Sokolov – Auerbach 3:3 (kon.) | Ústí n. L. – Neugersdorf 6:4 (kon.) | Karviná – Piast Gliwice 1:1 (kon.)
Zlín – Opava 2:0 (kon.) | Senica – Dubnica 2:1 (kon.) | Trenčín – Nové Mesto n/V 9:0 (kon.)
Vlašim – Teplice 0:2 (kon.) | Slovácko – Vítkovice 4:0 (kon.) | Haladás – Prešov 4:1 (kon.)
Žilina – Ostrava 2:0 (kon.) | Podbrezová – MFK Zvolen 5:2 (kon.) | Zlín – Opava 3:3 (kon.)
Dobrovice – Příbram 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Olomouc 1:2 (kon.) | Cottbus – Dukla Praha 2:0 (kon.)
Žilina B – Třinec 1:1 (kon.) | Brno – Nitra 2:0 (kon.) | Slavia – Žižkov 5:0 (kon.)
Plzeň – Salzburg 0:5 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:5 (0:2)
FC Red Bull Salzburg
Sobota 20.01.2018, 16:00 • Burgos Quintana Stadium, Coín (ESP) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Svěřenci Pavla Vrby po vítězství nad Basilejí během soustředění ve Španělsku nestačili v sobotu odpoledne na Red Bull Salzburg, který se prezentoval rychlým přímočarým ofenzivním fotbalem a pětkrát dokázal využít okének v plzeňské obraně. Viktoria Plzeň si během celého zápasu nevytvořila žádnou velkou příležitost a vyšla střelecky naprázdno. Konečný výsledek. FC Viktoria Plzeň 0 FC Red Bull Salzburg 5. (17:52:52)

     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    A další práce pro Matúše Kozáčika! Plzeň po nepřesné přihrávce na pravé straně hřiště úplně propadla a za obranu mířil dlouhý kolmý pas, po kterém už to zavánělo dalším gólem, plzeňský brankář ale skvěle vyhodnotil situaci a míč po výběhu za vápno odkopl!
     
    87
    Dominik Szoboszlai se po kolmé přihrávce za obranu ocitl na pravé straně šestnáctky úplně sám, vybíhajícího Matúše Kozáčika ale nízkým lobem přehodit nedokázal! Míč těsně minul vzdálenější tyč!
     
    86
    Tentokrát už zakončení od rakouského celku přišlo, přízemní střelu zpoza šestnáctky ale skvěle vyrazil Matúš Kozáčik!
     
    85
    Salzburg se znovu po třech nebo maximálně čtyřech kolmých přihrávkách dostal na pravém křídle až do šestnáctky, tentokrát se jim ale krásnou akci zakončit nepodařilo. Míč byl příliš prudký.


    Zdroj: fcviktoria.cz
     
    84
    Abych Plzni nekřivdil, tak je potřeba dodat, že Salzburg se prezentuje přímočarým ofenzivním fotbalem a zachytávat jeho hráče, když jsou v plné rychlosti, je téměř nemožné.
     
    83
    Plzeň dneska dostala pořádnou lekci, i ta ale může být prospěšná a může českému týmu přinést něco pozitivního. Laxní bránění, to je důvod, proč Viktoria krátce před koncem prohrává o pět gólů.
     
    81
    Amahou Haidara si na levé straně pokutového území naběhl na pěknou kolmou přihrávku a přízemní střelou z úhlu mířil ke vzdálenější pravé tyči, kterou o vlásek minul! Málem to bylo 6:0.
     
    79
    Marc Rzatkowski posílal do šestnáctky z pravého křídla nebezpečný diagonální pas, jeho spoluhráč ho ale na přední tyči přeběhl.
     
    78
    Střela Salzburgu z volného přímého kopu skončila na zdi a přízemní střela zpoza šestnáctky byla příliš slabá na to, aby zamířila ke vzdálenější pravé tyči a překonala Matúše Kozáčika.
     
    77
    Munas Dabbur byl na levé straně hřiště faulován v blízkosti šestnáctky a Salzburg vybojoval volný přímý kop.
     
    76
    Matúš Kozáčik se vžil do role obránce, když u pravé tyče své brány vyběhl proti míči a poté ho tělem pohlídal, aby skončil v zámezí.
     
    75
    Milan Havel se na vzdálenější pravé tyči po krásné zpětné přihrávce z levé strany hřiště pohotově opřel do míče, jeho střela zpoza šestnáctky ale byla zablokována. Teď to vypadalo nadějně.
     
    74
    A další rychlá akce Salzburgu po pravém křídle, odkud do středu hřiště přilétla krásná přihrávka, následný pohotový pokus ale zamířil vysoko nad bránu. Matúš Kozáčik mohl zůstat v klidu.
     
    73
    Obrana Plzně opět nedokázala včas dostoupit k jednomu z hráčů Salzburgu, který na levé straně hřiště po zemi vypálil zpoza šestnáctky, Matúš Kozáčik byl ale na přední tyči připravený.
     
    71
    Salzburg opět na pravé straně rychle zakombinoval, následný centr byl ale odvrácen a přízemní střela ze střední vzdálenosti poté těsně minula vzdálenější pravou tyč!

    Tomáš Reiner

    Branky: 24. Schmid, 44. Minamino, 50. Dabbur, 56. Hwang, 66. Haidara


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hubník (C), Piroch, Limberský – Hrošovský, Čermák – Kopic, Kolář, Zeman – Chorý.
    Druhý poločas: Kozáčik – Havel, Živulič, Hájek, Kovařík – Hořava, Ivanschitz – Petržela, Bakoš, Pilař – Krmenčík.

    Náhradníci: Sváček – Bakoš, Hájek, Havel, Kovařík, Hořava, Ivanschitz, Petržela, Krmenčík, Pilař, Živulič.

    FC Red Bull Salzburg: Coronel – Dembele, Ramalho, Onguene, Ulmer (C) – Leitgeb – Yabo, Berisha – Schmid – Minamino, Gulbrandsen.
    Druhý poločas: Coronel – Lainer, Meisl, Caleta-Car, Farkas – Samassekou – Haidara, Mwepu – Schlager – Dabbur, Hwang.

    Náhradníci: Walke, Stankovic – Farkas, Dabbur, Rzatkowski, Lainer, Schlager, Wolf, Haidara, Samassekou, Hwang, Mwepu, Meisl, Szoboszlai, Caleta-Car.
    thejrc.org