Salzburg – Zlín 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:1 (kon.) | K. Vary – Jihlava 3:0 (kon.)
Sparta – Kladno 3:6 (kon.) | HC Plzeň – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Č. Budějovice – Vítkovice 3:5 (kon.)
Liberec – Slavia 2:3 (po pr.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 09.12.2017, 13:00 • KV Arena, Karlovy Vary • Extraliga staršího dorostu • 6. kolo
Partner:
     
    Energetici si v poslední části pohlídali vytvořené vedení, Dukla se na veliký obrat nezmohla, a tak zápas končí vítězstvím domácího celku. Ten tak přidává po včerejšku další tři body a drží si jednu z čelních pozic v tabulce. (15:05:21)
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Poslední střídání na obou stranách, hlavně aby se utkání dohrálo bez zbytečných zranění.
     
    58:39
    Domácí se nyní úplně stáhli dozadu a nechávají hrát Jihlavu, ta se ale nemůže dostat přes modrou čáru.
     
    57:33
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Domácí navíc přidávají třetí branku a je rozhodnuto. Chaloupek se natahoval a poté i tiskl k tyčce jak mohl, neměl ale šanci. DANIEL ČERNÝ to udělal výborně, objel s pukem brankoviště a trefil se přesně k tyči. Asistence: Jakub Ptáček
     
    57:10
    Domácí fanoušci už pomalu začínají slavit vítězství, času už je na obrat opravdu málo.
     
    55:50
    Michal Maydl, který ve včerejším utkání proměnil trestné střílení, si na něj nyní asi nevzpomněl, jelikož svůj únik na branku střelecky nezvládl.
     
    55:03
    Domácí se nyní, stejně jako v předchozích třetinách, nikam už neženou a soustředí se na poctivou defenzivu. Ta bude v posledních minutách důležitá. Ví to hlavně trenér Eismann, který svému celku neúnavně dává pokyny dost hlasitě po celý zápas.
     
    54:10
    Hraje se rychle a bez přerušení, mnoho času už nezbývá a ani to nevypadá, že se Dukla dokázala nedechnout k nějakému závěrečnému náporu.
     
    53:01
    Hosté ale neskutečně chybují v rozehrávce a to domácí napadají v jednom, maximálně ve dvou hráčích. Energetici se dokonce drží v pásmu a přitom po jednom v pohodě střídají.
     
    52:39
    Další akce Dukly, tentokrát už to bylo zakončeno střelou. Od mantinelu vypálil Pigl, ale Kašpar na puk viděl a v pohodě jej chytil.
     
    51:59
    Dukla se na okamžik podívala kupředu, puk ale jejím hráčům v závěru utekl a skončil před Kašparem, ten ho schoval v lapačce.
     
    51:11
    Chaloupek by nyní vychytal i Nagano! Tři domácí čistě proti brankáři, jihlavský hrdina posledních minut ale předvedl neskutečné a všechno dokázal pochytat!
     
    50:01
    Polovina třetí části je za námi a Dukle se body opravdu vzdalují. Domácí hrají opravdu hezky, hře nechybí lehkost, a tak mají hosté hrozně těžké se vůbec dostat k puku.
     
    49:04
    Chaloupek znovu předvedl výborný zákrok! Křemen v přečíslení našel Hudečku, který už pálil od odkryté sítě, avšak Chaloupek se přesunul a ve skoku vyrazil puk helmou!
     
    48:48
    Již poněkolikáté zachytil Kašpar nahození a okamžitě rozehrál, tímhle hodně pomáhá svému celku.
     
    48:30
    Zakázané uvolnění Jihlavy a hráči se musí vrátit na led, jsou hodně unavení. Jejich trenér si tak bere raději oddechový čas.
     
    48:27
    Křemen s Holubem si si navzájem vytvořili dvě obrovské tutovky, Chaloupek ale předvedl perfektní zákroky, a stále tak drží svůj tým v šanci na body!

    Tomáš Hála

    Branky a nahrávky: 30. Holub (Fečo, Jiskra), 31. Fečo (Černý), 58. Černý (Ptáček)


    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Heger) – Zavřel (A), Tureček, Bernáth, Záruba, Novák (A), Kořán, Houdek – Holub (C), Jiskra, Hudečka – Křemen, Šťastný, Prošek – Maydl, Novotný, Berčík – Fečo, Ptáček, Černý.
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Pavlas) – Piskač, Křišta, Veleba (C), Zvěřina, Smolko, Marek (A) – Kardoš, Juda, Filip – Brož (A), Pigl, Svoboda – Úlovec, Zadražil, Krajíček – Barák

    Rozhodčí: Hlinka – Gerát, Coubal
    thejrc.org