupem do Extraligy: Je pravda, že bychom se od toho mohli odrazit. Vzpomínám si na skvělou atmosféru. Lidé byli nadšení a povzbuzovali tým. Bylo by svkělé, kdyby se tohle zopakovalo i nyní v nové hale. Fanoušci jsou zatím výborní, překvapilo mě, kolik jich na zápasy hodí.
     
    Nic se pro nás ale nemění, věšina věcí pro diváky bude fungovat stejně, jako v minulých letech. Zmíním například kostku nad ledem, která bude dál fungovat zcela stejně. A nejinak je tomu také v dalších případech., pokrauje dále Jiří Holý.
     
    Jiří Holý o permanentkách: Prodej permanentek byl o zhruba třetinu nižší v porovnání s předchozími sezónami.
     
    Jiří Holý o změně soutěže: Velká změna pro nás jsou termíny zápasů. I lidé si na to budou muset teprve zvykat. Především středeční zápasy jsou zatím velkým otazníkem. I proto si hodně fanoušků raději ani nekupovalo permanentku. I proto jsme měnili časy zápasů. Uvidíme, co to udělá. Snažili jsme se divákům, co nejvíce přizpůsobit.
     
    Jaromír Kverka o konci farmy v Kadani: To je pro nás velká změna. Kvůli tomu se nám hodně zúžil kádr. Možná bychom mohli udělat farmu v Sokolově, ale je to jedna z velkých změn, s níž se musíme srovnat.
     
    WSM ligy je rychlostně možná ještě kvalitnější, než Extraliga. Zápasy nejsou svázané taktikou, dějí se tam nečekané momenty. Ne vše bude tak, jak v dané situaci očekáváme. Dělá se proto hodně chyb. To je asi největší rozdíl., hodnotí Václav Skuhravý dále.
     
    Václav Skuhravý o zkušenostech z WSM ligy: Myslím, že máme podobně kvalitní tým, jako Kladno v době, když jsem ze něj hrál. Mohli bychom být hodně silní, ale nemáme tolik zkušeností, které jsou potřeba v play-off. Paly-off je vlastěn úplně jiná soutěž. Musíme se na vše hodně poctivě připravit.
     
    Martin Pešout také hodnotí nový kádr: Útok máme možná extraligové kvality. Brankáři jsou hodně silní. Jediné, co není tak stabilní a kvalitní je defenziva, na níž budeme muset ještě určitě zapracovat.

    Daniel Kot

    thejrc.org