Třinec – Kladno 6:1 (kon.) | Znojmo – Mladá Boleslav 7:4 (kon.) | Olomouc – Slavia 4:6 (kon.)
Opava – Plzeň 4:2 (kon.) | Jihlava – Litvínov 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Chomutov 3:5 (kon.)
Kometa Brno – Liberec 2:5 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 3:4 (po s.n.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:5 (0:2, 2:0, 1:3)
Piráti Chomutov
Sobota 23.10.2010, 12:00DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Rebelové nakonec podlehli Chomutovu v poměru 3:5. Děkuji vám za pozornost, za chvilku pro vás budu komentovat utkání našich starších dorostenců, kteří přivítají od 15 hodin Bílé Tygry z Liberce. (14:07:49)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Rebelové ještě vytvořili v blízkosti gólmana Příhody obrovský závar, ale nikdo z nich neusměrnil ležící kotouč před brankovištěm za jeho záda.
     
    59:38
    Další neúspěšný pokus hostů končí znovu zakázaným uvolněním.
     
    59:04
    Ondráček pálil z ostrého úhlu, ale nezacílil přesně a poslal kotouč těsně vedle bližší tyčky. Hosté se ujali následně kotouče a stříleli na opuštěnou bránu, jíž netrefili a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    58:50
    Rebelové skutečně nechávají na střídačce gólmana Peška a sáhli k power-play!
     
    58:50
    Tvrdou Musilovu ránu od modré čáry zneškodnil pozorný gólman Příhoda, jenž zasáhl svou připravenou lapačkou u bližší tyčky. Rebelové si po odpískání vyžádali oddechový čas a zřejmě sáhnou ke hře bez brankáře.
     
    57:53
    Další havlíčkobrodský pokus o zaujetí útočných pozic a následné ohrožení brankáře Příhody skončil neúspěchem, protože ho zastavilo odpískané postavení mimo hru.
     
    56:48
    Rebelové pokračují v neúnavném dobývání Příhodovy branky, hosté se zatím trpělivě brání a vyčkávají na vhodné příležitosti k založení rychlého protiútoku, ze kterého by ještě navýšili své vedení.
     
    55:44
    Havlíčkobrodští mladíci se vehementně snaží s nepříznivým stavem ještě něco udělat, jenže chomutovská obrana zatím pracuje velice spolehlivě a nepouští je do nebezpečnějšího palebného prostoru v blízkosti svého gólmana Příhody.
     
    54:34
    Mužík rozkmital své nohy, protáhl s kolem havlíčkobrodských beků do levého kruhu, odkud tvrdě vypálil ke vzdálenější tyčce, gólman Pešek však pohotově zareagoval, když vymrštil vzhůru svou lapačku, jíž vytěsnil ktoouč mimo nebezpečí!
     
    53:43
    Pro postavení útočícího hráče v brankovišti se stěhuje hra z obranného pásma Rebelů do středního pásma, kde se bude za chviličku vhazovat.
     
    52:52
    Rebelové na pátou inkasovanou branku odpověděli zvýšenou útočnou aktivitou, několik střleeckých pokusů gólma Příhoda zlikvidoval a poradil si i s tvrdou ranou od modré čáry z hole Richtera, jíž ukryl ve své náruči.
     
    51:46
    Chomutov právě vstřelil branku!

    Hned po vhazování tvrdě vypálil Karol Korim, gólman Pešek stihl ve svém brankovišti včas zareagovat a ejho razantní projektil vyrazil do prostoru před sebe, kam si sjel ROMAN CHLOUBA, potáhl si kotouč a přehodil ležícího strážce havlíčkobrodské svatyně! Asistence: Karol Korim.
     
    50:56
    Nejdříve gólman Příhoda ze svého brankoviště jen sledoval střelu útočníka Vargy, který zblízka v tísni těsně minul vzdálenější tyčku, záhy na druhé straně kluziště zasahoval jeho protějšek Pešek, jenž si poradil s razantním střeleckým pokusem z levého kruhu.
     
    50:25
    Po několika neúspěšných pokusech Chomutova usadit se v útočném pásmu a rozvinout postupnou kombinaci v blízkosti gólmana Peška Rebelové vyhodili jan na zakázané uvolnění.
     
    49:10
    Chomutov právě vstřelil branku!

    Po zaváhání havlíčkobrodské obrany se na útočné modré čáře ujal puku RADEK HRABÁK, rychle si nabruslil do lepší palebné pozice v levém kruhu a z mírného úhlu střelou zápěstím přesně vymetl vzdálenější horní roh Peškovy svatyně! Bez asistence.
     
    48:34
    Další vyhození hostů ze severních Čech na zakázané uvolnění, po němž vhodí rozhodčí puk zpět do hry v blízkosti gólmana Příhody, kde se bude vhazovat po pravici strážce chomutovské svatyně.
     
    48:03
    Hosté se dostávají pod narůstající havlíčkobrodský tlak, nyní se z něj na chvilku vymanili jen za cenu dlouhého vyhození přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 32. Zdražil (M. Novák), 40. Vác. Němec (J. Milfait), 42. Musil (Novotný) - 5. Chlubna, 5. Mála (Hofmeister), 43. Csanyi (Pinka, Chlouba), 50. Hrabák, 52. Chlouba (Korim)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Piráti Chomutov:
    thejrc.org