Kladno – Liberec 4:5 (kon.) | Zlín – Č. Budějovice 2:5 (kon.) | Jihlava – HC Plzeň 4:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Havířov 3:0 (kon.) | Vítkovice – Salzburg 2:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 1:5 (kon.)
Letňany – Chomutov 2:10 (kon.) | HC Litvínov – Warriors Brno 9:1 (kon.) | Olomouc – Žďár n/S 5:0 (kon.)
Vsetín – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (0:0, 0:0, 3:2)
BK Mladá Boleslav
Pátek 02.02.2018, 17:45 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Skončilo utkání mezi Vsetínem a Mladou Boleslaví. Domácí Valaši si dnes připisují cenné tři body, které vybojovali až v závěrečné třetině. Vsetínští se díky využité dvojnásobné přesilové hře dostali do vedení, aby vzápětí odskočili do dvoubrankového náskoku. Mladá Boleslav měla možnost snížit v následné přesilové hře, ale místo toho inkasovala potřetí, když trestné střílení proměnil Matiaško. Středočeši však dokázali na Lapači snížit na rozdíl jediné branky, ale kýženého vyrovnání už se nedočkali, neboť Vsetín si závěr utkání pohlídal a získává tak tři body. Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji vám ze Vsetína příjemný páteční večer. (19:54:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Mladá Boleslav v plném počtu.
     
    59:01
    Klímek s Petriskou nyní mohli definitivně rozhodnout, ale přihrávka prvně jmenovaného neprošla a ze slibného vsetínského přečíslení tak nic nebylo.
     
    58:21
    Na Lapači se probouzí také domácí publikum, které v závěru utkání vyjadřuje svou podporu domácímu týmu.
     
    58:14
    Vsetín kompletní.
     
    57:46
    Přesilová hra Mladé Boleslavi končí, za faul kolenem odchází na trestnou lavici Matěj Houška, po dobu osmadvaceti vteřin budeme svědky hry 4 na 4, pak započne zkrácená přesilová hra Vsetína.
     
    57:22
    Vašenkovi se podařilo vyvést kotouč až do obranného pásma Mladé Boleslavi.
     
    56:52
    Vsetín vyhazuje.
     
    56:14
    Komplikace pro Vsetín, domácí obránce Jenáček bránil hostujícího Grima jen za cenu faulů a oslabí svůj tým na dvě minuty za krosček.
     
    55:11
    Mladá Boleslav nadále usazena v útočném pásmu, nyní se snažil střelou z ostrého úhlu nachytat Málka Čermák, po jeho pokusu cinkla branková konstrukce, následně byl střelec atakování vsetínským obránce a rozhodčí raději přerušil hru.
     
    54:06
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Na Lapači se schyluje k dramatu! Po přihrávce zpoza branky v podání Vladimíra Houšky se dokázal prosadit SAMUEL DOTTER. Asistence: Vladimír Houška, Jakub Zajíček.
     
    53:47
    Agilní Vladimír Houška se nyní snažil vymyslet kombinaci pro své spoluhráče, ale byl včas odzbrojen a hosté musejí začít znovu.
     
    53:02
    Mladá Boleslav tlačí na kontaktní branku, před Málkem se nyní k bekhendovému zakončení dostal Grim, vsetínský brankář úspěšně vyrazil.
     
    52:05
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši využívají početní výhodu! Vše vzal na sebe VLADIMÍR HOUŠKA, jenž po přejetí modré čáry jakoby zavřel oči a tvrdou ranou propálil Málka ve vsetínské brance: Asistence: Karel Klikorka, Jakub Zajíček.
     
    51:08
    Klímek nyní poslal do samostatného úniku Vašenku, jenž měl dostatek času na to, aby si rozmyslel, jak s tutovou příležitostí naložit, nakonec se snažil překonat Maška střelou zápěstím, ale hostující brankář tentokrát dokázal jeho pokus vyrazit hokejkou!
     
    50:46
    Vsetín se snažil zaútočit ve čtyrech, jeho snahu přerušilo postavení mimo hru.
     
    50:31
    Vsetín ve čtyrech.
     
    50:09
    Mladá Boleslav si po dobu dvaadvaceti vteřin zahraje ve dvojnásobné početní výhodě, vyloučen je Matiaško, dvě minuty za nedovolené bránění.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 45. Půček (Jenáček, Ondračka), 46. Půček (Pernický), 50. Matiaško (TS) – 53. V. (Klikorka, Zajíček), 55. Dotter (V., Zajíček)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Chrástecký) – Jenáček, Ondračka, Lašák, Kožený, Mikulenčák, Fojtášek, Vávra – Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Vašenka – Lukačka, Pernický, Krupa.
    BK Mladá Boleslav: Mašek (Dusil) – Novotný, Sýkora, Dotter, Houška M., Červenka, Klikorka, Imlauf – Zajíček, Simon, Novák, Čermák, Houška V., Jindra, Grim, Jelínek.

    Rozhodčí: Smilek – Novák, Rožánek.
    thejrc.org