Mountfield HK – HC Plzeň 4:8 (kon.) | Kladno – Č. Budějovice 3:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:0 (kon.)
Letňany – Havířov 1:4 (kon.) | HC Litvínov – Třinec 4:1 (kon.) | Vsetín – Chomutov 4:3 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Warriors Brno 6:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 0:1 (po pr.) | Kometa Brno – Liberec 1:3 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Piráti Chomutov
Pátek 15.12.2017, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. S konstatováním faktu, že Valaši nakonec urvali v zápase s Chomutovem bonusový bod, se s Vámi loučím a ze Vsetína přeji příjemný zbytek pátečního večera. (19:50:35)
     
    Dnešní zápas je u konce a Vsetínští si zaslouženě užívají děkovačku se svými příznivci.
     
    Konec zápasu.
     
    62:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Známe vítěze dnešního utkání! Z dorážky poslal kotouč bekhendovou střelou pod horní tyčku ŠIMON JENÁČEK. Asistence: Daniel Klímek, Tomáš Ondračka.
     
    61:00
    Prodloužení se hraje opatrně, i přes to se Půček s Matiaškem dostali do přečíslení. Prvně jmenovaný si najel do mezikruží, odkud blafákem překonával gólmana. Puk se za Běhulu dostal, jelikož ale s brankou svíral pro střelce nepříjemný úhel, skončil puk na levé tyčce.
     
    60:38
    Lašák posílal puk z pravého křídla na bližší tyčku. Kotouč drží gólman mezi rukou a tělem.
     
    60:08
    Kotouče se chopili domácí. Ondračka rozehrál zpoza branky na Půčka, který se dostal až ke gólmanovi a od levé tyčky se snažil procpat kotouč mezi gólmanovy betony. Běhula tento pokus kryje.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dnešní utkání sleduje 842 diváků.
     
    Třetí třetina je u konce a stav je stále nerozhodný. Chomutov se zkraje třetiny dostal do dvoubrankového vedení, Valaši ale nepolevili a zásluhou přesných střel Matiaška a Klímka vyrovnali na 3:3. Prodloužení začne za necelé dvě minuty.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:35
    Chomutov před Chrásteckým nezahrozil, po vyhození se však k puku dostal Mežnar. Z blízkosti brankoviště ale zamířil mimo.
     
    58:51
    Na ledě je opět první vsetínská lajna, která aktivně drží útočné pásmo. Kombinace Valachů skončila nepřesnou střelou Matiaška a do útoku se dostávají také hosté.
     
    57:55
    Lobodowski měl na hokejce možná vítězný gól, když vypálil z mantinelu útočného pásma. Kotouč olízl Chrásteckého lapačku a skončil za brankou. Domácí gólman měl nyní velké štěstí.
     
    56:55
    Vsetín vyrovnání nabudilo a jsou nyní na kotouči aktivnější. Z ostrého úhlu vedle pravé tyčky se pokusil dostat Valachy do vedení Matiaško. Neúspěšně.
     
    55:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Střela DANIELA KLÍMKA z pravého kruhu skončila v lapačce hostujícího gólmana, který však trochu zaváhal a puk mu z výstroje vypadl za brankovou čáru. Na Lapači je tedy vyrovnáno a fanoušci se dožadují dalšího gólu. Asistence: Michal Matiaško, Šimon Jenáček.
     
    55:11
    Hraje se v rychlém tempu a hra se přelévá z jedné strany na druhou. Gólové šance jsou k vidění na obou stranách.
     
    53:32
    Šance i na druhé straně! Únik Veselého byl však překažen domácími hráči, hostující útočník si stěžuje na nedovolený zákrok, vše ale bylo v pořádku.
     
    53:22
    Vyrovnat mohl Půček, který prokličkoval mezi hráči hostujícího celku a dostal se sám před brankáře. V této situace mu ale byla zblokována hokejka a puk skončil u levé tyčky.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 23. Půček (Klímek), 54. Matiaško (Lašák), 56. Klímek (Matiaško, Jenáček), 63. Jenáček (Klímek, Ondračka) – 31. Mežnar (Štochl, Gut), 41. Veselý (Ouřada, Koláček), 52. Ouřada (Veselý)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Jenáček, Ondračka, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek, Vávra – Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Pernický – Lukačka, Zetocha, Krupa.
    Piráti Chomutov: Běhula (Pěkný) – Rudy, Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Veselý, Černý, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.

    Rozhodčí: Cabák – Wesley, Pospíšil
    thejrc.org